Η Ατλέτικο «αποκαθήλωσε» τη Λίβερπουλ στο «Ανφιλντ»

ΣΤΟΥΣ «8» TOY CHAMPIONS LEAGUE ΚΑΙ Η ΠΑΡΙ

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2020 16:24

Ποδοσφαιρική δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε στο «Άνφιλντ». Η Λίβερπουλ μπορεί να κυριάρχησε και στα 120 λεπτά της ρεβάνς των «16» του Champions League, ωστόσο, η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε «φύλακα-άγγελο» τον Όμπλακ και «εκτελεστή» τον Μάρκος Γιορέντε.

Ο πρώτος με τις εκπληκτικές επεμβάσεις του στην κανονική διάρκεια του ματς και ο δεύτερος με δύο υπέροχα σουτ στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης έστειλαν τους «ροχιμπλάνκος» στους προημιτελικούς της διοργάνωσης, κάνοντας μάλιστα μυθική ανατροπή στον επιπλέον χρόνο του ματς και παίρνοντας τη νίκη με 3-2. Οι απερχόμενοι, πια, πρωταθλητές Ευρώπης ισοφάρισαν το σκορ της ήττας τους στο πρώτο ματς της Μαδρίτης (1-0) στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά στην παράταση φάνηκε πόσο πολύ στοίχισε η απουσία του Άλισον κάτω από το δοκάρια τους και, πλέον, η φετινή χρονιά θα τους βρει μόνο με έναν τίτλο, αυτό του πρωταθλητή της Premier League.
Στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου μέρους οι «κόκκινοι» αύξησαν την πίεσή του στα καρέ των «ροχιμπλάνκος» και στο 43’ πήραν το προβάδισμα με την καρφωτή κεφαλιά του Βαϊνάλντουμ μετά τη σέντρα ακριβείας του Τσαμπερλέιν, ενώ στο 66’ η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι μετά την κεφαλιά του Ρόμπερτσον σε άδεια εστία.
Τέσσερα λεπτά στον επιπλέον χρόνο χρειάστηκε η Λίβερπουλ για να πάρει σκορ πρόκρισης, με τον Φιρμίνο να νικά τον Σλοβένο γκολκίπερ με διπλή προσπάθεια (πήρε το ριμπάουντ μετά την κεφαλιά που είχε ο ίδιος στο δεξί δοκάρι) και στην άδεια εστία «έγραψε» το 2-0.
Οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων δεν κράτησαν παρά μόνο τρία λεπτά, καθώς από το τραγικό λάθος του Άντριαν στο 97’ (δεν έδιωξε σωστά την μπάλα) ο Γιορέντε με άψογο πλασέ έφερε τα πάνω κάτω (2-1) δίνοντας σκορ πρόκρισης στην Ατλέτικο. Ο Ισπανός επιθετικός «χτύπησε» ξανά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους της παράτασης, με νέο σουτ έξω από την περιοχή στη γωνία του Άντριαν, στέλνοντας ουσιαστικά την ομάδα του στους «8». Την ονειρική βραδιά για την ομάδα του Σιμεόνε «σφράγισε» στο 120’ ο Μοράτα, ο οποίος «έγραψε» το τελικό 3-2.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Αντριαν, Φαν Ντάικ, Βαϊνάλντουμ (106’ Οριγκί), Φιρμίνο (113’ Μιναμίνο), Μανέ, Σαλάχ, Γκόμες, Χέντερσον (106’ Φαμπίνιο), Τσαμπερλέιν (82’ Μίλνερ), Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Αρνολντ
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Τόμας, Κόκε, Φέλιξ (103’ Μοράτα), Σαούλ Νίγκεθ, Κορέα (106’ Χιμένες), Λοντί, Σάβιτς, Φελίπε, Ντιέγκο Κόστα (56’ Γιορέντε), Τρίπιερ (91’ Βρσάλικο)

ΣΤΟΥΣ «8» Η ΠΑΡΙ
Η Παρί Σεν Ζερμέν επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που είχε όταν έγινε γνωστό το ζευγάρι των «16» με την Ντόρτμουντ και προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Champions League. Η ήττα με 2-1 στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» δεν επηρέασε τους «πρωτευουσιάνους», που επικράτησαν με 2-0 στη ρεβάνς του άδειου, λόγω κορονοϊού, «Παρκ ντε Πρενς».
Η πρόκριση για την ομάδα του Τόμας Τούχελ κρίθηκε εν πολλοίς στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο οι σχεδόν βέβαιοι πρωταθλητές Γαλλίας και την τρέχουσα σεζόν πέτυχαν... και με το παραπάνω το στόχο τους, με τα τέρματα των Νεϊμάρ (28’) και Μπερνάτ (45’+1’). Το ματς στα τελευταία λεπτά... ξέφυγε, με τον Τσαν να αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα και τέσσερις παίκτες της Παρί να «κιτρινίζονται» από τον Τέιλορ στους διαπληκτισμούς που ακολούθησαν.
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Τόμας Τούχελ): Νάβας, Κιμπέμπε, Κέχρερ, Μαρκίνιος, Καβάνι, Παρέδες (90’+2 Κουασί), Νεϊμάρ, Ντι Μαρία (79’ Κουρζάβα), Μπερνάτ, Σαράμπια (64’ Μπαπέ), Γκουέγιε
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Λουσιάν Φαβρ): Μπούρκι, Ζαγκαντού, Χακίμι (87’ Γκέτσε), Σάντσο, Γκερέρο, Χούμελς, Χάαλαντ, Αζάρ (68’ Μπραντ), Πίστσεκ, Τσαν, Βίτσελ (71’ Ρέινα)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Βαλένθια-Αταλάντα    3-4    (1-4)
Λειψία-Τότεναμ    3-0    (1-0)
Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ    2-0    (1-2)
Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μ.    2-3 παρ.    (0-1)
Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης    17/03    (2-1)
Γιουβέντους-Λιόν    17/03    (0-1)
Μπάγερν Μονάχου-Τσέλσι    18/03    (3-0)
Μπαρτσελόνα-Νάπολι    18/03    (1-1)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass