Αφαίρεση 7 βαθμών από τον ΠΑΟΚ και 12 από την Ξάνθη

* ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗ SUPER LEAGUE ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2020 21:43

Με αφαίρεση επτά βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα τιμωρήθηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League, ενώ η ΠΑΕ Ξάνθη τιμωρήθηκε με αφαίρεση 12 βαθμών συνολικά.


Ειδικότερα, για την υπόθεση συνιδιοκτησίας, οι δύο ΠΑΕ τιμωρήθηκαν με αφαίρεση επτά βαθμών, ενώ η ΠΑΕ Ξάνθη τιμωρήθηκε με αφαίρεση επιπλέον πέντε βαθμών για τη μετοχική της σύνθεση. Από εκεί και πέρα, έγιναν δεκτές οι παρεμβάσεις του Ολυμπιακού και της Α.Ε.Λ., ενω απορρίφθηκε η ένσταση του Πανιωνίου κατά του κύρους της αναμέτρησης με την Ξάνθη.
Οι δύο ΠΑΕ έχουν δικαίωμα έφεσης κατά της ποινής, ενώ σημειώνεται πως εάν τελικά ισχύσουν οι ποινές, ο ΠΑΟΚ θα αρχίσει τα πλέι οφ από τη δεύτερη θέση και με 52 βαθμούς, ενώ η Ξάνθη θα μπει στα πλέι άουτ με 18 βαθμούς και από τη 12η θέση.
Κατά συνέπεια, προκύπτει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, καθώς κυρίως η ΑΕΚ, που έχει 51 βαθμούς και δευτερευόντως ο Παναθηναϊκός που έχει 44 βαθμούς, θα διεκδικήσουν με αξιώσεις τη δεύτερη θέση. Παράλληλα, στην «ουρά» της βαθμολογίας, ο Παναιτωλικός, που έχει 18 βαθμούς, θα έχει την ευκαιρία να επιδιώξει την αποφυγή της 17ης θέσης που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής με τον δεύτερο της Super League 2, ενώ και ο ουραγός Πανιώνιος θα «παλέψει» με ισχυρότερο κίνητρο για το «θαύμα» της σωτηρίας.

Η ΝΕΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μετά τις ποινές αφαίρεσης βαθμών που επιβλήθηκαν σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League, η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής:
1. Ολυμπιακός 66
2. ΠΑΟΚ 52
3. ΑΕΚ 51
4. Παναθηναϊκός 44
5. ΟΦΗ 34
6. Άρης 34
---------------------------
7. Ατρόμητος 32
8. ΑΕΛ 30
9. Αστέρας Τρ. 30
10. Λαμία 27
11. Βόλος 27
12. Ξάνθη 18
13. Παναιτωλικός 17
14. Πανιώνιος 11
*Ο Πανιώνιος ξεκίνησε με -6 βαθμούς

ΔΑρας: ΠανιΩνιος, ΠαναιτωλικΟΣ, ΑΕΛ
θα κΑνουν Εφεση για την ΞΑνθη
Μιλώντας εκ μέρους του Πανιωνίου ο Χρήστος Δάρας έκανε γνωστό πως η ομάδα του, αλλά και οι Παναιτωλικός, ΑΕΛ και άλλες ομάδες θα υποβάλουν εφέσεις για τον υποβιβασμό της Ξάνθης.
«Επικυρώθηκε η βαθμολογία από 1-6 με δύο "παρών" (από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ). Για το 7-14 κατόπιν πρότασης του Πανιωνίου και αφού υπήρξε μετά ομόφωνη απόφαση η επικύρωση της βαθμολογίας και η μετέπειτα κλήρωση θα γίνει αφού τελεσιδικήσει η έφεση που θα κάνουμε εμείς την άλλη εβδομάδα, αλλά και ο Παναιτωλικός και η ΑΕΛ και άλλες ομάδες. Ομόφωνα αναβλήθηκε λοιπόν. Σίγουρα θα ζητήσουμε πιο μεγάλη τιμωρία. Θα ζητήσουμε τον υποβιβασμό της Ξάνθης. Αυτό θα το κρίνουν τα αρμόδια όργανα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δάρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass