Μεγάλες νίκες για Ολυμπιακό, ΑΕΚ στην πρεμιέρα τη Σούπερ Λίγκας

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2015 8:01 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Αυγ 2015 13:10

 

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 τον Πανιώνιο στο Φάληρο και ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του στη Super League. Τα γκολ των πρωταθλητών πέτυχαν οι Φορτούνης (25’), Μπουχαλάκης (72’), Ντοσεβί (90+1’). Μπροστά σε 25.000 φίλους του που έδωσαν δυναμικό "παρών" ο Ολυμπιακός κατάφερε εύκολα να επιβάλει το ρυθμό του και να ελέγξει το ματς χωρίς να απειληθεί. Ωστόσο, επιθετικά έλειπε η δημιουργικότητα, απόρροια κάποιων απουσιών με σημαντικότερη αυτή του Τσόρι Ντομίνγκες. Στο ρόλο του ηγέτη ανταποκρίθηκε ξανά ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος στο 25’ πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με "κατέβασμα" και σουτ πάνω στην κίνηση μετά από μεταβίβαση του Ντουρμάζ.

Διαιτητής: Δελφάκης

Κίτρινες: Μαζουακού - Μπακασέτας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης, Πάρντο (76’ Σεμπά), Ντουρμάζ, Φορτούνης (87’ Ντοσεβί), Φινμπόγκασον (69’ Χάρα).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος, Σιώπης (65’ Μητρόπουλος), Μασούρας, Μπουμάλ, Μπακασέτας (77’ Καθάριος), Ντουρμισάι (65’ Ανσαριφάρντ).

ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η ΑΕΚ έχει διανύσει ήδη πολύ μεγάλη απόσταση, στο δρόμο προς την εκπλήρωση των φιλοδοξιών της. Στην επιστροφή της στη Super League μετά από απουσία 28 μηνών, η Ένωση νίκησε άνετα 3-0 τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ, πραγματοποιώντας ιδανική εκκίνηση στη Super League 2015/16. Τα γκολ πέτυχαν οι Βάργκας (27’), Γκάλο (47’) και Αραβίδης (58’).

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Κίτρινες: Μπανανά

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Σιμόες (75’ Μπουονανότε), Γιόχανσον, Πλατέλλας, Βάργκας (66’ Ανάκογλου), Αραβίδης, Τζεμπούρ (52’ Μπαρμπόσα)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Ολιμπά, Μπανανά, Σέλιν (70’ Γουνδουλάκης), Βάντερσον, Γνιάτιτς, Στανισλάβλιεβιτς, Μαχαμάτ, Μενδρινός (55’ Τσουράκης), Γκόμες (55’ Ντίνας), Ανγκούλο

* Εκτός αποστολής έμειναν οι Ντιντάκ Βίλα (δεν έχει έρθει ακόμα το διεθνές πιστοποιητικό μεταγραφής του) και ο Αρθο. Στην περίπτωση του τελευταίου, δημιουργείται "θέμα" για την ΑΕΚ, αφού αποκτήθηκε ως ο έμπειρος σέντερ μπακ πλάι στον οποίον θα αποκτήσουν καλύτερες παραστάσεις οι Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος. Ομως, στο ξεκίνημα της σεζόν ο Ισπανός είναι τέταρτος (πίσω και από τον Λαμπρόπουλο) στην ιεραρχία του Δέλλα.

* Πριν από την έναρξη του αγώνα στο κέντρο του γηπέδου παρατάχθηκε η εθνική ομάδα αστέγων, που θα λάβει μέρος στο αντίστοιχο παγκόσμιο κύπελλο στο Αμστερνταμ. Με σύνθημα "Γκολ στη Φτώχεια" κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα της εξέδρας.

* Ξανά χλιαρές αποδοκιμασίες από την πλευρά των οργανωμένων ακούστηκαν όταν αναγγέλθηκε το όνομα του Ραφίκ Τζεμπούρ κατά την παρουσίαση των ομάδων.

ΑΛΛΟΣ ΠΑΟΚ

Φαίνεται πως... ξέσπασε με την «πεντάρα» στην Μπρόντμπι ο ΠΑΟΚ και δεν κράτησε «δυνάμεις» για την πρεμιέρα της Super League, καθώς παραχώρησε μέσα στην Τούμπα «λευκή» ισοπαλία στην Ξάνθη. Μέσα σε θερμή ατμόσφαιρα και σχεδόν γεμάτη Τούμπα ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην δική του πρεμιέρα την Σκόντα Ξάνθη μπροστά στους απαιτητικούς φίλους του, μετά την "ομοβροντία" των πέντε τερμάτων πριν λίγες μέρες στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις προς την Μπρόντμπι. Με 9 ξένους στο αρχικό σχήμα και 6 νέους παίκτες ο Δικέφαλος είχε πρόβλημα "ταυτότητας" αφού οι περισσότεροι των νεοαποκτηθέντων είναι μόλις λίγες μέρες μαζί και σαφώς αυτό δεν αρκεί για μια αναγκαία εξοικείωση. Παρ' όλα αυτά ο γηπεδούχος είχε διάθεση, ταχύτητα και άφησε υποσχέσεις για καλύτερη συνέχεια.

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Ποντίκης (Πρέβεζας)-Μαγιάννης (Άρτας)

Κίτρινες:: Λέοβατς, Σαββίδης - Μπέρτος, Σολτάνι, Παπαστεριανός, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης.

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Όλσεν, Τζαβέλλας, Βιτορ, Κόστα, Τζιόλης, Τσίμιροτ (24’ Σαββίδης, 77’Μυστακίδης), Λέοβατς, Ροντρίγκες (62' Κωνσταντινίδης), Ζάιρο, Σάμπο, Μακ

Σκόντα Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Ουάλας, Καρυπίδης, Φλίσκας, Μπέρτος, Βασιλακάκης (78’ Ράνος), Παπαστεργιανός, Λουσέρο, Ντιμιτρόφ (50’ Μπαξεβανίδης), Σολτάνι, Καπετάνος (63' Ερέα).

ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ…

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφερε η Βέροια να αποφύγει την εντός έδρας ήττα. Ο Ναζλίδης ισοφάρισε το γκολ που είχε πετύχει ο Ακόστα στο 43' κι έτσι Βέροια και ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στην πρεμιέρα της Super League.

Διαιτητής ήταν ο Λαρισαίος Θανάσης Τζήλος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αμπντούν - Μπέριος

ΒΕΡΟΙΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Ετζενγκέλε, Νάστος, Όστοϊτς (61' Μερεμπασβίλι), Βεργώνης, Γιουσούφ (87' Μάνος), Ναζλίδης, Μαγέφσκι (73' Τάτος), Αμπντούν.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μανιάς (81' Σαπαλίδης), Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Μπέριος, Ακόστα, Ίλιτς (66' Γιάκος), Στρούνα, Τσάβες (92' Κοζορώνης), Ναδάλες.

ΕΙΧΕ ΜΠΡΙ(Τ)Ο

Ένα γκολ του Μπρίτο στο 37ο λεπτό ήταν αρκετό για να "καθαρίσει" ο Ατρόμητος το ματς με τον Λεβαδειακό στο Περιστέρι, στην πρεμιέρα της Super League. Η κούραση από την υπερπροσπάθεια της Πέμπτης εναντίον της Φενέρμπαχτσε ήταν δεδομένη και η φρεσκάδα δεν ήταν δυνατό να επανέλθει με κάποιες αλλαγές στο βασικό σχήμα.

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Κίτρινες: Φυτανίδης,Πίτου Γκαρσία - Στάθης, Μιλοσάβλιεφ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Ουσέρο, Μπιτόλο, Γοδόι, Φυτανίδης, Εμπόου (67’ Λαζαρίδης), Μπρίτο, Κιβρακίδης, Ούμπιντες, Στόιτσεφ (69’ Ναπολεόνι), Λε Ταλέκ (78’ Πίτου Γκαρσία).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Στάθης, Μουλόπουλος (64’ Μιλοσάβλιεφ), Μίνγκας (79’ Μίνγκας), Μαχαίρας, Νικολάου, Ρομέου (64’ Γιακουμάκης), Ουόν, Τριποτσέρης, Μάντζιος, Μιλιάζες.

«ΚΑΘΑΡΙΣΕ» Ο ΠΕΡΟΝΕ

Με εκτός έδρας νίκη 1-0 επί της Καλλονής συνδύασε την επιστροφή του στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά από 4 χρόνια απουσίας, ο Ηρακλής. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και πρώτο της σεζόν στη Super League σημείωσε ο Εμανουέλ Περόνε, στο 7ο λεπτό.

Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

Κίτρινες: Μάρκοβιτς, Κεϊτα - Λάζαρ, Ρομάνο

ΚΑΛΛΟΝΗ (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ, Τσαμπούρης, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Κρολ, Κεϊτά, Κλαντρούμπσκι (77’ Μπούρους), Καλτσάς (53’ Εμιλιάνο), Γεωργίου (67’ Σάμπα), Μανούσος, Μάρκοβιτς.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Στάμου, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Λάζαρ (66’ Πορτουλίδης), Τσιλιανίδης (59’ Χαντί), Ρομάνο (81’ Ζιάμπαρης), Κυριακίδης, Περόνε.

ΑΝΕΤΑ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ

Με... άνεση πέρασε ο Αστέρας Τρίπολης από την Κομοτηνή, καθώς στην πρεμιέρα της Super League νίκησε 2-0 τον Πανθρακικό, με τέρματα των Μπερτόλιο (25') και Γιάννου (63'). Ο Αργεντινός σκόρερ του πρώτου τέρματος έγινε και ο πρώτος παίκτης που αποβλήθηκε στη νέα σεζόν (στο 77' με 2η κίτρινη κάρτα). Η δυνατή βροχόπτωση στη Κομοτηνή, σίγουρα δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, ωστόσο ο Αστέρας ήταν πιο ουσιαστικός και πιο επικίνδυνος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωάννης Παπαδόπουλος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 77' Μπερτόλιο (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αθανασιάδης - Γιάννου, Χαμντανί, Αλόκο, Ιγκλέσιας, Γιαννούλης

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ρόκα): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου (70' Σέτι), Παπαχρήστος (56' Χασομέρης), Ποτουρίδης, Σερφά, Μελίσσης, Μεχία, Ροζέριο (83' Νικόλτσης), Χαβίτο, Τζάνης, Ιγκόρ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Κοσίσκι, Ζησόπουλος, Αλόκο, Γκοϊάν, Γιαννούλης, Χαμντανί, Ιγκλέσιας (87' Έντερσον), Μπερτόλιο, Μάσα (74' Δημούτσος), Λανθαρότε (65' Φούντας), Γιάννου.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΑΕΚ..................................................3-0......... 3

2. Ολυμπιακός.....................................3-0......... 3

3 . Αστέρας Τρίπολης......................... 2-0 ........ 3

4. Ηρακλής..........................................1-0......... 3

5. Ατρόμητος ......................................1-0 ........ 3

6. Βέροια..............................................1-1 ........ 1

7. ΠΑΟΚ ..............................................0-0 ........ 1

8. ΠΑΣ Γιάννινα...................................1-1 ........ 1

9 . Ξάνθη .............................................0-0..........1

10. Καλλονή ........................................0-1......... 0

11. Λεβαδειακός ..................................0-1 ........ 0

12. Πανθρακικός..................................0-2 ........ 0

13. Πανιώνιος ......................................0-3 .........0

14 . Πλατανιάς .....................................0-3 ........ 0

15. Παναθηναϊκός................................0-0......... 0

16-. Παναιτωλικός................................0-0......... 0

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ

1 ΓΚΟΛ: Βάργκας, Γκάλο, Αραβίδης (ΑΕΚ), Μπρίτο (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Μπερτόλιο, Γιάννου (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Ναζλίδης (ΒΕΡΟΙΑ), Περόνε (ΗΡΑΚΛΗΣ), Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Ντοσεβί (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Ακόστα (ΠΑΣ Γιάννινα).

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

29/08/15 19:15 Λεβαδειακός - Ολυμπιακός

29/08/15 19:15 Πανθρακικός - Βέροια

29/08/15 21:30 Ξάνθη - ΑΕΚ

30/08/15 19:15 Παναθηναϊκός - ΑΕΛ Καλλονής

30/08/15 19:15 Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός

30/08/15 19:15 Ηρακλής 1908 - Πανιώνιος

30/08/15 21:30 ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ

31/08/15 21:30 Πλατανιάς – Ατρόμητος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass