Βατή η κλήρωση στο Nations League

ΜΕ ΣΛΟΒΕΝΙΑ, ΜΟΛΔΑΒΙΑ, ΚΟΣΟΒΟ ΣΤΟΝ 3o ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ LEAGUE C Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2020 19:40

Αντιπάλους που (σε θεωρητικό επίπεδο) είναι απολύτως στα... μέτρα της, έβγαλε η κληρωτίδα του επόμενου Nations League, για την εθνική ομάδα της Ελλάδας.

Η «γαλανόλευκη», που δεν αντεπεξήλθε στην προηγούμενη διοργάνωση και «υποβιβάστηκε» στην τρίτη κατηγορία, κληρώθηκε ως επικεφαλής στον 3ο όμιλο της League C, με αντιπάλους τη Σλοβενία, τη Μολδαβία και το Κόσοβο και σίγουρα φαντάζει (σε πρώτη φάση) το φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης, που θα της επιτρέψει να ανέβει ξανά κατηγορία (League B) στην επόμενη διοργάνωση.
*Οι ομάδες που θα ολοκληρώσουν τη σειρά των αγώνων, στην πρώτη θέση των ομίλων τους στην League A, θα αγωνιστούν στα τελικά του UEFA Nations League τον Ιούνιο του 2021, προκειμένου να προκύψει η πρωταθλήτρια ομάδα της διοργάνωσης. Οι δύο φιναλίστ μάλιστα, θα πάρουν δύο «εισιτήρια» για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση των ομίλων τους στις League B, C και D, θα προβιβαστούν στην αμέσως επόμενη κατηγορία για την επόμενη διοργάνωση. Οι εθνικές ομάδες που θα τερματίσουν τελευταίες στους ομίλους τους στις League A και B, θα υποβιβαστούν στην πιο κάτω κατηγορία. Τέλος, οι τέσσερις ομάδες που θα τερματίσουν τελευταίες στους ομίλους τους στη League C, θα αγωνιστούν σε αγώνες πλέι-οφ τον Μάρτιο του 2022, για να υποβιβαστούν δύο στη League D.

 

Ο «ΧΑΡΤΗΣ» ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ
Οριστικοποιήθηκε η μορφή των ομίλων στις τέσσερις κατηγορίες του νέου Nations League, που θα ξεκινήσει τον προσεχή Σεπτέμβρη και θα ολοκληρωθεί με τους τελικούς, τον Ιούνιο του 2021.
League A:
Group 1: Ολλανδία, Ιταλία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Πολωνία. Group 2: Αγγλία, Βέλγιο, Δανία, Ισλανδία. Group 3: Πορτογαλία, Γαλλία, Σουηδία, Κροατία. Group 4: Ελβετία, Ισπανία, Ουκρανία, Γερμανία
League B:
Group 1: Αυστρία, Νορβηγία, Βόρ. Ιρλανδία, Ρουμανία. Group 2: Τσεχία, Σκοτία, Σλοβακία, Ισραήλ. Group 3: Ρωσία, Σερβία, Τουρκία, Ουγγαρία. Group 4: Ουαλία, Φινλανδία, ΕΪΡΕ, Βουλγαρία.
League C:
Group 1: Αζερμπαϊτζάν, Λουξεμβούργο, Κύπρος, Μαυροβούνιο. Group 2: Αρμενία, Εσθονία, Βόρεια Μακεδονία, Γεωργία. Group 3: ΕΛΛΑΔΑ, Μολδαβία, Σλοβενία, Κόσοβο. Group 4: Καζακστάν, Λιθουανία, Λευκορωσία, Αλβανία
League D:
Group 1: Νησιά Φαρόε, Λετονία, Ανδόρα, Μάλτα
Group 2: Γιβραλτάρ, Λιχτενστάιν, Σαν Μαρίνο
Οι αγώνες των ομίλων θα γίνουν κατά σειρά:
1η αγωνιστική: 3-5 Σεπτεμβρίου 2020
2η αγωνιστική: 6-8 Σεπτεμβρίου 2020
3η αγωνιστική: 8-10 Οκτωβρίου 2020
4η αγωνιστική: 11-13 Οκτωβρίου 2020
5η αγωνιστική: 12-14 Νοεμβρίου 2020
6η αγωνιστική: 15-17 Νοεμβρίου 2020
Οι τελικοί θα διεξαχθούν στις 2, 3 και 6 Ιουνίου 2021, ενώ τα πλέι-οφ «υποβιβασμού» θα πραγματοποιηθούν στις 24, 25, 28 και 29 Μαρτίου 2022.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass