Η καρδιά της τεχνικής κολύμβησης χτυπά στη Λάρισα

*ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΑΚΛ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ *ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ *ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.500 ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2020 15:03

Πιστή στο ραντεβού της με τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, η Λάρισα φιλοξενεί αυτό το τριήμερο (21-23/2) στο Κολυμβητήριο του ΕΑΚΛ τους πανελλήνιους χειμερινούς αγώνες τεχνικής κολύμβησης, που διοργανώνει η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Κολυμβητικό Όμιλο Λαρισαϊκός-Τιτάνες.

Πρόκειται για μία σημαντική αθλητική διοργάνωση με συμβολική σημασία, καθώς για πρώτη φορά οι συγκεκριμένοι αγώνες διεξάγονται ενιαία σε ένα κολυμβητήριο, σε μία πόλη, με τη συμμετοχή συλλόγων από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Συγκεκριμένα θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 620 αθλητές από 40 συλλόγους της χώρας, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι υπολογίζεται πως συνολικά πάνω από 2.500 άνθρωποι (αθλητές, προπονητές, παράγοντες, συνοδοί) θα επισκεφτούν τη Λάρισα κατά τη διάρκεια των αγώνων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία. Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό μέρος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο φίλαθλος κόσμος θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει ορισμένους από τους κορυφαίους στο είδος τους Έλληνες αθλητές που έχουν διακριθεί με μετάλλια σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως η Λαρισαία Αθανασία Καρατσιβή. Άλλωστε Θα πρέπει να τονισθεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση παγκοσμίως στο άθλημα της συγχρονισμένης κολύμβησης. Η σημασία της συγκεκριμένης διοργάνωσης για την πόλη της Λάρισας και όχι μόνο τονίσθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από εκπροσώπους των διοργανωτών. Αναλυτικά:
Νίκος Λιούπας (αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Διά Βίου Μάθησης): «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πιστή στη φιλοσοφία της φιλοξενεί ακόμα μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση. Πρόκειται για τους πανελλήνιους χειμερινούς αγώνες τεχνικής κολύμβησης, ενός αθλήματος σχετικά άγνωστου στην Ελλάδα, αλλά πολύ εντυπωσιακού, που έχει χαρίσει στη χώρα σημαντικές διακρίσεις και είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το φίλαθλο κοινό της Λάρισας να το γνωρίσει από κοντά. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι πάντα δίπλα στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και σε συλλόγους που προάγουν τον αθλητισμό, όπως είναι ο Λαρισαϊκός-Τιτάνες.
Εκτός από τον αθλητικό χαρακτήρα, είναι πολύ μεγάλη η σημασία και η συνεισφορά των αγώνων αυτών στην τοπική οικονομία, γιατί πάνω από 2.500 άνθρωποι, αθλητές και οι συνοδοί τους, θα βρίσκονται για τρεις μέρες στη Λάρισα. Αυτή είναι η μεγάλη προστιθέμενη αξία των αθλητικών διοργανώσεων και η μεγάλη σημασία του αθλητικού τουρισμού, που μας ενδιαφέρει πολύ».
Ηλίας Ξιάρχος (πρόεδρος αθλημάτων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και Ταμίας της ΚΟΕ): «Είναι η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένοι αγώνες γίνονται σε ένα κολυμβητήριο με τη συμμετοχή συλλόγων της Βορείου και της Νοτίου Ελλάδας. Μέχρι τώρα γίνονταν χωριστά. Θα είναι παρούσα όλη η Ελλάδα. Συμμετέχουν αθλητές, οι οποίοι έχουν κερδίσει πολλά μετάλλια και είναι κάτοχοι παγκόσμιων ρεκόρ του αθλήματος της τεχνικής κολύμβησης. Είναι ένα μεγάλο test event γιατί είναι η πρώτη ευκαιρία που δίνεται στους αθλητές μας να πιάσουν όρια για τη συμμετοχή τους στην Εθνική Ομάδα Ανδρών-Γυναικών εν όψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος που θα γίνει φέτος στη Ρωσία, αλλά και στην Εθνική Ομάδα Νέων-Νεανίδων λόγω του πανευρωπαϊκού που θα γίνει στην Ιταλία. Είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε μια επιτυχημένη διοργάνωση, λόγω της εμπειρίας που έχει ο Λαρισαϊκός - Τιτάνες που τόσο χρόνια καλλιεργεί το άθλημα και έχουμε τη χαρά να έχουμε αρκετούς αθλητές του που όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχουν στις εθνικές ομάδες. Καλούμε όλο τον κόσμο της Λάρισας να έρθει στο Κολυμβητήριο του Αλκαζάρ για να παρακολουθήσει αυτούς τους αγώνες.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, που όλα αυτά τα χρόνια πάντα όταν τον καλούσαμε και θέλαμε να κάνουμε αγώνες στην πόλη της Λάρισας ήταν αρωγός στο να έχουμε πετυχημένες διοργανώσεις όλων των επιπέδων και πρωταθλημάτων. Τον ευχαριστούμε παρά πολύ, καθώς και το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας και τον Δήμο της πόλης. Θα είμαστε πάλι μαζί τον Ιούλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Πόλο που θα γίνει στη Λάρισα και τον Βόλο».
Γιώτα Παπαργύρη (έφορος Τμήματος Τεχνικής Κολύμβησης Λαρισαϊκός-Τιτάνες): «Το άθλημα της τεχνικής κολύμβησης είναι πολύ ξεχωριστό και εντυπωσιακό και έχει χαρίσει στη χώρα μετάλλια σε πολλές διοργανώσεις. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας που είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζει, την ΚΟΕ και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Η επίσημη τελετή έναρξης των αγώνων έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 17:00 στο Κολυμβητήριο του ΕΑΚΛ. Η σημερινή αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει στις 17:30. Αύριο Σάββατο οι αγώνες θα ξεκινήσουν το πρωί στις 09:15 και το απόγευμα στις 17:15 και μεθαύριο Κυριακή στις 09:15 το πρωί.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass