ΑΕΛ μελλοντικών υποσχέσεων

*ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΑ ΙΣΑ ΤΟΝ ΝΤΑΜΠΛΟΥΧΟ ΠΑΟΚ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΜΕ 2-1 *Ο ΣΕΡ...ΒΟΣ ΔΙΑIΤΗΤΗΣ ΜΟΝΟ ΣΕΡ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2020 22:04

Η ΑΕΛ παρατάχθηκε στο χθεσινό παιχνίδι στο Ael Fc Arena με σύνθεση ανάγκης, λόγω των πολλών απουσιών (μια... δεκάδα έλειπε λόγω τιμωρίας των Μπέρτου, Καρανίκα, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπούστου, Μιχαήλ, τραυματισμών των Μασούρα, Ζίζιτς, Νούνιτς και συμφωνίας με τον ΠΑΟΚ να μην αγωνισθούν οι δανεικοί Ουάρντα, Κάτσε), αλλά κατάφερε να παίξει στα ίσα κόντρα στον νταμπλούχο ΠΑΟΚ, αλλά να χάσει τελικά με 2-1.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε με τον Λημνιό (14') και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με το υπέροχο γκολ του Ντόουγκλας Αουγκούστο πήρε προβάδισμα νίκης. Ο Ηλιάδης στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της θεσσαλικής ομάδας κατάφερε στο 67' με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή να μειώσει σε 1-2 και να δώσει ενδιαφέρον στον αγώνα μέχρι τη λήξη, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε.
ΗΑΕΛ από αυτό το παιχνίδι έστειλε μελλοντικές υποσχέσεις ή, για να ακριβολογούμε, υποσχέσεις για την νέα χρονιά, καθώς είδαμε έναν εκπληκτικό Τόρζε και δύο έξοχους νεαρούς, τον Μάρκοβιτς (δανεικός από τον Ολυμπιακό) και τον Ηλιάδη που πέτυχε και τέρμα στο ντεμπούτο του με τη «βυσσινί» φανέλα.
Επίσης ο Αλί Γκαζάλ παραμένει το «βαρύ χαρτί» της ομάδας έστω και αν τραυματίστηκε στη λήξη της αναμέτρησης.
Αυτή η ομάδα έχει μέλλον και ίσως τη δούμε ψηλότερα την επόμενη περίοδο, εφόσον παραμείνει ο ίδιος κορμός. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η ΑΕΛ είναι πιο έτοιμη από ποτέ για τη νέα χρονιά...
Σχετικά με την αγωνιστική εικόνα, η ΑΕΛ αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα, καθώς ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Τέλος η ΑΕΛ θα θυμάται για πολύ καιρό την ακριβοπληρωμένη διαιτησία (8.000 ευρώ τα έξοδα διαιτησίας) του Σέρ...βου Γιοβάνοβιτς που μόνο Σερ δεν ήταν στις αποφάσεις του. Η ΑΕΛ υποστηρίζει ότι δεν της δόθηκε ένα πέναλτι (παρότι είδε το VAR), ενώ είχε ανομοιομορφία στα σφυρίγματά του.
«Αντί για 10 αμυντικά φάουλ υπέρ του Παπάζογλου από το ξύλο που του ρίχνει ο Ίγκνασον και ο Βαρέλα, έχει δώσει 10 επιθετικά φάουλ» είπε χαρακτηριστικά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κρίστινσον, στην άμυνα τους: Μπάλλα (δεξιά), Μόρα, Μάρκοβιτς, Μούζεκ (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους: Σετσέροβιτς, Αλί Γκαζάλ και πιο μπροστά τους: Ασούμπρε (δεξιά), Τόρζε, Βινίσιους (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Παπάζογλου.
Ο Αμπελ Φερέιρα ακολούθησε και αυτός την ίδια τακτική έχοντας κάτω απο τα δοκάρια τον Ζίφκοβιτς, στην άμυνα τους: Μάτος (δεξιά), Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλη (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους: Ντόουγκλας Αουγκούστο, Μαουρίσιο, πιο μπροστά τους: Λημνιό (αριστερά), Πέλκα, Λάμπρου (δεξιά) και στην επίθεση τον Άκπομ.
Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στον αγώνα, αλλά μετά το πρώτο πεντάλεπτο ο ΠΑΟΚ επέβαλε τον ρυθμό του χάρη στην πολύ καλή απόδοση που είχε ο Λημνιός από αριστερά. Και ήταν ο ίδιος παίκτης που στο 14' έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Από κει και πέρα η ΑΕΛ ήταν πολύ καλή και άρχισε να πιέζει τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπόρεσε να φθάσει στην ισοφάριση ενώ στο 33ο λεπτό, οι «βυσσινί» διαμαρτυρήθηκαν έντονα για χέρι του Ντόουγκλας Αουγκούστο μέσα στη μεγάλη περιοχή, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, κεφαλιά του Μόρα και δεύτερη κεφαλιά του Μαουρίσιο.
Ωστόσο, ο Σέρβος Σέρτζιαν Γιοβάνοβιτς εξέτασε τη φάση στο VAR και θεώρησε πως δεν υπάρχει παράβαση. Κι ενώ όλα έδειχναν πως ο ΠΑΟΚ θα πάει στα αποδυτήρια με το 1-0, ο Ντόουγκλας με ένα τρομερό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί "Γ" του Κρίστινσον και έκανε το 0-2.
Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε την ΑΕΛ να χάνει και τον Αλί Γκαζάλ να τραυματίζεται, με τη θέση του να παίρνει ο Ηλιάδης.
Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ έφθασε κοντά στο 0-3 στο 56' όταν ο Γιαννούλης έκανε τη σέντρα απ' τα αριστερά, ο Πέλκας πρόλαβε την έξοδο του Κρίστινσον, αλλά η κεφαλιά του βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.
Και στο 67' ο Θεοχάρης Ηλιάδης έβαλε την ΑΕΛ στο παιχνίδι κάνοντας το 1-2 αλλά παρότι οι «βυσσινί» πίεσαν για την ισοφάριση δεν τα κατάφεραν.
Το τελικό 1-2 βρήκε ευχαριστημένο τον ΠΑΟΚ από βαθμολογικής άποψης και την ΑΕΛ από ψυχολογικής που κέρδισε τις εντυπώσεις παρά τις πολλές απουσίες που είχε στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.
ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
11': Ο Λημνιός από αριστερά κάνει σέντρα και η μπάλα φθάνει στον Πέλκα που μόνος μέσα στη μικρή περιοχή σουτάρει αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.
14': Σύγχυση στην άμυνα της ΑΕΛ ύστερα από σέντρα του Μάτος από δεξιά και ο Ακπομ κάνει κεφαλιά και η μπάλα καταλήγει στον Λημνιό. Ο τελευταίος με σουτ κάνει το 0-1.
17': Σέντρα από αριστερά του Ασούμπρε και ο Βινίσιους πιάνει κεφαλιά λίγο έξω από τη μικρή περιοχή αλλά μπλοκάρει ο Ζίφκοβιτς.
29': Εκτέλεση φάουλ του Τόρζε και ο Μάρκοβιτς πιάνει κεφαλιά αλλά μπλοκάρει ο Ζίφκοβιτς.
45'+2: Μακρινό σουτ του Ντόουγκλας Αουγκούστο κάνει το 0-2.
56':Σέντρα από αριστερά του Γιαννούλη και ο Πέλκας πιάνει κεφαλιά που στέλνει την μπάλα στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού.
64': Σέντρα από αριστερά του Μούζεκ και ο Παπάζογλου από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
67': Εκτέλεση φάουλ του Τόρζε, γίνεται σύγχυση στην άμυνα του ΠΑΟΚ και η μπάλα φθάνει στον Ηλιάδη που με ωραίο σουτ από το σημείο του πέναλτι μειώνει σε 2-1.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ ο Τόρζε έδωσε ποιότητα στην ομάδα. Αυτή που δεν είχε. Ένας ποδοσφαιριστής που προσαρμόστηκε πολύ νωρίς. Ο Κρίστινσον δεν ευθύνεται στα δύο τέρματα, αλλά δεν έκανε και τη μεγάλη απόκρουση. Ο Μπάλλας που έπαιξε δεξιά είχε πολλά προβλήματα στην αρχή με τον Λημνιό, αλλά όταν πήγε από την πλευρά του ο Βινίσιους διορθώθηκαν.
Ο Μόρας με τον Μάρκοβιτς πήγαν πολύ καλά στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, παρότι έπαιξαν πρώτη φορά μαζί. Θετική έκπληξη η απόδοση του Μούζεκ, που αν βελτιώσει το επιθετικό κομμάτι θα είναι παίκτης άλλης διάστασης.
Ο Αλι Γκαζάλ για μια ακόμα φορά πολύ καλός, αλλά μεγάλη έκπληξη ο αντικαταστάτης του Θεοχάρης Ηλιάδης.
Ο Σετσέροβιτς πάντα σταθερός, ενώ ο Βινίσιους με τον Ασούμπρε κάθε αγωνιστική βελτιώνονται. Ο Παπάζογλου έδωσε πολλές μάχες, αλλά όλοι περιμένουν και το γκολ από τον παίκτη.
***
Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ και σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο ματς και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Τον ακολούθησαν ο Μαουρίσιο και ο Δημήτρης Λημνιός που αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής του Δικεφάλου και αποτέλεσε πηγή κινδύνων για την άμυνα της ΑΕΛ, ενώ με ωραία ενέργεια πέτυχε το 0-1.
Πολύ καλός και ο Πέλκας με σταθερό τον Άκπομ.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Σέρβος διαιτητής Σέρτζιαν Γιοβάνοβιτς, που τον... «τρόλαρε» ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας, έκανε πολλά λάθη σε σφυρίγματα φάουλ, ενώ επέτρεψε ατιμώρητα πολλά μαρκαρίσματα. Στο πέναλτι έκανε λάθος που δεν το έδωσε καθώς ο Μαουρίσιο βρήκε με κεφαλιά το χέρι του Αουγκούστο στο 33'.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Παπάζογλου, Μάρκοβιτς, Ίνγκασον.
Απαρατήρητοι οι συμπατριώτες βοηθοί του Στοΐκοβιτς και Μιχαΐλοβιτς.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Γκαζάλ (45'+1 Ηλιάδης), Μάρκοβιτς, Μόρας, Μούζεκ, Μπάλλας, Σετσέροβιτς, Ασούμπρε, Τόρζε, Βινίσιους (77' Πινακάς), Παπάζογλου.
ΠΑΟΚ (Αμπελ Φερέιρα): Ζίφκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Μαουρίσιο, Λημνιός, Λάμπρου (85' Ροντρίγκο), Πέλκας (62' Ελ Καντουρί), Άκπομ (76' Σφιντέρσκι).

 

Μ. Γρηγορίου: Το μέλλον μάς ανήκει

Την ικανοποίησή του -παρά το αρνητικό αποτέλεσμα- για την εικόνα της ΑΕΛ εξέφρασε μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός των «βυσσινί» Μιχάλης Γρηγορίου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το μέλλον μάς ανήκει». Σε ό,τι αφορά τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ο Μιχάλης Γρηγορίου, τόνισε ότι στόχος είναι οι 6 βαθμοί στα παιχνίδια με Βόλο και Τρίπολη. Αναλυτικά:
«Τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος και σε ένα βαθμολογικά κομβικό σημείο για εμάς, που διεκδικούμε το καλύτερο δυνατό και το οποίο είναι τα πλέι οφ, αναγκαστήκαμε να αγωνιστούμε με δέκα απουσίες.
Με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ ήταν από πριν δύσκολο το έργο μας. Εγώ θα μείνω στην τεράστια προσπάθεια από τα παιδιά που όλοι μαζί έδωσαν ό,τι είχαν.
Ο Μάρκοβιτς έδωσε το πρώτο του παιχνίδι, ο Τόρζε έπαιξε ολόκληρο 90λεπτο, όπως κι ο Ασούμπρε, που επέστρεψε, ενώ ο Ηλιάδης στο ντεμπούτο του σκόραρε.
Αυτό που έδειξε η ομάδα είναι πως το μέλλον μας θα είναι καλύτερο και γι’ αυτό δουλεύουμε.
Αν εξαιρέσουμε τα δύο γκολ και ειδικά το δεύτερο που ήταν κομβικό, ο ΠΑΟΚ δεν δημιούργησε κάτι ιδιαίτερο. Εμείς προσπαθήσαμε να πατήσουμε στην αντίπαλη περιοχή κι είχαμε τις προϋποθέσεις βάζοντας κι ένα όμορφο γκολ.
Έτσι όπως πήγαινε το ματς φαινόταν πως θα μπορούσαμε να σκοράρουμε και να πετύχουμε έναν άθλο, παρά να δεχθούμε ένα τρίτο τέρμα.
Δεν θέλω να σχολιάσω τη διαιτησία. Θέλω να δω όμως τη φάση, όπου ο διαιτητής πήγε στο VAR. Μία διαιτησία κρίνεται από ολόκληρο το ματς και όχι από μία φάση. Είναι ξένος διαιτητής και δεν θέλω να σχολιάσω.
Ο στόχος μας είναι να πάρουμε έξι βαθμούς στα τελευταία δύο παιχνίδια σε Βόλο και Τρίπολη και την 1η Μαρτίου να δούμε τι θα έχουμε συγκεντρώσει και πού θα βρισκόμαστε.
Σήμερα (σ.σ. χθες) κάποια παιδιά ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, που έδωσαν και την ψυχή τους. Αυτό είναι το μοτίβο που θέλουμε να περάσουμε: Να μην παρατάμε κανένα ματς. Δεν σκεφτόμαστε την ήττα και είμαι σίγουρος πως το μέλλον μάς ανήκει».

Ο ΑΜΠΕΛ ΦΕΡΕΪΡΑ
Από την πλευρά του ο προπονητής του ΠΑΟΚ Αμπέλ Φερέιρα στάθηκε ιδιαίτερα στην καταπόνηση των παικτών του, οι οποίοι αγωνίστηκαν χωρίς να έχουν περάσει 72 ώρες από τον προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό.
«Είμαι ήρεμος, αφού τελείωσε το παιχνίδι και δεν είχαμε κανέναν τραυματισμό. Δεν έχουν περάσει ούτε 72 ώρες από το τελευταίο παιχνίδι όπως θα έπρεπε και αυτό μας ανησυχούσε. Ξέραμε ότι θα έπρεπε να μπούμε δυνατά στο παιχνίδι όπως και κάναμε. Είχαμε και ένα δεύτερο πολύ ωραίο γκολ, που σημαίνει ότι έχουμε τους παίκτες για να καταφέρουν κάτι τέτοιο. Από εκεί και μετά η ΑΕΛ πίεσε όπως ήταν λογικό και αυτό το ξέραμε, αλλά το αντιμετωπίσαμε.
Θεωρώ ότι είναι σημαντική η νίκη μας. Οι ποδοσφαιριστές έδειξαν θάρρος και πάθος για τη νίκη και έτσι φτάσαμε σε αυτή, σε μία έδρα που ακόμα και πέρσι η ομάδα δεν κέρδισε. Δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω γιατί ο αγώνας έγινε σήμερα και όχι αύριο, μιας και εμείς και η ΑΕΛ δεν είχαμε ευρωπαϊκό αγώνα μέσα στην εβδομάδα. Πήραμε τη νίκη και το σημαντικότερο είναι ότι δεν τραυματίστηκε κανένας παίκτης μας».

Αποσύρθηκε το νούμερο 24
του Κόμπι Μπράϊαντ
Πριν τον αγώνα η ΑΕΛ απέσυρε από την ομάδα το νούμερο 24 που φορούσε ο άτυχος μπασκετμπολίστας των Λέικερς Κόμπι Μπράιαντ, που σκοτώθηκε πρόσφατα σε δυστύχημα, ενώ επέβαινε σε ελικόπτερο.

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Αλεξ. Παπαγεωργίου

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass