Προκρίθηκαν στους «4» ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2020 15:26

Μετά το 2-0 της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ νίκησε και στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό με 1-0 και πήρε το «εισιτήριο» για την τετράδα του κυπέλλου Ελλάδας. Το όνειρο της ανατροπής-πρόκρισης για το «τριφύλλι» διήρκεσε ακριβώς 11 λεπτά στη χθεσινή ρεβάνς της προημιτελικής σειράς.


Ουσιαστικά η υπόθεση πρόκριση τελείωσε από το 11ο λεπτό, όταν ο Σφιντέρσκι με ωραίο στιλ και πλασέ «εκτέλεσε» τον Διούδη, μετά την εξαιρετική ενέργεια του Πέλκα, που έκανε ό,τι ήθελε από τη δεξιά πτέρυγα χωρίς να τον εμποδίσει κάποιος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Δώνης, Νάγκι (46’ Αγιούμπ), Ζαχίντ (70’ Μπουζούκης), Χατζηγιοβάνης (58’Περέα), Μακέντα
ΠΑΟΚ (Αμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Βιειρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα (86’ Μιχαηλίδης), Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (63’ Λάμπρου), Σφιντέρσκι (72’ Ακπομ)

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Η Λαμία έβαλε πολύ δύσκολα στον Ολυμπιακό για μία ώρα στο «Γ. Καραϊσκάκης», με το φάντασμα του περσινού αποκλεισμού των «ερυθρολεύκων» να πλανάται στην ατμόσφαιρα, αλλά δεν άντεξε στην ασφυκτική πίεση των γηπεδούχων στην επανάληψη.
Η ομάδα του Μάντζιου κατάφερε να «παγώσει» το φαληρικό γήπεδο ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Τιρόνε ο Αντέτζο βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αλέν.
Στο 60’ ο Χασάν με κοντινή κεφαλιά, στο κόρνερ του Βαλμπουενά ισοφάρισε σε 1-1, στο 61’ ο Ρόμανιτς είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να αποκτήσει πια τον χαρακτήρα μονόλογου για τους γηπεδούχους, ενώ στο 71’ ο Ελ Αραμπί νικήθηκε από τον Κάχριμαν που έδιωξε σε κόρνερ, στην εκτέλεση του οποίου ο Χασάν έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό ο Σισέ με καρφωτή κεφαλιά, από σέντρα ακριβείας του Βαλμπουενά υπέγραψε την ανατροπή δίνοντας ταυτόχρονα σκορ πρόκρισης, στο 77’ και σε νέο φάουλ του Γάλλου άσου, από δεξιά, ο Σισέ με νέα κεφαλιά «έγραψε» το 3-1. Ακόμη κι έτσι, όμως, το παιχνίδι κρατούσε σασπένς, καθώς στο 89’ ο Σισέ έκανε πέναλτι στον Νιάσε και ο Βιγιάλμπα μείωσε στο τελικό 3-2 στο 90’, αλλά ο χρόνος είχε τελειώσει για τη Λαμία...
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν, Γκασπάρ, Σεμέδο, Σισέ, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιγιέρμε, Λοβέρα (46’ Βαλμπουενά), Φορτούνης, Μασούρας (46’ Ελ Αραμπί), Χασάν (79’ Εμρέ Μορ).
ΛΑΜΙΑ (Άκης Μάντζιος): Κάχριμαν, Ασίγκμπα, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Βάντερσον, Νιάσε, Μπουλούλης, Βασιλόγιαννης (75’ Βιγιάλμπα), Τιρόνε (65’ Σκόνδρας), Καραμάνος (65’ Σασί), Ρόμανιτς.
ΣΗΜΕΡΑ 13/2
Ατρόμητος-Άρης (19:00)
ΤΕΤΑΡΤΗ 19/2
ΑΕΚ-Παναιτωλικός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass