Μπορεί το διπλό η ΑΕΛ στη Λαμία

ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ (20:00-ΕΡΤ) - ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Ο ΤΟΡΖΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2020 22:05

Με στόχο τη νίκη που μπορεί να την οδηγήσει ακόμη και στην έκτη θέση της βαθμολογίας, η ΑΕΛ αγωνίζεται σήμερα και ώρα 20:00 (ΕΡΤ Sports HD) στη Λαμία, κόντρα στην τοπική ομάδα, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 1.


Οι «βυσσινί» φέρονται αποφασισμένοι να πάρουν το διπλό, κάτι που θεωρείται πολύ δύσκολο αλλά όχι όμως και ακατόρθωτο, αρκεί να το πιστέψουν οι παίκτες και κατακτήσουν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Η Λαμία έχει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, είναι πολύ δυνατή στην έδρα της και δύσκολα δέχεται γκολ, όμως έχει και αδυναμίες.
Για να μπορέσει η ΑΕΛ να βρει τον τρόπο ώστε να ξεκλειδώσει την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων, χρειάζεται να κάνει υπομονή, να έχουν οι ποδοσφαιριστές της καθαρό μυαλό και να αντιδράσουν έξυπνα στην πίεση που ενδεχομένως να ασκήσουν οι Λαμιώτες.
Στον αγώνα του πρώτου γύρου, η Λαμία κέρδισε στο AEL FC ARENA με 3-0 και στη σημερινή συνάντηση οι παίκτες καλούνται να παίξουν ψυχωμένα και να πάρουν τη ρεβάνς.
Από αγωνιστικής πλευράς, ο τεχνικός Μιχάλης Γρηγορίου δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους με κάρτες Μόρα, Μιλοσάβλιεβιτς και τους τραυματίες Μπούστο, Μασούρα, Ασούμπρε.
Το ευχάριστο από την άλλη πλευρά είναι πως βρίσκονται ετοιμοπόλεμοι οι πρόσφατα νεομεταγραφέντες, Γκαμπριέλ Τόρζε και Ζβέτοζαρ Μάρκοβιτς, οι οποίοι διεκδικούν μια θέση στην αρχική ενδεκάδα.
Πιθανό σχήμα με το οποίο θα ξεκινήσει η ΑΕΛ τον αγώνα είναι: Κρίστινσον, Μπέρτος, Μιχαήλ, Ζίζιτς ή Μάρκοβιτς, Μούζεκ, Αλι Γκαζάλ, Σετσέροβιτς, Κάτσε, Βινίσιους ή Τόρζε, Ουάρντα, Παπάζογλου.
Οι 19 ποδοσφαιριστές που επέλεξε για την αποστολή ο τεχνικός των «βυσσινί» Μιχάλης Γρηγορίου, είναι οι Κρίστινσον, Νάγκυ, Ζίζιτς, Μιχαήλ, Ηλιάδης, Μάρκοβιτς, Μπέρτος, Μούζεκ, Καρανίκας, Μπάλλας, Σετσέροβιτς, Κάτσε, Νούνιτς, Αλί Γκαζάλ, Παπάζογλου, Τόρζε, Πινακάς, Ουάρντα και Βινίσιους.

 

Η ΛΑΜΙΑ
Με απογευματινή προπόνηση στο προπονητικό κέντρο στη Νέα Άμπλιανη ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία της Λαμίας και ο τεχνικός, Άκης Μάντζιος, ανακοίνωσε την αποστολή, την οποία απαρτίζουν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές: Κάχριμαν, Θεοδωρόπουλος, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σκόνδρας, Βύντρα, Βάντερσον, Ασίγκμπα, Νιάσε, Βασιλόγιαννης, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Σάλιακας, Μπουλούλης, Μπιανκόνι, Τιρόνε, Καραμάνος, Ρόμανιτς, Σασί, Βιγιάλμπα. Εκτός αποστολής έμεινε ο Πλιάτσικας, όπως και ο Μπαχανάκ, οι οποίοι είναι τραυματίες.

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ
Για τη σημερινή αναμέτρηση υπάρχει απαγόρευση μετακίνησης οργανωμένων φίλων της ΑΕΛ και σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνονται τα εξής:
«Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ομάδας Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ., στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (Δ.Α.Κ.) Λαμίας, καθώς και η διάθεση εισιτηρίων σε αυτούς, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Λαμία – Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ., σήμερα Σάββατο (08-02-2020) και ώρα 20:00, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League 1, περιόδου 2019 – 2020, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ο 38χρονος, ρέφερι, Ιωάννης Παπαδόπουλος, καθηγητής πληροφορικής στο επάγγελμα, από την Ένωση Μακεδονίας, θα είναι ο διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης της ΑΕΛ στη Λαμία και αντικατέστησε τον αρχικά ορισθέντα διαιτητή Τάσο Παπαπέτρου, που λόγω ατυχήματος δεν θα διευθύνει τελικά το παιχνίδι. Συνεργάτες του θα είναι οι Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας) και ο Χασάν Κούλα (Ξάνθης), ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής) και παρατηρητής ο Μανώλης Ταπαντζάς από την ΕΠΣ Θράκης. Στο VAR, διαιτητής ορίστηκε ο Θανάσης Σέζος από το Κιλκίς και AVAR, ο Μιχάλης Παπαδάκης από την Ένωση Ηρακλείου.

 

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΑ PLAY OFF
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται τα ντέρμπι στο πρωτάθλημα της Super League. Αύριο το βράδυ (9/2, 19:30), στο Ολυμπιακό Στάδιο, διεξάγεται το κλασικό ντέρμπι της Αθήνας, ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Δύο ομάδες που δείχνουν να είναι σε ανοδική πορεία και φαίνεται πως θα «χτυπηθούν» μεταξύ τους για την τρίτη θέση της κατάταξης.
Νωρίτερα, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο που χρειάζεται βαθμούς για να μπει στην πρώτη εξάδα, ενώ τον ίδιο ακριβώς στόχο έχει και ο ΟΦΗ που επισκέπτεται την Τούμπα για να αντιμετωπίσει τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ο οποίος έδειξε σημάδια ανάκαμψης μεσοβδόμαδα κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Πανιώνιος και Παναιτωλικός θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τις έδρες τους απέναντι σε Ξάνθη και Βόλο, αντίστοιχα, στην προσπάθεια που κάνουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό ενώ αγώνες «εξάδας» είναι αυτοί που θα γίνουν σε Λαμία και Τρίπολη. Αναλυτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Super League:
ΣΗΜΕΡΑ
19:30 Πανιώνιος – Ξάνθη (NS1)
20:00 Λαμία – ΑΕΛ (ΕΡΤ)
ΑΥΡΙΟ
15:00 Αστέρας Τρίπολης – Άρης (NS1)
17:15 Ατρόμητος – Ολυμπιακός (ΕΡΤ)
18:00 ΠΑΟΚ – ΟΦΗ (PAOK TV)
19:30 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (NS1)
ΔΕΥΤΕΡΑ
18:00 Παναιτωλικός – ΝΠΣ Βόλος (ΕΡΤ)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες)
1. Ολυμπιακός    54
2. ΠΑΟΚ    52
3. ΑΕΚ    41
4. Παναθηναϊκός    37
5. Άρης    32
6. ΟΦΗ    28
7. Ξάνθη    27
8. Ατρόμητος    26
9. ΑΕΛ    25
10. ΝΠΣ Βόλος    25
11. Αστέρας Τρίπολης    25
12. Λαμία    24
13. Παναιτωλικός    13
14. Πανιώνιος    9
*Ο Πανιώνιος ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.

 

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΛΑΜΙΑ-ΑΕΛ
Συνολικά 12 φορές έχουν συναντηθεί στο παρελθόν σε επίσημα παιχνίδια, Λαμία και ΑΕΛ, στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας. Την ομάδα της Λαμίας ευνοεί η προϊστορία στα παιχνίδια, όταν είναι γηπεδούχος. Οι «βυσσινί» έχουν επικρατήσει σε τέσσερις αναμετρήσεις και έχουν χάσει οκτώ φορές. Στα συνολικά γκολ υπερτερεί η ομάδα της Λαμίας με 15-12. Αναλυτικά η προϊστορία των αγώνων της Λαμίας με την ΑΕΛ:
21/02/1965    Λαμία-ΑΕΛ    1-0    Β’ Εθνική
13/02/1966    Λαμία-ΑΕΛ    0-2    Β’ Εθνική
31/12/1967    Λαμία-ΑΕΛ    2-0    Β’ Εθνική
10/11/1968    Λαμία-ΑΕΛ    3-2    Β’ Εθνική
30/05/1971    Λαμία-ΑΕΛ    1-2    Β’ Εθνική
18/01/1976    Λαμία-ΑΕΛ    2-1    Β’ Εθνική
21/11/1976    Λαμία-ΑΕΛ    0-1    Β’ Εθνική
11/12/1977    Λαμία-ΑΕΛ    2-1    Β’ Εθνική
27/10/2014    Λαμία-ΑΕΛ    1-0    Β’ Εθνική
08/02/2016    Λαμία-ΑΕΛ    1-0    Β’ Εθνική
17/12/2017    Λαμία-ΑΕΛ    0-2    Α’ Εθνική
24/02/2019    Λαμία-ΑΕΛ    2-1    Α’ Εθνική

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass