Πανστρατιά νίκης στην ΚΑΕ Λάρισα

ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΑΝΟΥ ΚΡΙΣΙΜΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ (15.45) * ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΧΙΚΙ * ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ Η ΕΔΡΑ

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2020 22:01

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Η επιστροφή της ΚΑΕ Λάρισα στη Νεάπολη (μετά από δύο διαδοχικά παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη με Άρη και Ηρακλή) πρέπει να συνδυαστεί με επιστροφή της ομάδας στις νικηφόρες εμφανίσεις. Αυτό είναι το σύνθημα που επικρατεί στις τάξεις των

«κυανολεύκων» που αύριο Σάββατο (15.45) υποδέχονται στο κλειστό της Νεάπολης τον Ιωνικό, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Basket League.
Ένα ακόμα κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι για την ΚΑΕ Λάρισα που βρίσκεται οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, απόρροια των δύο αρνητικών αποτελεσμάτων στη Θεσσαλονίκη.
Στις τάξεις των «κυανολεύκων» έχει σημάνει «γενική επιστράτευση» προκειμένου η ομάδα να φτάσει -πάση θυσία- στη νίκη και να παραμείνει μέσα στους στόχους της. Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο που επιβεβαιώνει την κρισιμότητα του αγώνα είναι η στάση του Άντονι Χίκι, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού (υπέστη διάστρεμμα στο αριστερό πόδι στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ηρακλή) και ο οποίος καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να μπορέσει να αγωνιστεί. Μάλιστα ο Αμερικανός γκαρντ, που ήταν παρών στις προπονήσεις, είπε (σύμφωνα με πληροφορίες) στους συμπαίκτες του ότι θέλει πάρα πολύ να παίξει σ’ ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι όπως το αυριανό κόντρα στον Ιωνικό και φυσικά δεν θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο απουσίας του. Επί ποδός βρίσκεται και το ιατρικό επιτελείο της ΚΑΕ, που δίνει πραγματικό αγώνα με τον χρόνο ούτως ώστε ο Άντονι Χίκι να τεθεί στη διάθεση του τεχνικού Βαγγέλη Αγγέλου.
ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ
Η ΚΑΕ Λάρισα αν και νεοφώτιστη στο χώρο της Basket League ανταγωνίζεται ιστορικές ομάδες όπως ο Άρης, ο ΠΑΟΚ, ο Πανιώνιος κ.λπ. στην προσπάθειά της να πετύχει τον στόχο της παραμονής. Το πρωτάθλημα βρίσκεται σε μία κρίσιμη στροφή και σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα όλοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα, παίζοντας πολύ σκληρά, όπως φάνηκε άλλωστε στα παιχνίδια της λαρισινής ομάδας με Άρη και Ηρακλή. Επειδή λοιπόν για την ΚΑΕ Λάρισα τα παιχνίδια «εντός των τειχών» θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη μάχη της παραμονής, οι άνθρωποι των «κυανολεύκων» δίνουν μεγάλη βαρύτητα στη στήριξη του κόσμου, προκειμένου να γίνει το κλειστό της Νεάπολης μία δυνατή έδρα που θα βοηθήσει την ομάδα στην επίτευξη του δύσκολου στόχου της. Αρχής γενομένης από αύριο Σάββατο οι διοικούντες την ΚΑΕ ευελπιστούν να κερδηθεί το στοίχημα της έδρας που θα δώσει στην ομάδα την απαιτούμενη ώθηση για να συνεχίσει στον δρόμο των επιτυχιών.
Ο ΙΩΝΙΚΟΣ
Σε ό,τι αφορά στον Ιωνικό θα πρέπει να τονισθεί ότι την περασμένη αγωνιστική έβαλε τέλος στο σερί των τεσσάρων αρνητικών αποτελεσμάτων κερδίζοντας τον Άρη και θα παραταχθεί στο κλειστό της Νεάπολης με ενισχυμένη ψυχολογία διεκδικώντας μία ακόμα νίκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παιχνίδι του α’ γύρου ο Ιωνικός είχε νικήσει την ΚΑΕ Λάρισα με 68-64, χάρη σε ένα επιμέρους σκορ 15-7 στα τελευταία 4,5 λεπτά της αναμέτρησης και ενώ νωρίτερα η Λάρισα είχε προηγηθεί ακόμη και με εννιά πόντους στη διάρκεια της τρίτης περιόδου.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σε τέσσερις δόσεις θα διεξαχθεί η 18η αγωνιστική της Basket League. Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές:
Σάββατο 1 Φεβρουαρίου
15.45, Λαύριο-Περιστέρι: Αναστόπουλος Π., Διαμαντής, Καλογερόπουλος Φ. (Ελευθεριάδης)
17.45, Προμηθέας Π.-Ήφαιστος Λ.: Σώμος, Σταματόπουλος, Μπίκας (Πίγκας)
15.45, Λάρισα-Ιωνικός Ν.: Παπαπέτρου, Πουρσανίδης Κ., Μαλαμάς (Σταμάτης Γ.)
15.45, Πανιώνιος-Ηρακλής: Κορομηλάς, Τζαφλέρης, Παντελίδης (Ντάβαρης)
Κυριακή 2 Φεβρουαρίου
17.00, ΠΑΟΚ-Κολοσσός Ρ.: Μάνος, Ψαριανός, Μαγκλογιάννης (Παπαγεωργίου)
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου
17.00, Άρης-Παναθηναϊκός: Τσαρούχα, Παναγιώτου, Ανδρικόπουλος (Δροσόπουλος)
Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου
18.00, ΑΕΚ-Ρέθυμνο: Συμεωνίδης, Ξενικάκης, Πιτσίλκας (Κάλφα).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass