ΡΑΛΙ ΝΤΑΚΑΡ 2020:

Η δράση συνεχίζεται...

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2020 21:25

Ο Carlos Sainz ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της πέμπτης ειδικής διαδρομής του Ράλι Ντακάρ 2020, αφού πρώτευσε στην κατηγορία των αυτοκινήτων, αυξάνοντας το προβάδισμά του στα έξι λεπτά.

Ο οδηγός της Bahrain JCW X-raid Team κυριάρχησε στα 353 χρονομετρημένα χιλιόμετρα με εφαλτήριο την Αλ Ουλά και προορισμό τη Χαΐλ. Τα πρώτα 150 από αυτά ήταν αμμώδη με σημεία όπου μεγάλες πέτρες αποτελούσαν παγίδες, προτού η μάχη μεταφερθεί σε υψόμετρο σχεδόν 1.500 μέτρων στο οροπέδιο Τζαμπάλ Σαμάρ. Ήταν η δεύτερη φετινή νίκη του Sainz σε ΕΔ και του χάρισε «αέρα» τριών επιπλέων λεπτών έναντι του περισινού νικητή Nasser Al-Attiyah (Toyota Gazoo Racing). Πίσω τους, τόσο στην ειδική όσο και στη γενική κατάταξη, βρίσκεται το όνομα του Stephane Peterhansel. Όσο για τον Fernando Alonso, σημείωσε τον έβδομο καλύτερο χρόνο υπό την καθοδήγηση του Marc Coma. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 κέρδισε άλλες δύο θέσεις στη γενική κατάταξη, ανεβαίνοντας δέκατος-όγδοος.

Στους δύο τροχούς η μέρα ανήκε στον Toby Price της Red Bull KTM Factory Team. Έτσι ο περισινός νικητής κατάφερε να σπάσει την τριπλέτα της Honda και να περάσει δεύτερος, πίσω από τον Ricky Brabec. Τον ακολούθησε ο Pablo Quintanilla της Husqvarna που με τη σειρά του ανέβηκε στην τέταρτη θέση της γενικής. Σε μία κατηγορία όπου όπως συνήθως, όλα είναι ανοιχτά!

Στην κατηγορία... βαρέων βαρών, η Kamaz Master σάρωσε έχοντας τα φορτηγά της στις τρεις πρώτες θέσεις. Ταχύτερος αυτή τη φορά ήταν ο Dmitry Sotnikov, o δεύτερος Anton Shibalov «προσπέρασε» στη γενική τον Siarhei Viazovich της Maz και είναι πλέον δεύτερος γενικής, ενώ ο τρίτος Andrey Karginov διεύρυνε το προβάδισμά του. Στα Quads τον καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Romain Dutu, με τον Alexandre Giroud να ακολουθεί με διαφορά μόλις 47 δευτερολέπτων. Πίσω τους είχαν τον Ignacio Casale που ξέφυγε ακόμα περισσότερο στη γενική κατάταξη, είναι πλέον 31 λεπτά μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλο. Στα Side by Side ο Cyril Despres έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος αγωνιζόμενος στην ιστορία του Ράλι Ντακάρ που έχει κερδίσει ειδική σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες (μετά τις μοτοσικλέτες και τα αυτοκίνητα). Ωστόσο, καθώς επέστρεψε στον αγώνα μέσω του συστήματος Dakar Experience, δεν συμπεριλαμβάνεται στη γενική κατάταξη. Εκεί όπου είχαμε αλλαγή σκηνικού, με τον... πέμπτο της ημέρας Sergei Kariakin να περνάει στην κορυφή της γενικής! H έκτη ειδική διαδρομή είναι μία από τις μεγαλύτερες σε μήκος στο φετινό αγώνα. Πληρώματα και αναβάτες αφήνουν τη Χαΐλ με προορισμό τη Ριάντ, συνολικά 830 χιλιόμετρα, τα 478 εκ των οποίων χρονομετρημένα.

Ειδικότερα:

Stage 7 – Σήμερα 12 Ιανουαρίου: Η δράση αρχίζει ξανά, αυτή τη φορά με προορισμό το Wadi Al Dawasir. Συνολικά 741 km, με τα 546 χιλιόμετρα να αποτελούν ειδική διαδρομή.

Stage 8 – Αύριο 13 Ιανουαρίου: Όλη η δράση απλώνεται γύρω από τη Γουάντι αντ-Νταουασίρ, με τους διοργανωτές να έχουν σχεδιάσει 474 χιλιόμετρα χρονομετρημένης δοκιμασίας, ενώ οι συμμετέχοντες θα καλύψουν συνολικά 713.

Stage 9 – 14 Ιανουαρίου: Το... δεύτερο ημίχρονο του Ντακάρ δεν στερείται δοκιμασιών, με τη Stage 9 να απλώνεται σε 891 χιλιόμετρα και να είναι η μεγαλύτερη του φετινού αγώνα. Από αυτά, τα 415 χιλιόμετρα είναι χρονομετρημένα, με εφαλτήριο τη Γουάντι αντ-Νταουασίρ και προορισμό τη Χαράντ.

Stage 10 – 15 Ιανουαρίου: Ακολουθεί μικρότερη σε μήκος ημέρας, όχι όμως με λιγότερες προκλήσεις και παγίδες. Συνολικά 608 km ανάμεσα σε Χαράντ και Shubaytah, με τα 534 km από αυτά να αποτελούν την ειδική διαδρομή.

Stage 11 – 16 Ιανουαρίου: Η προτελευταία ημέρα δράσης περιλαμβάνει άλλη μία ατελείωτη δοκιμασία, με εκκίνηση στη Shubaytah και τερματισμό 744 km μακριά, στη Χαράντ. Η μάχη με τον χρόνο θα αφορά 379 χιλιόμετρα.

Stage 12 – 17 Ιανουαρίου: Με αφετηρία τη Χαράντ, το Ντακάρ μπαίνει στην τελική του ευθεία, με τη διαδρομή προς την Κιντίγια να αποτελεί την τελευταία δοκιμασία. Μικρότερη σε μήκος αλλά εξίσου επίφοβη για ατυχίες της τελευταίας στιγμής, με τα 374 από τα 447 χιλιόμετρα να είναι χρονομετρημένα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass