Auto moto

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2020 15:00
MOTOGP:  Με τις παρουσιάσεις των ομάδων ξεκινά η χρονιά MOTOGP: Με τις παρουσιάσεις των ομάδων ξεκινά η χρονιά

Καθώς μπήκαμε πια στο 2020, οι ομάδες του MotoGP αρχίζουν σιγά-σιγά να κάνουν γνωστές τις ημερομηνίες που θα δούμε τα νέα τους χρώματα.

Βασικά μόλις δύο ομάδες, μέχρι στιγμής, έχουν αποκαλύψει την ημερομηνία που θα παρουσιάσουν τα νέα τους χρώματα: η Ducati και η Suzuki.

Για την Ducati ήταν γνωστό εδώ και μερικές εβδομάδες ότι η παρουσίαση της ομάδας θα γίνει στις 23 Ιανουαρίου. Όσο για τη Suzuki, το εργοστάσιο επιβεβαίωσε ότι η παρουσίαση της ομάδας θα λάβει χώρα τον Φεβρουάριο, μία μόλις ημέρα πριν ξεκινήσει το τεστ στη Sepang. Κι έτσι ερχόμαστε στις δοκιμές του 2020: Το τεστ στη Μαλαισία θα ξεκινήσει στις 7 Φλεβάρη και θα ολοκληρωθεί στις 9 του μήνα.

Νωρίτερα, από τις 2 Φεβρουαρίου έως τις 4 θα μπουν στην πίστα της Μαλαισίας οι δοκιμαστές των εργοστασίων. Από την άλλη, το τεστ στο Qatar – λίγο πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος – θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου.

 

* * *

Dakar: Νέα ήπειρος, νέα πρόκληση, ίδιες δυσκολίες...

DAKAR NEA HPEIROS NEA PROKLHSH1

Το 2020 μετακόμισε στη Σαουδική Αραβία και έχουμε για σένα όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη φετινή εκδοχή του θρυλικού αγώνα!

Το Rally Dakar αποτελεί την απόλυτη εκτός δρόμου αγωνιστική πρόκληση, μία δοκιμασία που συχνά φτάνει πέρα από τη λογική, αφού εξαντλεί ανθρώπους και μηχανές στο κυνήγι της «όασης». Στο κυνήγι του τερματισμού.

Αυτή η δοκιμασία ανοίγει φέτος ένα νέο κεφάλαιο, το τρίτο κατά σειρά μετά από εκείνα της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής. Για πρώτη φορά ο αγώνας διαδραματίζεται στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα εντός των συνόρων της Σαουδικής Αραβίας. Σε ένα άγνωστο πεδίο μάχης που όμως υπόσχεται να διατηρήσει τον γνώριμο αδυσώπητο χαρακτήρα του Dakar.

DAKAR NEA HPEIROS NEA PROKLHSH2

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;

Το 2020 Dakar ξεκινά σήμερα από την Jeddah, το λιμάνι της Κόκκινης Θάλασσας. Ακολουθούν 12 ημέρες εξαντλητικών διαδρομών σε σχεδόν παρθένα αλλά σκληρά εδάφη. Αρχικά οι αγωνιζόμενοι θα κατευθυνθούν βορειο-δυτικά φτάνοντας μέχρι τη Neom, κοντά στον κόλπο της Aqaba και τα σύνορα με την Αίγυπτο. Μετά θα βάλουν πλώρη προς την Ανατολή κι έπειτα τον Νότο προς το Wadi Al-Dawasir, προτού το τελικό loop για τον τερματισμό στην Qiddiya City λίγο έξω από τη Riyadh. Συνολικά αγωνιζόμενοι θα καλύψουν περισσότερα από 7.500 km, τα 5.000 km.

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ;

Ένα στοιχείο που καταδεικνύει την ιδιαιτερότητα του Rally Dakar είναι οι εκατοντάδες συμμετοχές του, που αφορούν πέντε κατηγορίες: αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, φορτηγά, quads και UTVs (τετρακίνητα off-road οχήματα), με οδηγούς και αναβάτες θρύλους στο τιμόνι.

Από τον πολυνίκη Stephane Peterhansel που έχει πανηγυρίσει τόσο στους δύο όσο και στους τέσσεριες τροχούς, μέχρι τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, Fernando Alonso, που κάνει φέτος ντεμπούτο σε αυτή την τόσο διαφορετική για τα δικά του δεδομένα δοκιμασία. Και φυσικά, συνήθεις πρωταγωνιστές που εθισμένοι στις προκλήσεις και τους κινδύνους του Dakar επιστρέφουν κάθε χρόνο με ακόμα περισσότερο πείσμα και θέληση. Στους δύο τροχούς ξεχωρίζει ο περσινός νικητής Toby Price και οι team-mates του στην KTM (και επίσης πρώην νικητές) Sam Sunderland και Matthias Walkner. Στα αυτοκίνητα ο Nasser Al-Attiyah υπερασπίζεται τον τίτλο του με αντιπάλους όπως ο «Matador» Carlos Sainz, o φιλόδοξος Jakub “Kuba” Przygonski και ο έμπειρος Giniel de Villiers ενώ στα φορτηγά, το ερωτηματικό είναι αν μπορεί κάποιος να σπάσει την κυριαρχία της Kamaz Master.

TO DAKAR ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

* Το 2ο μεγαλύτερο motorsport event σε αναγνωρισιμότητα, μετά τη F1

* 5 οι κατηγορίες των αγωνιζομένων του φετινού αγώνα

* 10 τα ελικόπτερα της οργάνωσης του 2020 Dakar

* 15 οι εκπρόσωποι του όμορφου φύλλου στο φετινό αγώνα – ο μεγαλύτερος αριθμός από το 2009

* 26 τα Quads που θα ανέβουν τη ράμπα της εκκίνησης

* 30 οι χώρες που έχει επισκεφτεί πλέον το Dakar (3 στην Ευρώπη, 21 στην Αφρική, 5 στη Ν. Αμερική και 1 στη Μέση Ανατολή)

* 41 τα φορτηγά που θα διεκδικήσουν τη νίκη

* 42 τα Dakar που έχουν λάβει χώρα μαζί με το φετινό – το πρώτο ήταν τον Δεκέμβριο του 1978!

* 60 οι εθνικότητες που εκπροσωπούνται στο 2020 Dakar (συμπεριλαμβανομένων των υποστηρικτικών πληρωμάτων)

* 130 αυτοκίνητα θα επιδιώξουν να φτάσουν στον τερματισμό – 30 εξ αυτών side-by-sides

* 137 οι ήρωες των δύο τροχών που θα βγουν με τις μοτοσικλέτες τους στην έρημο

* 141 οι rookies που συμμετέχουν για πρώτη φορά στο Dakar

* 334 συνολικά τα οχήματα που θα λάβουν μέρος στο 2020 Dakar

* 543 ο συνολικός αριθμός των αγωνιζόμενων σε όλες τις κατηγορίες

* 546 τα χιλιόμετρα της μεγαλύτερης σε μήκος ειδικής διαδρομής (Stage 10)

* 1.900 οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, από 34 χώρες, που θα καλύψουν τον αγώνα

* 2.500 τα μέλη της οργάνωσης του 2020 Dakar

 

-------Οδηγός-------

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass