Με Γκάρετ στην Πάτρα η ΚΑΕ Λάρισα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΑΧNΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ (17:45) - ΘΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΤΣΙΛΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΒΑΒΑΤΣΙΚΟΣ

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2020 15:11

Με δύσκολη εκτός έδρας αποστολή ξεκινάει το 2020 και μαζί ο β’ γύρος του πρωταθλήματος μπάσκετ της Basket League για την ΚΑΕ Λάρισα, η οποία δοκιμάζεται σήμερα στην Πάτρα κόντρα στον ισχυρό Προμηθέα (17:45) στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.


Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου αποχαιρέτησε το 2019 με μία σπουδαία από κάθε άποψη εκτός έδρας νίκη επί του Λαυρίου και κατάφερε να σπάσει την τριπλή ισοβαθμία της «ουράς» με Άρη και ΠΑΟΚ, βλέποντας με περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια και ειδικότερα ό,τι έχει να κάνει με την παραμονή της στην κατηγορία.
Το σημερινό παιχνίδι είναι σαφώς από τα δυσκολότερα παιχνίδια απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος με στόχο να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και να διεκδικήσει ό,τι της αναλογεί. Υπενθυμίζεται ότι στο ματς της πρεμιέρας του πρωταθλήματος στο Κλειστό της Νεάπολης ο Προμηθέας πήρε μία άνετη νίκη με 96-69, κυριαρχώντας μετά τη δεύτερη περίοδο.
Με νέο πρόσωπο τον νεοαποκτηθέντα Μπίλι Γκάρετ Τζούνιορ, ο οποίος κλήθηκε στην αποστολή, θα παραταχθεί η ΚΑΕ Λάρισα. Ο 25χρονος Αμερικανός πόιντ γκαρντ -παρά το ότι ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί- αναμένεται να πάρει σημαντικό χρόνο συμμετοχής, καθώς τα προβλήματα και οι απουσίες δεν παύουν να υφίστανται. Συγκεκριμένα εκτός δράσης τέθηκαν οι Τσιλούλης και Βαβάτσικος (ο πρώτος ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα, ενώ ο δεύτερος νιώθει ενοχλήσεις στη μέση και αποφασίστηκε να ξεκουραστεί), οι οποίοι ως εκ τούτου δεν θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη σημερινή αναμέτρηση.
Από κει και πέρα η 14η αγωνιστική της Basket League φιλοξενεί το ντέρμπι των ουραγών ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη που θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή στην Πυλαία. Οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης είναι ισόβαθμες στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα (3 νίκες - 10 ήττες) και φλερτάρουν με τον υποβιβασμό στην Α2. Πρόκειται για μία αναμέτρηση που ενδιαφέρει άμεσα την ΚΑΕ Λάρισα, η οποία μετά τη σημερινή δοκιμασία στην Πάτρα θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ (11/1) σ’ ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι στη μάχη της σωτηρίας.
Στα υπόλοιπα σημερινά παιχνίδια, το Περιστέρι είναι φαβορί στο Ιβανώφειο κόντρα στον Ηρακλή, το Ρέθυμνο που έχει κάνει εξαιρετικό φινάλε εντός έδρας για το 2019 θέλει να ξεκινήσει το 2020 με νίκη απέναντι στον Ήφαιστο Λήμνου, ο Πανιώνιος διεκδικεί την επιστροφή στις νίκες φιλοξενώντας τον Κολοσσό Ρόδου, ενώ ο Ιωνικός Νικαίας με νέο προπονητή, τον 42χρονο Ροδίτη Μιχάλη Κουταλιανό, δίνει έναν δύσκολο αγώνα στην έδρα του Λαυρίου.
Τέλος, αύριο Κυριακή θα διεξαχθεί το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, με το οποίο θα πέσει η αυλαία της 14ης αγωνιστικής.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΗΜΕΡΑ
15:45, Ηρακλής-Περιστέρι
15:45, Ρέθυμνο-Ήφαιστος Λ.
15:45, Πανιώνιος-Κολοσσός Ρ.
15:45, Λαύριο-Ιωνικός Ν.
17:45, Προμηθέας Π.-Λάρισα
ΑΥΡΙΟ
17:45, ΠΑΟΚ-Άρης
21:30, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Παναθηναϊκός    25
2. Προμηθέας Π.    23
3. ΑΕΚ    22
4. Ήφαιστος Λ.    21
5. Περιστέρι    21
6. Ιωνικός Ν.    20
7. Ηρακλής    19
8. Λαύριο    19
9. Κολοσσός Ρ.    18
10. Ρέθυμνο    18
11. Πανιώνιος    18
12. Λάρισα    17
13. Άρης    16
14. ΠΑΟΚ    16

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass