×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/247459

Εκανε την έκπληξη ο ΑΣ Βορειοηπειρωτών

ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΥΡΝΑΒΟ ΜΕ 2-0 ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ «16» ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣΛ - ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΠΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ, ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ 2012 - ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ (14:30) Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2019 22:14

Ο ΑΣ Βορειοηπειρωτών έκανε την έκπληξη κατά τη χθεσινή ημέρα του Κυπέλλου ΕΠΣΛ, καθώς επικράτησε του κατά μία κατηγορία μεγαλύτερου Τυρνάβου με 2-0 και προκρίθηκε στους «16» του θεσμού.

Από κει και πέρα, ο ΠΟΕ πήρε μία εύκολη νίκη με 3-0 κόντρα στα Βούναινα, Δαμασιακός και Μαυροβούνι κέρδισαν στα ντέρμπι των ομάδων της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ τη Δοξα Βλαχογιαννίου με 2-0 και τον ΠΑΟΛ Αβέρωφ με 1-0, αντίστοιχα, ενώ η Λάρισα 2012 έκαμψε στα πέναλτι με 7-6 (2-2 παρ., 1-1 κ.α.) την αντίσταση της κατά δύο κατηγορίες μικρότερης, αλλά μαχητικής ΑΠ Ελασσόνας.
Οι μάχες του κυπέλλου συνεχίζονται και σήμερα με πέντε αναμετρήσεις που θα ξεκινήσουν στις 14:30.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Α.Σ. Βορειοηπειρωτών-Τύρναβος 2005    2-0
Βούναινα-ΠΟ Ελασσόνας    0-3
Μαυροβούνι-ΠΑΟΛ Αβέρωφ    1-0
Δαμασιακός- Βλαχογιάννι    2-0
ΑΠ Ελασσόνας-Λάρισα 2012    6-7
πέν. (2-2 παρ., 1-1 κ.α.)
ΣΗΜΕΡΑ (14:30)
Δήμητρα Γιάνν.-Φαλανιακός
Μακρυχώρι-Δωτιέας Αγιάς
Ραχούλα-Σμόλικας
Γόννοι- Μελισσοχώρι
Προμηθέας –Οικονόμος (γήπ. Τσαριτσάνης)
ΑΥΡΙΟ (14:30)
Αργυροπούλι-Ηρακλής Λάρ.
Πελασγιώτιδα-Αμπελωνιακός (γήπ. Αμπελώνα)
Βαλανίδα-Υπέρεια (γήπ. Δασοχωρίου)

ΕΥΚΟΛΑ Ο ΠΟΕ
Εύκολη νίκη για την ομάδα του ΠΟ Ελασσόνας μέσα στα Βούναινα επί της ομώνυμης ομάδας με 3-0, σ’ ένα παιχνίδι που ουσιαστικά κρίθηκε στο πρώτο μέρος.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με το κοντινό σουτ του Ζηρδέλη (αφού απέφυγε πρώτα τον αντίπαλο τερματοφύλακα), ενώ στο 43’ ο Ν. Μπαρλαγιάννης με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα των νικητών.
Το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε στο 55’ με το δυνατό σουτ του Αθανασούλη έξω από τη μεγάλη περιοχή.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Στάικος, με βοηθούς τους κ. Μάνο και Παραφέστα.
Α.Ε. ΒΟΥΝΑΙΝΩΝ (Ε. Τζιόλας): Μπιμπλιτζής, Νταναβάρας, Σέντζας (80’ Λαμπράκης), Σουφχάρας, Μερτζανίδης, Χριστοδούλου, Βλησαρούλης, Γεωργούλας, Θανασιάς (62’ Καλογιάννης), Τσανάς, Δαλαμπύρας.
Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Ζ. Ζιάγκας): Γκουτζουρέλας, Μπούσιας, Νταμπώσης (46’ Γκαντούνας), Σουγλής, Περτζιόνι (46’ Λαγός), Αθανασούλης (60’ Καραγκιόζης), Καραγκούνης (60’ Καλαϊτζίδης), Μπαρλαγιάννης, Ματούλας, Ζηρδέλης, Λαζαρίδης.

 

Ο ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΛΥΣΗ
Ο έμπειρος επιθετικός Ακριβόπουλος ήταν ο παίκτης που καθόρισε την εξέλιξη του αγώνα στο γήπεδο Μαυροβουνίου και έδωσε τη νίκη στην ομώνυμη ομάδα κόντρα στον ΠΑΟΛ Αβέρωφ (1-0). Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι στο οποίο οι δύο αντίπαλοι διεκδίκησαν την πρόκριση έχοντας ο καθένας τις δικές του καλές στιγμές.
Το «χρυσό» γκολ για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 56’ όταν μετά από γρήγορη επιθετική ενέργεια και σέντρα του Σάπιου από τα αριστερά ο Ακριβόπουλος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 30’ με την κοντινή κεφαλιά του Αλατά, αλλά και στο 35’ με το σουτ του Ντέκα που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρίες στο 42’ με τον Σπανό και στο 70’ με τον Γαρουφαλιά, που από κοντινή απόσταση έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Μπουρουζίκας με βοηθούς τους κ. Γκαρέλη και Γκουγκότη.
Α.Ο. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ (Ι. Σιάρκος): Μαγαζιώτης, Μπάγκας Δ., Σάπιος (78’ Χατζηλιάδης, 89’ λ.τ. Νότας), Μπάγκας Κ., Μπατζέλας Β. (90’ Αρσένης Δ.), Μούμος, Ακριβόπουλος (73’ Μαντζαφούλης), Μπατζέλας Ν., Βούκουτος, Σπανός, Γαρουφαλιάς.
Π.Α.Ο.Λ. ΑΒΕΡΩΦ (Δ. Κουκουλιαύκας): Παπαδημητρίου, Μίλερ, Στεργίου, Λιλολάρι, Σεμιλιέτοφ, Αλατάς, Παρλάτζας (65’ Στράτος), Μπαστούνης, Ντέκας (75’ λ.τ. Λευκόπουλος), Μπαρούτας (80’ Σταυροθανασόπουλος), Χάνι (79’ Κυριάκος).

 

ΕΙΧΕ ΟΥΣΙΑ Ο ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ
Ο Δαμασιακός ήταν ο νικητής στο γειτονικό ντέρμπι με τη Δόξα Βλαχογιαννίου που διεξήχθη στο γήπεδο Μεσοχωρίου (το οποίο χρησιμοποιούν και οι δύο ομάδες ως έδρα στο πρωτάθλημα της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ). Η ομάδα του Αλέξη Παγκαρλιώτα επικράτησε με 2-0, μετά από ένα πρώτο ημίχρονο που έληξε χωρίς τέρματα.
Το σκορ άνοιξε με την έναρξη της επανάληψης (46’) ο Ιωαννίδης με κοντινό πλασέ μετά από φάουλ του Γεωργαντζιά, ενώ στο 89’ ο Δούκας με νέο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Στο 70’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μ. Γκουρομπίνος από την ομάδα της Δόξας.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Ακρίβος, με βοηθούς τους κ. Καραγιάννη και Μίχο.
ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Αλ. Παγκαρλιώτας): Νικολακούλης, Γεωργαντζιάς, Μπακαΐμης (67’ Θ. Μουσιάρης), Ιωαννίδης, Καρακάνος, Οικονόμου, Λέτσιος (38’ Ραπτοτάσιος), Δούκας, Λούτσος, Τσιάλτας, Γελαλής (78’ Βίδρας).
ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ (Ν. Φακίτσας): Γεωργούλας, Παληγιάννης (22’ λ.τ. Πέτρου), Μητούλας Ν. (60’ Γκουρομπίνος Δ.), Κολιός, Φράτζας, Γκουρομπίνος Μ., Κωνσταντινίδης (55’ Αλεξίου), Κοντοθανάσης, Ράχης, Σαΐτης, Τσιάρας (65’ Νάτσης).

 

ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ «ΧΤΥΠΗΣΕ» Ο Α.Σ. ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
Σ’ ένα παιχνίδι που δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας ο Α.Σ. Βορειοηπειρωτών «Ο Πύρρος» επικράτησε του κατά μία κατηγορία μεγαλύτερου Τυρνάβου με 2-0 και έκανε την έκπληξη κερδίζοντας το εισιτήριο για τους «16» του θεσμού. Η αναμέτρηση κρίθηκε στο β’ μέρος, όπου ο ΑΣ Βορειοηπειρωτών αποδείχτηκε πιο ουσιαστικός και κατάφερε αρχικά στο 59’ με το απευθείας φάουλ του Σάρα και στη συνέχεια στο 67’ με το κοντινό πλασέ του Λεσάι, ύστερα από ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή, να σφραγίσει την πρόκριση, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τύρναβος αγωνίστηκε με πολλές ελλείψεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τερματοφύλακας Φαρμάκας χρησιμοποιήθηκε ως δεξιός αμυντικός, ενώ από το 72’ και μετά οι «κυανέρυθροι» αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο, καθώς αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Βερύκοκος, αλλά δεν υπήρχε αλλαγή στον πάγκο της ομάδας.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Κουκούλης με βοηθούς τους κ. Μπλιώνα και Κοντογιάννη.
Α.Σ. ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ «Ο ΠΥΡΡΟΣ» (Δ. Βλάχος): Ξύτσας (83’ Νότας), Λίτσα, Ζέρβας, Λέτσιος, Κάτσης, Αλιάι, Γαλάνης (65’ Τζίκα), Σκέμπι, Σάρα, Λεσάι, Μούρι.
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Γ. Παπαντωνίου): Παναγιωτίδης, Φαρμάκας, Βλιώρας, Μήγας, Σκεμπάρι, Κατσαρός, Γανός, Πρισακάρου, Σιούτι, Βερύκοκος, Πέτρο.

 

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 2012
Με τον τερματοφύλακα Ν. Ιορδανίδη να έχει καταλυτική παρουσία στα πέναλτι εξουδετερώνοντας δύο, η Λάρισα 2012 πήρε την πρόκριση με 7-6 απέναντι στην κατά δύο κατηγορίες μικρότερη ΑΠ Ελασσόνας, η οποία παρουσίασε ανταγωνιστικό πρόσωπο. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 1-1 και η παράταση με σκορ 2-2.
Η Λάρισα 2012 προηγήθηκε στο 35’ με τον Δ. Ιορδανίδη, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Στούπα, ενώ στο 39’ είχε δοκάρι ο Πίπιλας.
Στις αρχές της παράτασης η ΑΠ Ελασσόνας έφτασε στην ανατροπή με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πίπιλα στο 95’ (2-1), όμως ο Π. Κίτσιος ήταν αυτός που στο 117’ ισοφάρισε σε 2-2, για να οδηγηθεί έτσι το παιχνίδι στα πέναλτι.
Ο τερματοφύλακας της Λάρισας 2012 Ν. Ιορδανίδης επενέβη σωτήρια στο τελευταίο πέναλτι των γηπεδούχων (είχε εξουδετερώσει ακόμα ένα νωρίτερα) και χάρισε έτσι την πρόκριση στην ομάδα του.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Δημεράς, με βοηθούς τους κ. Κοτούμπα και Σκριάπα.
ΑΠ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Γ. Καλτέκης): Πετρίκης, Γεωργούλης, Μίχης, Γκαραβέλης, Μπακογλίδης (46’ Μπαρδανίκας), Ενίας (70’ Φακής), Λαζαρίδης, Παπαθανασίου, Στούπας, Αναγνωστούλης (59’ Παπαγιάννης), Πίπιλας.
ΛΑΡΙΣΑ 2012 (Δ. Καπετανόπουλος): Ιορδανίδης Ν., Τσιτσόπουλος, Κίτσος Δ., Κίτσιος Π., Φλώρος Παντ., Φλώρος Αντ., Δόνος, Δημόπουλος, Ιορδανίδης Δ., Ελιζόπουλος, Σκέντζας Π.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Gallery άρθρου

{gallery}247459{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass