ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ «16» ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

Η κληρωτίδα «είχε κέφια»

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2019 17:05

Αρκετές στιγμές αγωνίας αναμένεται να ζήσουν οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι, τον προσεχή Φεβρουάριο (18, 19, 25 και 26/2), αλλά και τον Μάρτιο (10, 11, 17 και 18/3), κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων για τη «φάση των 16» του Champions League.

Όπως προέκυψε από την κλήρωση που διεξήχθη χθες στη Νιόν της Ελβετίας, και τα οκτώ «ζευγάρια» που διεκδικούν το κορυφαίο διασυλλογικό τρόπαιο του διεθνούς ποδοσφαίρου, υπόσχονται συναρπαστικούς αγώνες και -ενδεχομένως- πλούσιο θέαμα.
Τα σημαντικότερα ματς αναμένεται να είναι αυτά της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μάντσεστερ Σίτι. Δύο ομάδες, που θα μπορούσαν να συνθέσουν ακόμη και τον τελικό της διοργάνωσης.
Οι Ισπανοί του Ζινεντίν Ζιντάν δείχνουν αποδυναμωμένοι αγωνιστικά σε σχέση με την προηγούμενη θριαμβευτική θητεία του «Ζιζού» στον πάγκο, όμως διατηρούν το «βαρύ όνομα» και φυσικά την ποιότητα για να πάρουν την πρόκριση. Απέναντί τους θα βρεθούν οι «πολίτες» του Πεπ Γκουαρντιόλα, με τον Καταλανό τεχνικό να εκφράζει συχνά-πυκνά την άποψη ότι η ομάδα του δεν είναι ακόμη έτοιμη για να συμπεριληφθεί στην ευρωπαϊκή «αφρόκρεμα». Ωστόσο, αφ’ ενός η εξαιρετική ποιότητα που διαθέτει ως ομάδα και ως άτομα η Σίτι και αφ’ ετέρου το γεγονός ότι οι Μαδριλένοι δεν «τρομάζουν», προσφέρουν τις προϋποθέσεις για ένα «ανοικτό εισιτήριο».
Πολλοί στην Ευρώπη και σίγουρα οι φίλοι της Παρί Σεν Ζερμέν, εκτιμούν πως... έφτασε η ώρα για τη γαλλική ομάδα. Μπαπέ, Νεϊμάρ, Καβάνι και Ικάρντι συνθέτουν ένα «δολοφονικό κουαρτέτο», ικανό να διαλύσει οποιαδήποτε αμυντική λειτουργία. Ο Τόμας Τούχελ δείχνει να ελέγχει την ομολογουμένως δύσκολη κατάσταση στο εσωτερικό της ομάδας και καλείται να κάνει το πρώτο... υπερβατικό βήμα, απέναντι στην πρώην ομάδα του, την Ντόρτμουντ, που δεν φαίνεται ικανή να σταματήσει τους Γάλλους.
Ακόμη ένα εξαιρετικά αμφίρροπο «ζευγάρι», είναι αυτό της Ατλέτικο Μαδρίτης με την κάτοχο του τροπαίου, Λίβερπουλ. Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει δημιουργήσει μία ομάδα νικήτρια, που καταφέρνει να παίρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα και που οδεύει ολοταχώς προς την κατάκτηση της Premier League, μετά από πολλά χρόνια. Αντίπαλός της, η Ατλέτικο Μαδρίτης, που βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και ψάχνει αγωνιστική σταθερότητα, αλλά και λύσεις στο σκοράρισμα, καθώς η επιθετική δυστοκία είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της ομάδας, σύμφωνα με τον «Τσόλο» Σιμεόνε.
Τα ζευγάρια που προέκυψαν από τη σχετική κλήρωση, είναι:
Ντόρτμουντ-Παρί Σεν Ζερμέν
Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι
Αταλάντα-Βαλένθια
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λίβερπουλ
Τσέλσι-Μπάγερν Μονάχου
Λιόν -Γιουβέντους
Τότεναμ-Λειψία
Νάπολι-Μπαρτσελόνα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ανακοινώθηκε από την UEFA το αναλυτικό πρόγραμμα των αναμετρήσεων για τη φάση των «16» του Champions League. Αναλυτικά:
Α’ ΑΓΩΝΕΣ
ΤΡΙΤΗ 18/2
*Ντόρτμουντ -Παρί Σεν Ζερμέν
*Ατλέτικο Μαδρίτης-Λίβερπουλ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19/12
*Αταλάντα-Βαλένθια
*Τότεναμ-Λειψία
ΤΡΙΤΗ 25/2
*Τσέλσι-Μπάγερν Μονάχου
*Νάπολι-Μπαρτσελόνα
ΤΕΤΑΡΤΗ 26/2
*Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι
*Λιόν-Γιουβέντους Β’ ΑΓΩΝΕΣ
ΤΡΙΤΗ 10/3
*Βαλένθια-Αταλάντα
*Λειψία-Τότεναμ
ΤΕΤΑΡΤΗ 11/3
*Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ
Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης
ΤΡΙΤΗ 17/3
*Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης
*Γιουβέντους-Λιόν
ΤΕΤΑΡΤΗ 18/3
*Μπάγερν Μονάχου-Τσέλσι
*Μπαρτσελόνα-Νάπολι

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass