Ηττα στις λεπτομέρειες για την ΚΑΕ Λάρισα

ΧΘΕΣ ΣΤΟ Π. ΦΑΛΗΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΜΕ 74-71

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2019 21:25

Σ’ ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον από βαθμολογικής πλευράς παιχνίδι η ΚΑΕ Λάρισα ηττήθηκε στο Π. Φάληρο με 74-71 από τον Πανιώνιο, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Basket League, αποτέλεσμα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Οι γηπεδούχοι με επιμέρους σκορ 27-13 ξέφυγαν στο τρίτο δεκάλεπτο με διαφορά 64-48. Στα τελευταία λεπτά όμως η λαρισινή ομάδα πέρασε στην αντεπίθεση, επιστρέφοντας από το -18, αλλά οι «κυανέρυθροι» είχαν τις λύσεις για να φτάσουν στην 5η νίκη τους στο πρωτάθλημα. Το φινάλε ήταν δραματικό, καθώς ο Μπερχανεμεσκέλ ευστόχησε σε τρίποντο για τη Λάρισα, ενώ με δύο βολές του Ρας στα 8 δευτερόλεπτα, το σκορ έγινε 72-71. Ο Πάσαλιτς ήταν εύστοχος στις βολές και ο Πανιώνιος πήρε τη σημαντική νίκη, όταν ο Χάρις αστόχησε σε προσπάθεια για τρίποντο.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Δίνοντας έμφαση στην περιφερειακή άμυνα η ομάδα της Λάρισας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι καταφέρνοντας να πάρει προβάδισμα στο σκορ με 6-3. Στο σημείο εκείνο οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου έχασαν την επαφή τους με το αντίπαλο καλάθι, δεχόμενοι ένα σερί 10-0. Η άμυνα βελτιώθηκε, έδωσε εύκολους πόντους και το πρώτο 10λεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 21-16 για τον Πανιώνιο.
Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου ο Μπράντον Ρας με 3 σερί τρίποντα έδωσε προβάδισμα 27-24 στη Λάρισα. Από το σημείο εκείνο και μετά το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά, με δυνατές μονομαχίες. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Πανιώνιο να προηγείται με 37-35.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ πιο δυνατά στο ματς και κάνοντας ένα σερί 9-0 κατάφεραν να «χτίσουν» διψήφια διαφορά, γεγονός που τους έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση στην επίθεση και βάζοντας μεγάλα σουτ προηγήθηκαν 60-43. Το 3ο 10λεπτο ολοκληρώθηκε με τον Πανιώνιο προηγούμενο με 64-48.
Στην τελευταία περίοδο η Λάρισα ξεκίνησε καλύτερα. Κάνοντας ένα σερί 9-0 μείωσε και το ματς έγινε ξανά ντέρμπι. Παρκς και Μπερχανεμέσκελ «κουβάλησαν» επιθετικά την ομάδα μειώνοντας σε 66-61, 3:49’’ πριν το τέλος.
Με σουτ τριών πόντων ο Μπερχανεμέσκελ μείωσε σε 72-69, 34’’ πριν τη λήξη, ενώ ο Ρας με δύο βολές έφερε το παιχνίδι στον πόντο 72-71. Ο Πάσαλιτς ήταν εύστοχος στις βολές, όχι όμως και ο Χάρις σε σουτ τριών πόντων ώστε να στείλει το ματς στην παράταση κι έτσι ο Πανιώνιος πήρε τη νίκη με 74-71.
«Επιτρέψαμε στον Πανιώνιο να κυριαρχήσει στο τρίτο δεκάλεπτο και ήταν καταστροφικό για εμάς» επισήμανε μετά το παιχνίδι ο τεχνικός της Λάρισας Βαγγέλης Αγγέλου και πρόσθεσε:
«Εμείς έχουμε πάντα πρόβλημα με ένα κενό διάστημα στα παιχνίδια. Από αυτό το παιχνίδι δεν μπορούμε να κρατήσουμε πολλά πράγματα. Κρατάμε τον τρόπο που παίξαμε στα τρία δεκάλεπτα υπό πίεση, κρατάμε την ανταγωνιστικότητα στο τέλος και συνεχίζουμε».
Για την τελευταία φάση απάντησε: «Ξέρουμε πολύ καλά τι κάναμε και τι έγινε στην τελευταία φάση. Μετά το παιχνίδι δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Σήμερα δεν ήμασταν στο πλάνο του παιχνιδιού και σε αυτό έχω συμμετοχή κι εγώ. Δεν φταίνε μόνο οι παίκτες. Ήταν δικό μου λάθος το πλάνο που είπα στους παίκτες».
Τα δεκάλεπτα: 21-16, 37-35, 64-48, 74-71.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Λίνος Γαβριήλ): ΜακΓκιλ 4(1), Λι, Ντουρέν 3(1), Βεργίνης 19(4), Καρακεχαγιάς, Πέτροβιτς 13(3), Καμαριανός 1, Τζουγκαράκης, Καμπερίδης 5(1), Σάμουελς 19(1), Πάσαλιτς 10(2), Λαμπρόπουλος.
ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ (Βαγγέλης Αγγέλου): Χίκι 6, Χείλαρης, Ρας 15(3), Μπερχανεμέσκελ 17(3), Μαραγκός, Τσιλούλης 3(1), Σπυρόπουλος, Χάρις 6(1), Βαβάτσικος, Φλόιντ 5, Παπαντωνίου 10(1), Παρκς 10.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΑΕΚ-Άρης 92-79
Ήφαιστος-Κολοσσός Ρ. 72-64
Ηρακλής-Προμηθέας Π. 70-72
Ρέθυμνο-Ιωνικός Ν. 90-76
Πανιώνιος-Λάρισα 74-71
Λαύριο-ΠΑΟΚ 92-88
Περιστέρι-Παναθηναϊκός (σήμερα, 19:00)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 11 αγώνες)
Παναθηναϊκός 20 -10αγ.
Προμηθέας Π. 19
ΑΕΚ 18
Περιστέρι 17 -10αγ.
Ιωνικός Ν. 17
Ήφαιστος Λ. 17
Λαύριο 17
Ηρακλής 16
Πανιώνιος 16
Κολοσσός Ρ. 15
Ρέθυμνο 15
Λάρισα 14
ΠΑΟΚ 14
Άρης 13

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Η ΚΑΕ Λάρισα διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του κ. Παντελίδη, τονίζοντας πως υποχρέωσε την ομάδα σε ήττα. Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τα εξής: «Δυστυχώς υποχρεωνόμαστε να επανέλθουμε σε θέματα που αφορούν στη διαιτησία, αλλά ο τρίτος διαιτητής του αγώνα μας με τον Πανιώνιο, ο κος Παντελίδης, δεν μας επιτρέπει να πράξουμε διαφορετικά.
Ο εν λόγω «κύριος» υποχρέωσε την ομάδα μας σε ήττα με τις καθοριστικές και «χειρουργικές» του αποφάσεις. Αποφάσεις που καθόρισαν την εξέλιξη του παιχνιδιού.
Ο Παντελίδης εφηύρε φάσεις, όλες σε βάρος της ομάδας μας, με κορύφωση των περίεργων αποφάσεών του αυτή που το καταφανέστατο φάουλ σε προσπάθεια τριών πόντων από τον Ρας, στα 7'' πριν το τέλος, το μετέτρεψε σε 2 βολές στερώντας μας την ευκαιρία να ισοφαρίσουμε, μη σεβόμενος ούτε την προσπάθεια της ομάδας μας, ούτε και έναν αθλητή που η παρουσία του κοσμεί το ελληνικό μπάσκετ.
Βέβαια οι προθέσεις του είχαν φανεί νωρίτερα, όταν τη στιγμή που προσπαθούσαμε να «γυρίσουμε» στο παιχνίδι και τα είχαμε καταφέρει, μετέτρεψε σε φάουλ το καθαρό κόψιμο του Φλόιντ, δίνοντας τη δυνατότητα στον Πανιώνιο να πετύχει δύο εύκολους πόντους από βολές.
Ο Παντελίδης ήταν αυτός που στα δύσκολα «καθάριζε» βγάζοντας την αντίπαλη ομάδα από τη δυσάρεστη θέση και αυτός που καθόρισε το αποτέλεσμα.
Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά η διαιτησία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ήττα της ομάδας μας και μάλιστα σ' ένα ματς - ντέρμπι με πολλές επαφές, όπου εμείς εκτελέσαμε 9 βολές και ο αντίπαλος 29!
Θα πρέπει να κατανοήσουν πως η υπομονή μας εξαντλείται και δεν θα πρέπει να θεωρούν την αξιοπρέπεια και τη σοβαρότητά μας ως αδυναμία.
Δεν έχουμε καμία πρόθεση να επιτρέψουμε στον Παντελίδη και τον κάθε Παντελίδη, να παίζει με τον κόπο και τα όνειρα της ομάδας μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass