Τεσ-σάρωσε ο Απόλλων Λάρισας

 Με άνεση κέρδισε τον Απόλλωνα Πόντου 4-0 και ανέβηκε στην 4η θέση  Δύο γκολ πέτυχε ο Σιφναίος, ενώ σκόραραν και οι Μπαστακός, Χατζής(πεν.)

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2019 22:00

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση ο Απόλλων Λάρισας πέρασε χθες ένα ευχάριστο απόγευμα στη Φιλιππούπολη, κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση τον Απόλλωνα Πόντου, με σκορ 4-0, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2.


Η λαρισινή ομάδα πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενώ την ερχόμενη Κυριακή 15 Δεκεμβρίου θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε αγώνα ντέρμπι.
Δύο γκολ πέτυχε ο Μαρκ Σιφναίος για τους «κυανόλευκους», ένα ο Μιχάλης Μπαστακός και το 4ο με πέναλτι ο αρχηγός Κώστας Χατζής, ο οποίος μοίρασε και τρεις ασίστ.
Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική, ο Απόλλων Λάρισας μετά τον αποκλεισμό από την Ξάνθη για το Κύπελλο Ελλάδος έδειξε σοβαρός και αποτελεσματικός, απέναντι σε μια ομάδα που ήρθε μόλις με 15 παίκτες στη θεσσαλική πρωτεύουσα και σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε την ιστορική ομάδα της Καλαμαριάς, που γνωρίζαμε από το παρελθόν.
Ο προπονητής Αριαν Μπελά παρέταξε τον Απόλλωνα με σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ο Γκέκας, δεξιά στην άμυνα ο Σκούπρας, αριστερά ο Κουρτεσιώτης, σέντερ μπακ ο Σουλιώτης με τον Καρρίκι, στα χαφ από τα δεξιά προς αριστερά οι Λίταινας, Χατζής, Ναζίμ, Γκουστάβο Σάντος και επιθετικό δίδυμο οι Μπαστακός, Σιφναίος.
Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός του Απόλλωνα Πόντου Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ο οποίος λόγω τιμωρίας δεν ήταν στον πάγκο και οδηγίες έδινε από την κερκίδα, επέλεξε το σύστημα 4-3-2-1. Τερματοφύλακας ο Πολίτης, στην άμυνα ο Αμαραντίδης αριστερά, ο Τσουμάνης δεξιά, στο κέντρο της άμυνας οι Θεολόγου, Κοντοές, στα χαφ οι Πορτουλίδης, Καλογέρης, Καλαϊτζίδης, πιο μπροστά οι Μπρίτο (αριστερά), Χασομέρης (δεξιά) και στην κορυφή της επίθεσης ο Ολαιτάν.
ΔΥΟ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΓΚΟΛ
Ο Απόλλων της Λάρισας μπήκε από την αρχή ορεξάτος στο παιχνίδι και στο 8’σε απευθείας φάουλ του Σιφναίου ο Πολίτης απέκρουσε την μπάλα πέφτοντας στη δεξιά του γωνία, ενώ στο 11’ σε σουτ του Ναζίμ ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων απέκρουσε και πάλι την μπάλα.
Στο 18’έγινε το 1-0. Από πάσα του Χατζή, ο οποίος έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου, ο Μαρκ Σιφναίος μπήκε μέσα στην περιοχή, απέφυγε αντιπαλό του, βγήκε σε θέση τετ-α-τετ και εύκολα στη συνεχεία με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Εννέα λεπτά αργότερα στο 27’, ο Χατζής επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Πολίτης απέκρουσε στη δεξιά του γωνία την μπάλα και ο Σιφναίος που πήρε το ριμπάουντ με πλασέ πέτυχε το 2-0.
Στο 43’σε σουτ του Μπρίτο μέσα από την περιοχή, ο Γκέκας μπλόκαρε με ευκολία την μπάλα.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
Ο Απόλλων Λάρισας ήταν αποτελεσματικός και στην επανάληψη, δείχνοντας πως δεν είχε διάθεση για να χαλαρώσει και να δώσει το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους, για να μειώσουν το σκορ. Στο 60’ σε σουτ του Χασομέρη η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Γκέκα, ενώ στο 63’, σε σουτ του Γκουστάβο Σάντος η μπάλα έφυγε μόλις άουτ, δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι
ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΓΚΟΛ ΣΤΟ 68’
Τελικά ο Απόλλων «σφράγισε» τη νίκη στο 68ο λεπτό, όταν ο Χατζής μέσα από την περιοχή και δεξιά έκανε το γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Μπαστακός πετάχθηκε στην πλάτη της άμυνας και με προβολή δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-0.
ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟ 4-0
Στο 76’ ο Νύκταρης βρήκε τον Λίταινα, που μπήκε μέσα στην περιοχή με τον Θεολόγου να τον ανατρέπει και τον διαιτητή να σημαδεύει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κώστας Χατζής, με τον αρχηγό να είναι εύστοχος πετυχαίνοντας το 4-0.
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΓΚΕΚΑ
Ο Απόλλων Πόντου προσπάθησε για το γκολ της τιμής στο 86’, όταν ο Μπρίτο εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά με τον Καλογέρη να παίρνει την κεφαλιά και τον Νέστορα Γκέκα να διώχνει εντυπωσιακά την μπάλα, ενώ στο 88’ στην προβολή του Δόρη η μπάλα πέρασε άουτ.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Δημήτρη Ψυχούλα, όπως επίσης σωστοί στις υποδείξεις ήταν και οι δύο συνεργάτες του, Βασίλης Παγουράς, Λεωνίδας Δελής, όλοι από την Ένωση Βοιωτίας.
Κίτρινες: Ναζίμ (39’)/ Καλαϊτζίδης(80’)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ(Αριαν Μπελά): Γκέκας, Γκουστάβο Σάντος(72’Νύκταρης), Σουλιώτης, Σκούπρας, Χατζής, Μπαστακός, Λίταινας, Ναζίμ (61’Νούσιος), Κουρτεσιώτης, Καρρίκι, Σιφναίος (72’Γκουντρουμπής).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Πολίτης, Μπρίτο, Χασομέρης, Ολαιτάν, Πορτουλίδης (81’ Δαλιανόπουλος), Καλογέρης, Τσουμάνης(70’ Χριστοδούλου), Θεολόγου, Αμαραντίδης, Κοντοές, Καλαϊτζίδης(85’Δόρης).

* Στο γήπεδο της Φιλιππούπολης βρέθηκε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του πως και τη φετινή χρονιά ο Απόλλων Λάρισας θα έχει μια εξίσου πολύ καλή πορεία όπως και πέρυσι στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass