ΑΠΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Οι 10 καλύτερα αμειβόμενες ομάδες της Ευρώπης

* Στην πρώτη... δυάδα Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2015 0:35

 

Η πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, έχει γίνει πλέον ουσιαστικό στοιχείο για τις ομάδες που επιθυμούν να αυξήσουν τα έσοδά τους και να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές. Ποσά, συμφωνίες, συμβόλαια που σε κάθε περίπτωση είναι απομακρυσμένα από το περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Την σεζόν 2014/15 η ιταλική Serie A, η ισπανική Liga, η αγγλική Premier League, η γαλλική Ligue 1 και η γερμανική Bundesliga, κατάφεραν να μοιράσουν την τηλεοπτική... πίτα, χωρίς όμως να πάρουν ίδια κομμάτια. Η έλλειψη ισορροπίας, κατανοητή λόγω του προϊόντος που τίθεται προς πώληση, δεν επέτρεψε για παράδειγμα σε καμία από τις ομάδες του ιταλικού πρωταθλήματος, να βρεθεί ανάμεσα στις δέκα εκείνες που παίρνουν τα περισσότερα χρήματα στην Ευρώπη.

Στην πρώτη θέση βρίσκουμε την κάτοχο του τρεμπλ Μπαρτσελόνα που έβαλε στα ταμεία της 160 εκατ. ευρώ, λίγα περισσότερα από τα 156,8 εκατ. ευρώ της Ρεάλ Μαδρίτης. Όμως μετά και από αυτή, το ισπανικό πρωτάθλημα απουσιάζει. Από εκεί και πέρα μόνο Άγγλοι. Την τελευταία θέση στο βάθρο μοιράζεται η Τσέλσι με την Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο είναι η πρώτη από την Αγγλία με 137,9 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας ότι είναι η καλύτερη ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου, τόσο στο γήπεδο, όσο και στην οικονομία. Δίπλα της οι "πολίτες", έστω κι αν τα αποτελέσματα για την ομάδα του Πελεγκρίνι δεν ήταν τα αναμενόμενα.

Στην πέμπτη θέση είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 135,5 εκατ ευρώ, ενώ την κατάταξη με τις δέκα καλύτερες αμοιβόμενες ομάδες από τα τηλεοπτικά δικαώματα κλείνουν επίσης μονάχα ομάδες από την Αγγλία: 6η η Αρσεναλ με 135,1 εκατ., ακολουθεί η Λίβερπουλ με 129,9 εκατ., Τότεναμ με 124,3 εκατ., Σαουθάμπντον με 115,6 και Εβερτον με 112,8 εκατ. ευρώ.

Πάντως η Serie A καθιερώθηκε δεύτερο πρωτάθλημα πίσω από την Premier League σε σχέση με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, έστω κι αν η ΚΠΡ, που τερμάτισε τελευταία στην Αγγλία και υποβιβάστηκε στην Championship, εισέπραξε 90,8 εκατ. ευρώ, περίπου όσα έβαλε στα ταμεία της και η Γιουβέντους που έφτασε στον τελικό του Champions League και σίγουρα με μία περισσότερο ακριβή ομάδα . Επίσης Μίλαν, Ιντερ, Ρόμα, Νάπολι και Λάτσιο κατάφεραν να βρεθούν μπροστά από τους πρωταθλητές Γαλλίας και Γερμανίας με ένα μέσο όρο 65,2 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass