Ανατροπή με «σφραγίδα» Γρηγορίου

Η ΑΕΛ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΝΠΣ ΒΟΛΟΥ ΜΕ 2-1 ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ 4η ΘΕΣΗ

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2019 22:15

Οι ανατροπές στο σκορ αρχίζουν και γίνονται συνήθεια για την ΑΕΛ (τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο) και χθες είχαμε μια ακόμα, καθώς η λαρισινή ομάδα κέρδισε τον ΝΠΣ Βόλου με 2-1 αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Τόρες (38’) και οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με τέρματα των Φατιόν (57’ πέναλτι) και Ντάουντα (84’).
Η ΑΕΛ εκτός από δίχτυα σημάδευε και τα δοκάρια καθώς στο πρώτο 45λεπτο είχε δύο, με τον Φατιόν στο 8’ και τον Καρανίκα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ αμέσως μετά ο Βόλος έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μουνίθ, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει σε «τετ α τετ» τον Κρίστινσον. Εκεί όμως κρίθηκε το παιχνίδι γιατί με 0-2 η ανατροπή θα ήταν πολύ δύσκολο έργο.
Με τη νίκη αυτή η ΑΕΛ έφθασε στην 4η θέση της βαθμολογίας και πολύ πιθανό να παίξει πλέι οφ αν συνεχίσει με αυτό τον ρυθμό.
Τα εύσημα για τη χθεσινή ανατροπή δίνονται στον τεχνικό Μιχάλη Γρηγορίου. Συγκεκριμένα ξεκίνησε το παιχνίδι με 3-5-2, αλλά το διάστημα αυτό η ομάδα σημάδευε τα δοκάρια. Στο δεύτερο μέρος μετέτρεψε την τακτική σε 4-3-3 με την είσοδο του Ασούμπρε αντί του Ζίζιτς, έβαλε φορ τον Ντάουντα στη θέση του Νούνιτς (ο Ιβοριανός πέτυχε το νικητήριο τέρμα), ενώ έβαλε και τον Μπούστος πίσω από το φορ που είναι καλύτερος στο επιτελικό κομμάτι σε σχέση με τον Μιλοσάβλιεβιτς.
Όλες του οι κινήσεις έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα, ενώ το βασικό του στοιχείο ως προπονητή είναι ότι δεν χάνει την ψυχραιμία του όταν έρχονται τα δύσκολα. Δηλαδή όταν η ομάδα μένει πίσω στο σκορ ή χάνει τη μια ευκαιρία μετά την άλλη όπως έγινε χθες.
Η ΑΕΛ κέρδισε δίκαια τον αντίπαλό της αφού στο δεύτερο μέρος στον αγωνιστικό χώρο υπήρχε μόνο μια ομάδα και απέκτησε καλή ψυχολογία για τον επαναληπτικό αγώνα κυπέλλου της Τετάρτης με αντίπαλο την Καλαμάτα, που καλείται να ανατρέψει το σε βάρος της 3-0. Αν το καταφέρει και αυτό τότε οι οιωνοί θα είναι άριστοι για την αγωνιστική σεζόν που διανύουμε.
Μοναδική παραφωνία αυτή τη στιγμή είναι οι ιαχές που ακούστηκαν πάλι κατά του μεγαλομετόχου Αλέξη Κούγια, που δείχνουν ότι η διαφωνία μερίδας φιλάθλων μαζί του συνεχίζεται...

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός των «βυσσινί» Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 3-5-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κρίστινσον, στην άμυνα τους Ζίζιτς, Μόρα, Μπράλιτς, στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Κάτσε, Φατιόν και πιο μπροστά τον Μιλοσάβλιεβιτς. Στα πλάγια είχε τους Καρανίκα(δεξιά) και Στάνκοβιτς(αριστερά). Στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Ουάρντα και Νούνιτς.
Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με 4-2-3-1 έχοντας τον Μελίσσα κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους: Ντεντάκη(δεξιά), Δημόπουλο, Τσίκα (σέντερ μπακ), Φεράρι(αριστερά). Στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους: Τσοκάνη, Μαξ Αουγκούστο, πιο μπροστά τους: Ζοάο Φερνάντο (δεξιά), Μουνίθ, Τόρες και στην επίθεση τον Μάντζη.
Η ομάδα του Βόλου από την αρχή έδειξε αποφασισμένη για ανοιχτό παιχνίδι αλλά η πρώτη καλή στιγμή ήταν για την ΑΕΛ όταν ο Φατιόν (8’) σημάδεψε το δοκάρι στο σουτ που έκανε έξω από τη μεγάλη περιοχή.
Ο ΝΠΣ Βόλου μέχρι τη στιγμή που έγινε το 0-1 (Τόρες 38’) ήταν σαφώς καλύτερος και δίκαια προηγήθηκε.
Αυτό το τέρμα αφύπνισε τους παίκτες της ΑΕΛ και οι «βυσσινί» βγήκαν στην επίθεση αλλά ο Καρανίκας στο σουτ που έκανε στο 45+1 σημάδεψε το δοκάρι. Τη μεγαλύτερη όμως ευκαιρία την έχασε ο Μουνίθ που έκανε άσχημο σουτ όταν βρέθηκε μόνος προ του Κρίστινσον. Αυτή η ευκαιρία ήταν καταλυτική για την εξέλιξη του αγώνα.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Ασούμπρε μπαίνει στη θέση του Ζίζιτς και το γήπεδο αρχίζει να ... «γέρνει» προς την πλευρά του ΝΠΣ Βόλου καθώς η μία ευκαιρία διαδέχεται την άλλη για τους «βυσσινί». Ένα αψυχολόγητο χέρι στο 57’ του Τσίκα μέσα στη μεγάλη περιοχή(από σέντρα του Ασούμπρε) φέρνει τον Φατιόν στη βούλα του σημείου του πέναλτι και κάνει το 1-1.
Από κει και πέρα αρχίζει ένα πάρτι ευκαιριών με την είσοδο του Ντάουντα αντί του Νούνιτς, αλλά ο Μελίσσας αναδεικνυόταν σε ήρωα του αγώνα. Αυτά μέχρι το 84’ όπου ο Ντάουντα κατάφερε να τον νικήσει όταν βρέθηκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του ΝΠΣ Βόλου από τη μπαλιά του Κρίστινσον.
Το τελικό 2-1 έφερε πανηγύρια εντός του αγωνιστικού χώρου αλλά και στις κερκίδες.

 

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
7’: Διαγώνιο σουτ του Τόρες μέσα από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα άουτ.
8’: Ο Μιλοσάβλιεβιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή τροφοδοτεί τον Φατιόν που έξω από τη μεγάλη περιοχή κάνει σουτ το οποίο στέλνει την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μελίσσα.
14’: Μακρινό σουτ του Ντεντάκη και η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κρίστινσον.
20’: Σουτ του Μουνίθ έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα καταλήγει άουτ.
38’: Σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Τόρες και γίνεται το 0-1.
43’: Σέντρα του Καρανίκα από δεξιά, ο Ουάρντα πιάνει κεφαλιά και πάνω στη γραμμή του τέρματος αποκρούει παίκτης των φιλοξενουμένων.
45’: Σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Τόρες, η μπάλα καταλήγει άουτ.
45’+1: Σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Καρανίκα η μπάλα καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.
45’+3: Τετ-α-τετ του Μουνίθ με τον Κρίστινσον αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ μπλοκάρει την μπάλα.
48’: Εκτέλεση φάουλ του Κάτσε, ο Μπράλιτς πιάνει κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
56’: Σέντρα από δεξιά του Ασούμπρε και ο Τσίκα πιάνει αδικαιολόγητα την μπάλα με το χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή υπό την πίεση του Νούνιτς.
57’: Το πέναλτι εκτελεί ο Φατιόν και κάνει το 1-1.
67: Σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Ουάρντα αποκρούει ο Μελίσσας εντυπωσιακά. Στη συνέχεια σέντρα του Καρανίκα και κεφαλιά του Ντάουντα από το σημείο του πέναλτι αποκρούει πάλι ο Μελίσσας αυτή τη φορά σε κόρνερ.
69’: Σουτ του Ντάουντα που ήταν μόνος και ανενόχλητος μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.
77’: Σουτ του Ουάρντα μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.
78’: Σουτ του Μυστακίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Κρίστινσον.
84’: Μπαλιά του Κρίστινσον στον Ντάουντα που μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή και κάνει το 2-1.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος από την ΑΕΛ ο Ασούμπρε που όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο άλλαξε τις ισορροπίες του παιχνιδιού. Από κει και πέρα ο Κρίστινσον δεν έχει ευθύνη για το τέρμα που δέχθηκε, στην άμυνα ο Μόρας έκανε πάλι μεγάλο παιχνίδι όπως και ο Μπράλιτς. Ο Ζίζιτς είχε καιρό να αγωνισθεί λόγω τραυματισμού αλλά προσπάθησε. Ο Καρανίκας σαφώς καλύτερος από τον Στάνκοβιτς στα πλάγια. Ο Λαρισαίος παίκτης έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και στάθηκε άτυχος στη φάση του δοκαριού.
Φατιόν και Κάτσε έκαναν πολύ καλή δουλειά στη μεσαία γραμμή, ενώ αντίθετα ο Μιλοσάβλιεβιτς πήγε καλά μόνο στο ξεκίνημα του αγώνα.
Ο Ντάουντα πιο αποτελεσματικός από τον Νούνιτς, αλλά ο Σλοβένος είναι πιο μαχητικός. Ο Ιβοριανός πάντως έβαλε για δεύτερη φορά γκολ νίκης(προηγήθηκε το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, 3-2) και χρεώνεται στα θετικά του.
Ο Ουάρντα άργησε να μπει στο παιχνίδι(πρώτη επαφή με την μπάλα είχε στο 5ο λεπτό) αλλά όταν μπήκε πίεσε την εστία του Μελίσσα, ενώ τέλος ο Μπούστος βοήθησε αλλά όχι όσο θα ήθελε ο Γρηγορίου.
Από τον ΝΠΣ Βόλου καλύτεροι οι: Μελίσσας, Τόρες και Ντεντάκης.
Πολύ καλή η διαιτησία του Αριστείδη Βάτσιου (Δυτ. Αττικής) που για τις αποφάσεις του υπάρχει μόνο μια διαφωνία από την ομάδα του ΝΠΣ Βόλου ότι θα μπορούσε να αποβληθεί στο 41’ ο Φατιόν για μαρκάρισμα στον Τσοκάνη.
Άριστοι οι βοηθοί Σταύρος Σίπκας (Σάμου), Άγγελος Ζήρδας (Αθηνών).
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Φατιόν, Μπράλιτς, Κάτσε, Καρανίκας - Μουνίθ, Μαξ Αουγκούστο, Τόρες, Δημόπουλος, Μυστακίδης

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Γρηγορίου): Κρίστινσον, Ζίζιτς (46’ Ασούμπρε), Μόρας, Καρανίκας, Μιλοσάβλιεβιτς (77’ Μπούστος), Κάτσε, Μπράλιτς, Νούνιτς (67’ Ντάουντα), Φατιόν, Ουάρντα, Στάνκοβιτς.
Βόλος ΝΠΣ (Φεράντο): Μελίσσας, Δημόπουλος, Φεράρι, Τσίκα, Ντεντάκης, Τσοκάνης, Ζοάο Φερνάντο (70’ Μυστακίδης), Μαξ Αουγκούστο (88’ Ατιγιάτ), Μάντζης (79’ Λύρατζης), Τόρες, Μουνίθ.

 

 

Μ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ:
Ολοι είδαν ποια ομάδα πήρε αυτό που της άξιζε

Στην ανωτερότητα της ΑΕΛ μετά το 30’ και ειδικότερα στην επανάληψη αναφέρθηκε ο τεχνικός των «βυσσινί», Μιχάλης Γρηγορίου στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι, τονίζοντας πως «όσοι είδαν το ματς έχω την εντύπωση πως είδαν ποια ομάδα πήρε αυτό που της άξιζε». Παράλληλα ο κ. Γρηγορίου αναφέρθηκε και στο ματς της Τετάρτης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ομάδα θα πρέπει να κάνει κάτι που φαινομενικά είναι δύσκολο.
Αναλυτικά:
«Πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Αυτό είχα πει στα παιδιά όλη τη βδομάδα, πως ήταν ένα ματς-κλειδί. Μετά την άσχημη ήττα από τη Λαμία δεν είχαμε περιθώρια για κάτι άλλο. Θέλουμε να συνεχίσουμε στον δρόμο που έμοιαζε στην αρχή της χρονιάς σαν ουτοπία. Θέλαμε μόνο τρεις βαθμούς και τίποτα άλλο για να συνεχίσουμε έτσι.
Είχαμε μεγάλα προβλήματα στα πρώτα τριάντα λεπτά. Προβλήματα στην ανάπτυξη, εξαιτίας των οποίων δεν μπορούσαμε να περάσουμε στη δεύτερη ζώνη την μπάλα. Έτσι αρκετές φορές ψάχναμε μακρινές μπαλιές με στόχο τον Ουάρντα και τον Νούνιτς, χωρίς όμως να υπάρχουν τα απαραίτητα στηρίγματα και χωρίς να καταφέρουμε να περάσουμε την μπάλα ορθολογικά ούτε από τα πλάγια, ούτε από τον άξονα.
Δεν μας έβγαιναν ανασταλτικά ούτε τα μαρκαρίσματα. Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος στο 100% στο 3-5-2 αντιμετωπίζεις προβλήματα.
Είχαμε επενδύσει όμως στο ψηλό παιχνίδι και γι’ αυτό ξεκινήσαμε μ’ αυτόν το σχηματισμό. Άλλωστε είμαστε αρκετά δυνατοί στις στημένες φάσεις.
Μετά το 30’ είχαμε ευκαιρίες και αν είχαμε ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο θα ήταν τελείως διαφορετικό το ματς. Μετά τις ευκαιρίες αυτές είπαμε στο ημίχρονο πως θα αλλάξουμε σχηματισμό. Και θα έπρεπε να ρισκάρουμε παραπάνω παίρνοντας πλάτος στο γήπεδο. Φρεσκάραμε την επίθεσή μας και πήραμε ρίσκα αμυντικά, ζητώντας από τα μπακ να πάρουν περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες.
Θεωρώ πως ήμασταν η καλύτερη ομάδα και παρά το γεγονός της ανατροπής νομίζω πως ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα. Όσοι είδαν το ματς έχω την εντύπωση πως είδαν ποια ομάδα πήρε αυτό που της άξιζε.
Το μυαλό μας είναι ήδη στην Τετάρτη. Υπάρχουν αποτελέσματα που μας πειράζουν και δεν αρμόζουν στην ιστορία της ομάδας. Κι αν είσαι εγωιστής, όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι στην ομάδα, την Τετάρτη θα πρέπει να κάνουμε κάτι που είναι φαινομενικά δύσκολο, αλλά θα κοιτάξουμε να το κάνουμε.
Συγχαρητήρια και στον κόσμο καθώς μετά από δύο ήττες με Λαμία και ΠΑΟΚ τον βλέπω να είναι πάλι κοντά μας κι ελπίζω να είναι μαζί μας μέχρι το τέλος της χρονιάς».
Για την επιλογή του Νούνιτς αντί του Ντάουντα: «Θεωρώ ότι έως τώρα και οι δύο παίκτες έχουν μέτριες και καλές εμφανίσεις. Εγώ κρίνω και επιλέγω ανάλογα με τις συνθήκες του κάθε αγώνα. Αυτό φαίνεται κι από το scouting που κάνουμε».
* * *
Σε ό,τι αφορά στον τεχνικό του Βόλου Χουάν Φεράντο, επισήμανε μεταξύ άλλων πως «παίξαμε κόντρα σε μία ποιοτική ομάδα και κάναμε τρία-τέσσερα μεγάλα λάθη. Όταν δεν «καθαρίζεις» τις φάσεις, μοιραία χάνεις και το παιχνίδι».

 

 

Τούρτα στο Δημαρχείο...

Με αφορμή τις συνεχείς ανακοινώσεις για τον διαιτητή του αγώνα ΑΕΛ-ΝΠΣ Βόλου 2-1 του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου στον προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κονωνικής δικτύωσης, η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Λόγω της πίκρας που ένιωσε σήμερα θα του στείλουμε τη Δευτέρα το πρωί στο γραφείο του στο Δημαρχείο μία διώροφη τούρτα στα χρώματα της Πύδνας Κίτρους. Μάθαμε ότι σήμερα στο Κίτρος, τη γνωστή αυτή κωμόπολη της Πιερίας, έχει κηρυχθεί τοπικό πένθος, ενώ στη Νέα Ιωνία του Βόλου στην έδρα της ιστορικής Νίκης και στο κέντρο του Βόλου, όπου είναι ο πυρήνας των χιλιάδων οπαδών του ιστορικού Ολυμπιακού Βόλου ψήνουν αρνιά και «κάνουν αέρα» στις σούβλες με τα κασκόλ της ΑΕΛ».

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ
ΦΩΤ.: ΒΑΣ. ΝΤΑΜΠΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass