Auto moto

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2019 15:00

MOTOGP: Χειρουργείο και πάλι για τον Marquez

Η βροχή τελικά δεν άφησε τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας να ολοκληρώσουν απρόσκοπτα τα πλάνα τους και η βροχή έβαλε πρόωρο τέλος στις δοκιμές. Όπως ήταν φυσικό, δεν άλλαξε κάτι στους χρόνους, με αποτέλεσμα ο Marc Marquez να παραμείνει στην πρώτη θέση της λίστας. Ο χρόνος που πρόλαβε να κάνει ο Ισπανός, ήταν το 1:37,820 και τον έβαλε 17 χιλ. μπροστά από τον Rins. Ο Alex κέρδισε με τη σειρά του για 0,139’’ τον ομόσταυλό του, τον Joan Mir. Λίγο πιο πίσω, στην 4η θέση, ήταν ο Maverick Vinales, με τον Fabio Quartararo και τον Andrea Dovizioso να ακολουθούν. Τον 7ο καλύτερο χρόνο της ημέρας έκανε ο Franco Morbidelli, με τους Jack Miller, Pol Espargaro και Valentino Rossi να κλείνουν τη δεκάδα των πρώτων.

Ορισμένοι οδηγοί βγήκαν αργότερα στην πίστα για να δοκιμάσουν στο βρεγμένο, κυρίως οι rookies όπως ο Alex Marquez. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2 δεν τα πήγε άσχημα, καθώς ήταν 1,4’’ μακριά από την πρώτη θέση και τον αδερφό του. Ένα χρόνο μετά το προηγούμενο χειρουργείο, στον αριστερό του ώμο, ο Marc Marquez θα εγχειριστεί ξανά, αυτή τη φορά στον δεξί ώμο! Ο Ισπανός έπεσε στις δοκιμές της Jerez και παρότι δεν ήταν με πολλά χιλιόμετρα, χτύπησε και έβγαλε τον ώμο του. Όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο δεξιός του ώμος τραυματιζόταν. Είχε χτυπήσει στο Motegi, είχε επιδεινωθεί η κατάστασή του στην Sepang και χτες ήρθε το τελειωτικό «χτύπημα». «Θα ήθελα φέτος τον χειμώνα να κάνω ήρεμες διακοπές, μετά από ένα καταπληκτικό 2019, αλλά θα πρέπει να κάνω χειρουργείο στον ώμο». «Όπως ξέρετε, πέρυσι είχα περάσει έναν δύσκολο χειμώνα μετά το χειρουργείο στον αριστερό ώμο». «Επειδή δεν θέλω να φτάσει και ο δεξιός μου ώμος σ’ αυτή την κατάσταση, μίλησα με τους γιατρούς που μου είπαν ότι το χειρουργείο είναι επιλογή».«Πριν το Motegi είχα κάποια προβλήματα με τον ώμο, στη Μαλαισία είχα μια εξάρθρωση και τώρα χτες, είχα άλλη μια». «Έτσι αποφασίσαμε με τους γιατρούς να κάνουμε την επέμβαση, ώστε να μην φτάσει και ο δεξιός μου ώμος στην κατάσταση του αριστερού».«Θα πάρει περίπου το ίδιο διάστημα ανάρρωσης και θα δουλέψω με τον ίδιο τρόπο όπως και πέρυσι, ώστε να είμαι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος στη Μαλαισία».

 

Β. Παντελεάκης: Ένα νέο αστέρι στα MotoGP

2PANTELEAKHS 1 12 2019

Με αλματώδεις ρυθμούς συνεχίζεται η πορεία της καριέρας του Βασίλη Παντελεάκη σε διεθνές επίπεδο και συγκεκριμένα στο Ιταλικό Πρωτάθλημα. Ο νεαρός Έλληνας οδηγός θα βρεθεί μπροστά σε νέες προκλήσεις την επόμενη σεζόν, καθώς αποχαιρετά τις Junior κατηγορίες και ανεβαίνει επίπεδο, αγωνιζόμενος στο Ιταλικό Πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στην κατηγορία PreMoto3!

Σ’ ένα Πρωτάθλημα όπου ο Βασίλης θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί σε πίστες που συμμετέχουν στο ημερολόγιο αγώνων του παγκοσμίου πρωταθλήματος ταχύτητας μοτοσικλετών, όπως είναι το Misano και το Mugello. Πίστες όπου έχουν δώσει ομηρικές μάχες οδηγοί που κοσμούν πλέον με την παρουσία τους το MotoGP!

Πολύ σημαντικό νέο είναι και το γεγονός ότι παραμένει στην AC Racing, με τον πρόεδρο της ομάδας να μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον Βασίλη Παντελεάκη, τον οποίο θεωρεί μέλος της οικογένειας μιας ομάδας που ξέρει πολύ καλά να προετοιμάζει πρωταθλητές! Άλλωστε είναι χαρακτηριστικά τα λόγια με τα οποία καλωσόρισαν τον Βασίλη στη νέα κατηγορία οι άνθρωποι της ομάδας. Στη λιτή ανακοίνωση, έγραψαν: «Μετά από μια φανταστική σεζόν στην κατηγορία MiniGP, όπου συνεχώς εξελισσόταν, είναι επίσημο: το ταλέντο μας, ο Έλληνας Βασίλης Παντελεάκης θα αγωνίζεται στην PreMoto3 με την ομάδα μας το 2020». Στόχος του Βασίλη, ύστερα από αυτή την ευχάριστη εξέλιξη, είναι να προσπαθήσει να μάθει γρήγορα τη δύσκολη και απαιτητική νέα κατηγορία – στην οποία θα είναι ο μικρότερος σε ηλικία οδηγός – ώστε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην τελική Επιλογή του Red Bull MotoGP Rookies Cup για το 2021!

 

Ανέτοιμος για τη F1 o Mick Schumacher

3SCHUMACHER 1 12 2019

Μπορεί το επίθετο σε συνδυασμό με την έως τώρα πορεία του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό να αποτελούν πολύ σημαντικά εφόδια, ωστόσο ο Mick Schumacher ακόμα δεν είναι έτοιμος για τη Formula 1. Τουλάχιστον όχι σύμφωνα με τον πρώην οδηγό της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, J.J. Lehto, που πριν από 25 χρόνια αποτελούσε teammate του Michael Schumacher στην ομάδα της Benetton.

O 52χρονος Φινλανδός αναφέρθηκε στη φετινή, πρώτη σεζόν του 20χρονου στο πρωτάθλημα της Formula 2, εκεί που με μία νίκη στο ενεργητικό του, έχει συνολικά 51 πόντους και είναι στη δωδέκατη θέση της βαθμολογίας. «Είχε πολλά σκαμπανεβάσματα τη φετινή σεζόν και αυτός είναι ο λόγος που έχει σταματήσει η φημολογία μεταπήδησής του στη Formula 1. O Mick χρειάζεται μία πολύ καλή σεζόν στην F2 για να τραβήξει πάλι το ενδιαφέρον άλλων ομάδων. Αυτό το παιδί έχει ταλέντο αλλά πρέπει να βελτιωθεί πολύ προτού μεταπηδήσει στην F1. Προφανώς το όνομα βοηθάει, αλλά πρέπει να κερδίζεις τίτλους αν θες να βρεθείς κάποια στιγμή στη Formula 1», είπε ο Lehto στο ιταλικό Motorionline.

 

-----------------Οδηγός-----------------

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass