«Τρίποντο» ανάσα πέτυχε o Απόλλων Λάρισας

*Επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο μήνες κερδίζοντας τον Εργοτέλη 3-1 *Δύο γκολ πέτυχε ο Γκουστάβο Σάντος και ένα ο Μπαστακός

Δημοσίευση: 25 Νοε 2019 21:11

Μια σημαντική νίκη, τη δεύτερη φετινή και την οποία χαρακτήρισε ως νίκη ψυχολογίας ο τεχνικός του Άριαν Μπελά, πέτυχε χθες ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος κέρδισε στη Φιλιππούπολη τον Εργοτέλη με 3-1, σε αγώνα για την 6η αγωνιστική της Super League 2.


Η λαρισινή ομάδα επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο μήνες περίπου, καθώς είχε να κερδίσει για το πρωτάθλημα από τις 28 Σεπτεμβρίου, όπου επικράτησε τότε πάλι στη Φιλιππούπολη της Κέρκυρας με 2-1, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Στη χθεσινή αναμέτρηση ο Απόλλων Λάρισας ήταν πολύ καλός κατά διαστήματα και δεν συνάντησε δυσκολίες από τον Εργοτέλη, που έκανε αισθητή την παρουσία του μετά το 50’ και αφού το σκορ ήδη ήταν 3-0, χάρη σε δύο γκολ που σημείωσε ο Γκουστάβο Σάντος (16’, 42’) και ένα ο Μπαστακός (49’), ενώ μείωσε για τους φιλοξενούμενους ο Εφορντ, στο 74’.
Ο τεχνικός του Απόλλωνα Αριαν Μπελά παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ο Γκέκας, δεξιά στην άμυνα ο Σκούπρας, αριστερά ο Κουρτεσιώτης, στο κέντρο αυτής ο Σουλιώτης με τον Καρατάσιο, στα χαφ από δεξιά προς αριστερά οι Λίταινας, Χατζής, Ναζίμ, Γκουστάβο και δίδυμο στην επίθεση οι Μπαστακός, Σιφναίος.
Από την πλευρά του ο προπονητής του Εργοτέλη Γιάννης Ταουσιάνης επέλεξε να παίξει η κρητική ομάδα με σχήμα 4-3-3. Τερματοφύλακας έπαιξε ο Κατσιμήτρος, δεξιά στην άμυνα ο Προβυδάκης, αριστερά ο Μπούσης, σέντερ μπακ ήταν ο Σπίριακ με τον Μπάτζιο, αμυντικό χαφ ο Μπρους, πιο μπροστά του οι Μπουτσάκης, Τσέλιος, στα χαφ ο Φρέιτας (δεξιά) με τον Κουατένγκ(αριστερά) και σέντερ φορ έπαιξε ο Εφορντ.

ΣΤΟ 16’ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΣΑΝΤΟΣ...
Ο Απόλλωνας που ξεκίνησε από την αρχή με πολλή διάθεση τον αγώνα προηγήθηκε στο 16’, όταν από πάσα του Μπαστακού ο Λίταινας έβγαλε την παράλληλη σέντρα και ο Γκουστάβο Σάντος, που πετάχθηκε στην πλάτη της άμυνας, εύκολα με πλασέ έκανε το 1-0.
Προηγουμένως οι «κυανόλευκοι» είχαν δυο καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ στο 1’ με τον Λίταινα που σούταρε άουτ από καλή θέση και στο 10’ με τον Σιφναίο, ο οποίος με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Κατσιμήτρου.
Στο 28’ μετά από εκτέλεση φάουλ από δεξιά του, πολύ καλού και χθες, Λίταινα , ο Χατζής από το ύψος της περιοχής με σουτ έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

...ΚΑΙ 2-0 ΣΤΟ 42’ ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟ
Και στο 42’σε σέντρα του Κουρτεσιώτη από αριστερά, ο Σπίριακ προσπάθησε να διώξει την μπάλα, ο Ναζίμ τροφοδότησε τον Γκουστάβο Σάντος και ο Βραζιλιάνος με υπέροχη προσπάθεια απέφυγε αμυντικό του Εργοτέλη και με πλασέ σημείωσε το 2-0.

ΣΤΟ 49’ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΣΤΑΚΟ ΤΟ 3-0
Ο Απόλλων Λάρισας «σφράγισε» τη νίκη στο 49’. Σε φάση διαρκείας ο Γκουστάβο Σάντος βγήκε απέναντι από τον Κατσιμήτρο, δοκίμασε το διαγώνιο σουτ από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς για να φτάσει στα δεξιά στον Λίταινα που έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, εκεί ο Σιφναίος έκανε νέο σουτ και ο Μπαστακός έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 3-0.
Εν συνεχεία ο Εργοτέλης προσπάθησε να αντιδράσει και στο 56’ ο Ροβίθης -πρώην παίκτης της ΑΕΛ- με σέντρα από δεξιά βρήκε τον Εφορντ, όμως πριν σουτάρει τον πρόλαβε ο Σουλιώτης και η μπάλα στην προβολή που έγινε κατέληξε στην αγκαλιά του Νέστορα Γκέκα.

ΜΕΙΩΣΕ ΣΤΟ 74’ Ο ΕΦΟΡΝΤ
Τη χαλαρότητα του Απόλλωνα εκμεταλλεύτηκε ο Εργοτέλης και στο 74’ μείωσε σε 3-1.
Από μπαλιά που δέχτηκε ο Ροβίθης, τροφοδότησε δεξιά του τον Εφορντ και ο Αμερικανός παίκτης των φιλοξενουμένων με πλασέ στο κενό τέρμα πέτυχε το γκολ της τιμής για τους Κρητικούς.
Στο 84’σε σουτ που επιχείρησε ο Τασιούλης, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό του Εργοτέλη και κατέληξε σε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Καλή η διαιτησία του Αλέξανδρου Δραγάτη (Ένωση Δυτικής Αττικής), ενώ και οι δύο επόπτες Μανασής, Κούρεντας (Τρικάλων) είχαν σωστές υποδείξεις.
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι: Καρατάσιος (12’), Κουρτεσιώτης (41’), Σιφναίος (55’), Καρρίκι (89’)/Μπούσης (28’)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Αριαν Μπελά): Γκέκας, Ναζίμ, Σουλιώτης, Σάντος Γκουστάβο (75’Τασιούλης), Καρατάσιος, Σιφναίος (70’Καρρίκι), Κουρτεσιώτης, Χατζής, Σκούπρας, Λίταινας, Μπαστακός (87’Μπιμάι).
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Προβυδάκης, Μπούσης (66’Ρεις Κόστα),Μπάτζιος, Σπίριακ, Μπρούς, Μπουτσάκης(46’ Γροντής), Τσέλιος,’Εφορντ, Φρέιτας (46’Ροβίθης), Κουατένγκ.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Σε δηλώσεις που έκαναν μετά τον αγώνα οι προπονητές των δύο ομάδων τόνισαν τα εξής:
Αριάν Μπελά (Απόλλων Λάρισας): «Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, οι οποίοι έβγαλαν ψυχή. Είχαμε τέσσερα ματς να νικήσουμε και χρειαζόμασταν τη νίκη για ψυχολογικούς λόγους.
Στα πιο πολλά παιχνίδια κάνουμε ευκαιρίες, αλλά τα γκολ δεν έρχονταν. Και ευτυχώς σήμερα τα γκολ ήρθαν και εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας.
Και αυτό γιατί κόντρα στον Εργοτέλη που παίζει με την μπάλα κάτω, έχεις τη δυνατότητα να παίξεις ποδόσφαιρο. Αυτό δεν γίνεται με όλες τις ομάδες. Είμαστε μία ομάδα που βάζει την μπάλα κάτω και βγάζει ευκαιρίες.
Έχουμε ένα δύσκολο ματς στα Χανιά. Θα προετοιμαστούμε γι' αυτό. Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Η μία νίκη σού δίνει φτερά και η ήττα σε πάει κάτω στη βαθμολογία.
Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε βάλει».
Γιάννης Ταουσιάνης: «Όταν δέχεσαι τρία γκολ, δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα. Ο Απόλλων Λάρισας σαφώς και κέρδισε δίκαια, εμείς με ευκολία δεχθήκαμε τα γκολ και μετά αντιδράσαμε.
Χρειάζεται να είμαστε πιο ρεαλιστές στο παιχνίδι μας και από το σημερινό ματς αυτό που κρατάμε είναι πως πρέπει να εντοπίζεις και να διορθώνεις τις αδυναμίες σου.
Θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα και να μην επαναλάβουμε τα λάθη μας».
*Από πλευράς των παικτών του Απόλλωνα μίλησε ο Μιχάλης Μπαστακός, ο οποίος και επισήμανε τα εξής: « Είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο αντίπαλο με καλούς παίκτες, όπως είναι ο Εργοτέλης. Δουλέψαμε στην τακτική της ομάδας. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και ακολουθήσαμε το πλάνο του κόουτς στο 100%. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και πιο επικίνδυνοι από τον αντίπαλο. Θέλαμε τη νίκη για ψυχολογικούς και βαθμολογικούς λόγους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας».

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(6η αγωνιστική)
*Πλατανιάς - Δόξα Δράμας 1-3 (42’ Νίλι – 44’ Ρόβας, 76’ Κρητικός, 90+3’ πέν. Ιωαννίδης)
*Καραϊσκάκης - Χανιά 0-0
*Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0
*Απόλλων Λάρισας - Εργοτέλης 3-1 (16', 42' Γκουστάβο, 49' Μπαστακός / 74' Έφορντ)
*Απόλλων Πόντου - Κέρκυρα 1-0 (75' Ολαϊτάν)
ΣΗΜΕΡΑ
Παναχαϊκή - Λεβαδειακός (17:00, ERT Sports)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)
1. Απόλλων Σμύρνης 10-1 14
2. ΠΑΣ Γιάννενα 9-4 12
3. Πλατανιάς 9-8 10
4. Παναχαϊκή 7-3 9
5. Δόξα Δράμας 8-6 9
6. Χανιά 7-3 8
7. ΑΕ Καραϊσκάκης 8-9 8
8. Απόλλων Λάρ. 6-7 8
9. Λεβαδειακός 7-6 7
10. Εργοτέλης 10-13 7
11. Απόλλων Πόντου 1-14 -3
12. Κέρκυρα 2-9 -3
* Παναχαϊκή και Λεβαδειακός έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο
** Ο Απόλλων Πόντου ξεκίνησε με -6 βαθμούς και η Κέρκυρα με -3

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7η)
29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
19:30 Εργοτέλης-Παναχαϊκή
30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
15:00 Χανιά-Απόλλων Λάρισας
1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
15:00 Καραϊσκάκης- Απόλλων Πόντου
15:00 Δόξα Δράμας-Λεβαδειακός
19:30 ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς
2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
16:00 Κέρκυρα- Απόλλων Σμύρνης

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass