Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ Α.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (0-3)

Έχασε το ματς, κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα

* Τετρακόσιοι φίλαθλοι αποθέωσαν τον Νεμπεγλέρα και έδειξαν ότι θα είναι ο 12ος παίκτης της ομάδας * Σήμερα ξεκαθαρίζει του Πλιάγκα

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2015 8:25

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ. Κώστας Τσάντζος

Ελπιδοφόρα μηνύματα έστειλαν προχθές το απόγευμα οι παίκτες του Αχιλλέα Φαρσάλων, στο φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο το Ηράκλειο (ομάδα της Αθήνας που ανέβηκε στη Γ’ Εθνική).

Οι «κιτρινόμαυροι» στο πρώτο τεστ μετά από δεκαπέντε περίπου ημέρες που ξεκίνησαν την προετοιμασία τους, μπορεί να ηττήθηκαν με σκορ 3-0, όμως έδειξαν εκτός από κάποιες αδυναμίες που είναι λογικό να υπάρχουν αυτή τη χρονική στιγμή και θετικά στοιχεία.

Ο Αχιλλέας θέλει ακόμη πολλή δουλειά και αν αναλογισθούμε ότι σε σχέση με πέρυσι στην ενδεκάδα τα περισσότερα πρόσωπα θα είναι καινούργια, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι χρειάζεται πίστωση χρόνου για να διαμορφωθεί η κατάλληλη χημεία.

Παίκτες όπως ο Κώστας Νεμπεγλέρας που αποθεώθηκε, ο Χρήστος Οικονόμου και ο Κώστας Γρηγορίου ο οποίος λόγω τραυματισμού δεν αγωνίσθηκε, θα κάνουν τη διαφορά και είναι λογικό να παρασύρουν και τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους.

Ο τεχνικός του Αχιλλέα κ. Γιάννης Μπουρνάκας και ο άμεσος συνεργάτης του Χρήστος Καπελιάνης χρησιμοποίησαν όσους παίκτες είχαν στη διάθεσή τους και είχαν την ευκαιρία να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας στην προετοιμασία.

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι Γρηγορίου, Μαλάκος και Κουρούμαλος δεν αγωνίστηκαν με τον Αχιλλέα αφού αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να μπούνε κανονικά στο πρόγραμμα.

Όσον αφορά στους φιλοξενούμενους που ολοκλήρωσαν χθες το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους στο Πήλιο, αν μη τι άλλο έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, είναι σαφώς πιο έτοιμοι από τον Αχιλλέα και ως νεοφώτιστη ομάδα στη Γ' Εθνική κατηγορία, έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει.

Μεγάλο τους αστέρι ο Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς, που έχει μια σπουδαία καριέρα και πρόκειται, ασφαλώς, για τον ποδοσφαιριστή που διέπρεψε στη χώρα μας σε κορυφαίο επίπεδο, κυρίως με τη φανέλα του Πανιώνιου! Συγκεκριμένα, ο 34χρονος κεντρικός αμυντικός έπαιξε με τα κυανέρυθρα κατά τη διετία 2007-2009, έχοντας συνολικά 53 συμμετοχές και 2 γκολ σε επίπεδο πρωταθλήματος, αλλά και σημαντικές διακρίσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αξέχαστο παραμένει το γκολ που είχε πετύχει ο Γερμανός -με κροατική καταγωγή - ποδοσφαιριστής στις 7 Δεκεμβρίου του 2007, χάρη στο οποίο ο Πανιώνιος έπαιρνε σπουδαία νίκη με 1-0 στη Βιέννη επί της Αούστρια.

Ακολούθως, ο έμπειρος άσος έπαιξε, επίσης σε επίπεδο σούπερ λίγκας, με τις φανέλας του ΠΑΣ Γιάννινα, της Κέρκυρας, της ΑΕΛ Καλλονής, ενώ τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα τα είχε κάνει στην Ουντερχάχινγκ, στην οποία αγωνίστηκε για μία εξαετία. Τελευταίος σταθμός στην ποδοσφαιρική του - εν Ελλάδι - καριέρα ήταν η Καβάλα.

Η αναμέτρηση διεξήχθη παρουσία περίπου 400 φιλάθλων, κάτι που έδειξε και τη «δίψα» των Φαρσαλινών για τον Αχιλλέα, καθώς προτίμησαν αντί κάποιας κοντινής παραλίας για μπάνιο να βρεθούν δίπλα στην αγαπημένη τους ομάδα.

Στο παιχνίδι τώρα, στο 10’ σε ένα καλό σουτ του Μιχελή η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ τρία λεπτά μετά στο 13’ , ο ίδιος παίκτης με σουτ από τα 30 μέτρα περίπου δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κουτσοκέρα και έκανε το 0-1.

Στο 32΄ο Βούλγαρης μπήκε στην περιοχή των φιλοξενουμένων χωρίς όμως να ολοκληρώσει με επιτυχία την προσπάθειά του και στο 34΄οι του Ηρακλείου έφτασαν κοντά στο 0-2, αλλά στο σουτ του Αλεξίου η μπάλα έφυγε άουτ.

Πέντε λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου στο 40΄, ο Κώστας Νεμπεγλέρας εκτέλεσε απευθείας το φάουλ και απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο γκολκίπερ του Ηρακλείου, Ιωσήπου. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Τσετιροκλής και στην καρφωτή κεφαλιά του Τλούπα, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Στην επανάληψη οι Αθηναίοι ανέβασαν ακόμη περισσότερο την απόδοσή τους, εκμεταλλευόμενοι και τα λάθη που έκαναν οι παίκτες του Αχιλλέα. Έτσι στο 55΄ο Παναγιωτόπουλος μετά από ασίστ συμπαίκτη του στο κενό τέρμα με πλασέ έκανε εύκολα το 0-2 και στο 82’ ο Ρούπι με ψηλοκρεμαστό σουτ διαμόρφωσε το 0-3.

Επίσης στο 86΄ο Παναγιωτόπουλος με σουτ έχασε ευκαιρία για να πετύχει ένα ακόμη γκολ για τους φιλοξενούμενους.

Πολύ καλή η διαιτησία των κ. Καραμπούλα, Ακρίβου, Τέγου.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ(Γιάννης Μπουρνάκας-Χρήστος Καπελιάνης): Κουτσοκέρας(46΄Γκικούδης), Μπλατσέρη(88΄ Βουβαλούδης),

Οικονόμου, Τλούπας(46΄ Τσιανάκας), Φιλιππούλης(63΄ Τσούλης) , Κομισόπουλος(46΄Αντωνιάδης), Νεμπεγλέρας(80΄Τζέκας), Τσετιροκλής(58΄Πατσιούρας), Μπένος(84΄Μισαηλίδης), Αναγνώστης(66΄Ξυνογαλάς), Βούλγαρης.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Γιώργος Αρχοντάκης): Ιωσήπου, Μερτκόλα, Κατσούλης, Σπανός, Μαϊστόροβιτς, Ντούνης, Μιχελής, Αλεξίου, Καλαμπάκας, Κιπτίου, Σιμιτσής.

Έπαιξαν στην επανάληψη και οι: Ρούπι, Βασίλογλου, Δούνης, Νταβαρίνος, Μπαλατσούρας, Παναγιωτόπουλος, Τζανέτος, Βαζούκης, Λύκος, Γιαννόπουλος, Μπεκάι, Χρυσοχοΐδης, Κλώτσας, Σπυριδάκης.

*Επόμενο φιλικό για τον Αχιλλέα είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή 14/8 με την Φαρκαδόνα πάλι εντός έδρας.

*Σήμερα θα ξεκαθαρίσει το τι θα γίνει με τον ποδοσφαιριστή Δημήτρη Πλιάγκα, με τον οποίο έγιναν συζητήσεις και φαίνεται ότι οι δυο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass