Στα τείχη της Αρχαίας Λάρισας

Πλήθος Λαρισαίων συμμετείχε σε έναν απόλυτα πετυχημένο αγώνα * Με σύνθημα «Όλοι μαζί τρέχουμε για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα»

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2019 20:04

Eνας αγώνας με ιερό σκοπό, για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα, διοργανώθηκε με επιτυχία χθες το πρωί μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας.


Ο αγώνας έγινε απ’ τον Όμιλο για την Unesco νομού Λάρισας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και τον ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λαρισαίων και η EXALCO ο μεγάλος χορηγός της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και έτσι χθες απόλαυσαν οι Λαρισαίοι έναν υπέροχο πραγματικά αγώνα δρόμου, κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες.
Συνδιοργανωτές ήταν ο αθλητικός σύλλογος «ΑΣ Πελασγός», ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Ν. Λάρισας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Νομού Λάρισας.
Η πρόεδρος για την UNESCO του νομού μας κ. Κάλλα και η διευθύντρια του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας κ. Σδρόλια πήραν πέρυσι την πρωτοβουλία να γίνει αυτός ο αγώνας στα τείχη της Αρχαίας Λάρισας με αφετηρία το Αρχαίο Θέατρο, με το σύνθημα « Όλοι τρέχουμε μαζί για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και με σκοπό να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία μας στο θέμα αυτό.
Ο ΣΕΓΑΣ αρωγός σ’ αυτή την προσπάθεια κάλεσε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως ηλικίας, να συμμετέχουν σε μια αθλητική γιορτή στο Αρχαίο Θέατρο, μεταδίδοντας τα μηνύματα του διαχρονικού αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας, του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και του «ευ αγωνίζεσθαι».
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας τα τελευταία χρόνια αλλά και οι αθλητικές όπως ο χθεσινός αγώνας στα τείχη της Αρχαίας Λάρισας και ο Πελάσγιος Δρόμος που είναι ο πρώτος αγώνας του ΣΕΓΑΣ στο ετήσιο καλεντάρι του, έφεραν πολλούς Λαρισαίους κοντά με αυτό το πάντρεμα του πολιτισμού με τον αθλητισμό.
Πρώτα ξεκίνησαν στα 500 μ. άτομα ΑμεΑ όπου περίσσεψε η συγκίνηση, ιδίως στο τέλος στο βάθρο των απονομών, που έκανε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, από τον οποίο δόθηκε και η εκκίνηση.
Στη συνέχεια τα παιδιά του Δημοτικού, αγόρια και κορίτσια έτρεξαν 800 μ., ενώ άνδρες και γυναίκες έτρεξαν στον λόφο του Φρουρίου αγώνα 2.000 μ.
Στο τέλος έγινε ο αγώνας δρόμου 7.000 μ. κατά μήκος των τειχών της Αρχαίας Λάρισας.
Αθλητισμός και πολιτισμός πάνε μαζί και την παράσταση έκλεψαν ο 77χρονος Νικηφόρος Τσαναξίδης που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη (Σύλλογος Δρομέων Υγείας) και μια μητέρα που έτρεξε με τα παιδιά της, το ένα εκ των οποίων ήταν μέσα σε καροτσάκι.
*Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους και έκαναν τις απονομές οι: Απόστολος Καλογιάννης (Δήμαρχος Λαρισαίων), Νίκος Λιούπας (Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Πολιτισμού και Αθλητισμού), Θεοδώρα Κάλλα (Πρόεδρος ομίλου UNESCO νομού Λάρισας), Μπέτυ Γεωργάκου (Αντιπρόεδρος ομίλου UNESCO νομού Λάρισας), Σοφία Σταμπουλτζή (Γραμματέας ομίλου UNESCO νομού Λάρισας), Σταυρούλα Σδρόλια (Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας), Σταύρος Χατζηλάκος (Προϊστάμενος τμήματος Αθλητισμού και Πολιτισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας), Στέλιος Δημότσιος (Περιφερειακός Σύμβουλος - πρ. Παγκόσμιος Πρωταθλητής Στίβου), Γιάννης Αλεξούλης (Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Λαρισαίων), Μιχάλης Αναστασίου (Εντεταλμένος σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Αθλητισμού), Μάκης Γιαννακόπουλος (Δημοτικός Σύμβουλος και Υπεύθυνος για τα ΚΑΠΗ), Σεραφείμ Καφετζής (Διοικητής Τροχαίας Λάρισας), Βασίλης Μπεκιάρης (Προπονητής στίβου του ΑΣ Πελασγός), Δέσποινα Δαλαβίκα (Προπονήτρια Ποδηλατικού Συλλόγου ΠΑΣ Πηνειός), Κων/νος Χατζηκωνσταντίνου πρόεδρος ΣΔΥ νομού Λάρισας, Γιάννης Κυριάκος (Γραμματέας ΣΥΒΑΣ νομού Λάρισας), Χρήστος Χαλίτσιος (Τεχνικός Σύμβουλος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας) και οι αθλητικοί συντάκτες, Βαγγέλης Μητρούσιας από την ΕΡΤ, Χρήστος Αρχοντούλης από την εφημερίδα «Ελευθερία».
*Την παρουσίαση έκανε ο αθλητικός συντάκτης της «Ε», Σωτήρης Κέλλας.
ΚΑΙ ΝΥXΤΕΡΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Επόμενη δρομική συνάντηση είναι στις 12 Οκτωβρίου το βράδυ, στον 1ο Νυχτερινό Αγώνα 10.000μ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Συλλόγου Δρομέων Υγείας νομού Λάρισας, με τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων και του ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
* 7.000 Ανδρών
Θανάσης Ευαγγέλου        26:42,6
Ευάγγελος Ντέλας - Δρομείς Τυρνάβου    29:14,2
Παναγιώτης Περίφανος- Συλ. Δρομέων Υγείας Ν. Λάρισας    30:32,0* 7.000 Γυναικών
Θεοφανία Τζάνακα        31:32,3
Θεοδώρα Ανυφαντή - Σ.Υ.Β.Α.Σ        32:12,0
Μαρία Κουμαντζέλη        32:43,9* 2.000 Ανδρών
Χρήστος Ζησόπουλος     - ΠΑΣ Φίλων -Προμηθέας    04:39,4
Γιάννης Ντέλας - Δρομείς Τυρνάβου    05:28,9
Χρυσοβαλάντης Ρίζος - Πελασγός ΑΣ    05:32,0* 2.000 Γυναικών
Ελένη Οικονόμου - Πελασγός ΑΣ    05:46,0
Βασιλική Γεωργιάδη - Πελασγός ΑΣ    06:30,6
Ελένη Καλογήρου        06:31,0

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass