Ενας αγώνας 7.000 μέτρων, μάρτυρας της ιστορίας...

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2019 - ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2019 22:02

Του Σωτ. Κέλλα
«Φως της αλήθειας, μάρτυρας των καιρών, δάσκαλος της ζωής είναι η ιστορία» έλεγε ο Ρωμαίος ρήτορας Κικέρωνας και οι Λαρισαίοι την ερχόμενη Κυριακή θα πάρουν μια γεύση από την ιστορία της πόλης καθώς διοργανώνεται αγώνας δρόμου Ανδρών - Γυναικών 7.000 μέτρων στα τείχη της Αρχαίας Λάρισας (βυζαντινή οχύρωση) με διοργανωτές την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, τον Τοπικό Όμιλο της Unesco N. Λάρισας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, τον αθλητικό σύλλογο «ΑΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ», τον Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Στίβου Ν. Λάρισας και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Νομού Λάρισας.


Η βυζαντινή οχύρωση περίκλειε τον λόφο του Φρουρίου και μικρή έκταση στα νότια μέχρι και τη σημερινή Κεντρική πλατεία, την περιοχή δηλαδή του σημερινού κέντρου, όπου ήδη από την αρχαιότητα συγκεντρώνονταν τα μεγάλα δημόσια, κοσμικά και θρησκευτικά κτίρια. Η οχύρωση αυτή θα μπορούσε να αποδοθεί στον Ιουστινιανό, ο οποίος σύμφωνα με τον Προκόπιο έκτισε νέα τείχη για να προστατέψει τη σχεδόν ατείχιστη πόλη. Πρόκειται για ισχυρή οχύρωση, από τείχος πάχους 2,5 μέτρων και προτείχισμα πάχους ενός μέτρου, ενισχυμένα με πύργους.
Μεταξύ του τείχους και του προτειχίσματος παρεμβάλλεται τάφρος 15 μέτρα. Το μεγαλύτερο τμήμα της οχύρωσης, μήκους 30 μέτρων αποκαλύφθηκε στην πλατεία Μπλάνα, ενώ ένα μικρότερο κομμάτι με δύο πύργους στην Κεντρική πλατεία.
Η διοργάνωση γίνεται στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτισμού 2019 με σκοπό την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου και του ιστορικού κέντρου της πόλης της Λάρισας.
Παράλληλα με τον κύριο αγώνα διοργανώνονται:
* Αγώνας Δρόμου ΑμεΑ 500 μέτρων
* Αγώνας Δρόμου Μαθητών Δημοτικού 800 μέτρων
* Αγώνας Δρόμου Ανδρών - Γυναικών 2.000 μέτρων στον λόφο του Φρουρίου
ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Για την απόσταση των 500 μ. για ΑμεΑ, η εκκίνηση θα δοθεί στις 9:30.
Για την απόσταση των 800 μ., η εκκίνηση θα δοθεί στις 9:50.
Η εκκίνηση, για τα 2.000 μ. θα δοθεί στις 10:25.
Η εκκίνηση, για τα 7.000 μ. θα δοθεί στις 10:30.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές με δύο τρόπους:
1) Μέσω συμπλήρωσης ηλεκτρονικής φόρμας στην ιστοσελίδα: segas- thessalias.gr έως σήμερα.
2) Μέσω χειρόγραφης αίτησης, την οποία θα καταθέτουν στα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, Παναγούλη 2, 3ος όροφος, ώρες 9.00 - 15.00 καθημερινά έως μεθαύριο Παρασκευή 27/9/2019.
ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ
Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ λόγω της συνεχούς αυξανόμενης συμμετοχής αθλητών στους αγώνες της, αποφάσισε να δημιουργήσει σώμα Εθελοντών για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή τους. Οι εθελοντές είναι για εμάς οι στυλοβάτες των αγώνων και χωρίς αυτούς πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία πετυχημένη διοργάνωση.
Οι ηλικίες που ενδείκνυται να συμμετάσχουν ως εθελοντές είναι από 15 έως και 60 ετών. Συγκεκριμένα για τα νεαρά άτομα που δεν έχουν ολοκληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, απαιτείται έγγραφη συναίνεση από τον γονέα/ κηδεμόνα τους. Οι αρμοδιότητες των εθελοντών στους αγώνες θα είναι:
* Γραμματειακή υποστήριξη
* Δείκτες ασφάλειας σε σημεία των διαδρομών
* Φύλαξη προσωπικών ειδών των αθλητών
* Προμήθεια κυρίως εμφιαλωμένου νερού και άλλων παροχών στους αθλητές σε σημεία των διαδρομών και σε αφετηρία- τερματισμό.
ΠΑΡΟΧΕΣ
-Στους εθελοντές θα δοθεί ένα t-shirt και τα μετάλλια των αγώνων, νερά, αναψυκτικά και όποιες άλλες παροχές των χορηγών.
-Επίσης η συμμετοχή τους θα καταγράφεται και σε όσους το επιθυμούν θα δίνεται πιστοποιητικό εθελοντικής εργασίας.
-Επίσης θα υπάρχουν για πρώτη φορά συμμετοχές απ’ τους εθελοντές της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ στον Κλασικό Διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνας.
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ segas-thessalias.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass