ΤΖΙΑΝΙ ΙΝΦΑΝΤΙΝΟ:

Πρέπει να πολεμήσουμε τον ρατσισμό μέχρι τέλους

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2019 16:09

Οργισμένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο με τα συνεχή επεισόδια ρατσισμού στα ιταλικά γήπεδα, μιλώντας στην εκπομπή «90mo Minuto» της Rai 2.


«Στην Ιταλία η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί και αυτό είναι σοβαρό», είπε. «Αυτοί που έχουν τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να ταυτοποιηθούν και να πεταχτούν έξω από τα γήπεδα. Χρειάζεται, όπως και στην Αγγλία, η βεβαιότητα της τιμωρίας. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να καταδικάζουμε τους ρατσιστές, πρέπει να τους πολεμήσουμε μέχρι το τέλος», πρόσθεσε.
Το νέο περιστατικό, που προκάλεσε την αγανάκτηση του προέδρου της FIFA, συνέβη στην Πάρμα (λόγω έργων στο Atleti Azzurri d’Italia), στον αγώνα της Αταλάντα με τη Φιορεντίνα (2-2), όταν ο Βραζιλιάνος πλάγιος των «Βιόλα», Νταλμπερτ Ενρίκε, δέχθηκε προσβολές και ρατσιστικά συνθήματα από οπαδούς της ομάδας του Μπέργκαμο.
Αμέσως ζήτησε την παρέμβαση του διαιτητή Ορσάτο, ο αγώνας σταμάτησε για τρία λεπτά, περίπου στο 30’, μέχρι να γίνει η σχετική ανακοίνωση, επαναλαμβάνοντας ότι απαγορεύονται τα ρατσιστικά συνθήματα. Ένα μήνυμα που χαιρετίστηκε από τους φιλάθλους στις εξέδρες.
«Φωνές; Δεν τις ακούω, μου λένε πάντα ότι είμαι από τη Νάπολη και τους ευχαριστώ», είπε ο προπονητής της Φιορεντίνα, Βιτσέντσο Μοντέλα.
«Είναι σοβαρό, συμβαίνει σε όλα τα στάδια, ακόμα και στη Φλωρεντία, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», τόνισε ο προπονητής της Αταλάντα, Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι.
Πάντως η FIFA εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις τελευταίες πρωτοβουλίες της Ιταλίας κατά του ρατσισμού, συμπεριλαμβανομένων των εκδηλώσεων και του σλόγκαν («Ντέρμπι κατά του ρατσισμού») που δημιουργήθηκε για το ντέρμπι του Μιλάνου (Μίλαν-Ίντερ 0-2).
«Δεν είναι καθοριστικές ενέργειες, αλλά είναι ευπρόσδεκτες» εξήγησε ο παράγοντας της διεθνούς ομοσπονδίας, Φεντερίκο Αντιέκι. «Οι περιπτώσεις ρατσισμού στην Ιταλία είναι απαράδεκτες καταστάσεις, έχουμε μηδενική ανοχή. Χρειαζόμαστε μια ισχυρή αντίδραση. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο προκειμένου να σταματούν οι αγώνες και να πηγαίνουν οι ομάδες στα αποδυτήρια. Αναμένουμε ότι αυτοί οι μηχανισμοί θα εφαρμοστούν και στην Ιταλία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass