Ψηλοί στόχοι, αλλά χρειάζεται στήριξη...

* ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΤΟΥ ΝΟΛ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ -ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ ΣΤΗΝ Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ -ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΜΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΡΩΣΙΔΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑΣ ΠΑΙΚΤΡΙΑΣ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2019 22:11

Μεγαλύτερη στήριξη από ό,τι έχει μέχρι τώρα ζήτησε η γυναικεία ομάδα πόλο του ΝΟΛ, η οποία για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο θα εκπροσωπήσει την πόλη μας στην Α1 εθνική κατηγορία.

Χθες το μεσημέρι, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας, η διοίκηση παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, αναλύθηκαν οι στόχοι της νέας αγωνιστικής περιόδου όπου η ομάδα δεν θέλει απλά την παραμονή στην κατηγορία, αλλά να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα, με τις σημαντικές μεταγραφές που έγιναν.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΝΟΛ κ. Γιώργος Κατσαντώνης, τονίζοντας τα εξής: «Από πέρυσι δημιουργήσαμε ένα διαφορετικό μοντέλο στην ομάδα του ΝΟΛ, συστάθηκε διοικούσα επιτροπή με τους κυρίους: Δημήτρη Κουρέτα, Γιώργο Κατσαντώνη, Χρήστο Τουλουμτζίδη και Στέλιο Χασιώτη. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Κουρέτα που ήταν ο εμπνευστής και δημιουργός της γυναικείας ομάδας. Θέλουμε τη στήριξη του Δήμου αλλά και της Περιφέρειας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Τέλος, ζητάμε και τη στήριξη των ΜΜΕ για να μπορέσει το έργο μας να γίνει περισσότερο γνωστό».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Δημήτρης Κουρέτας που επισήμανε: «Έχω την ευθύνη της λειτουργίας της διοικούσας επιτροπής του ΝΟΛ, οτιδήποτε χρειαστεί η διοίκηση θα είμαι κοντά της, όπως και στην ανδρική που είναι ο κ. Γιώργος Καντώνιας και η κ. Μαρία Παπαντάκου, που κάνουν μια εξαιρετική δουλειά. Η γυναικεία ομάδα από πέρυσι είναι στην Α1, εξασφαλίσαμε τα χρήματα για να λειτουργήσει σωστά ο σύλλογος τη νέα σεζόν. Ο στόχος που έχουμε βάλει είναι η ομάδα να πάει όσο ψηλότερα γίνεται, είναι πολύ σημαντικό για τη Λάρισα που έχει αυτή την ομάδα με συνεχόμενες παρουσίες και πολλά μετάλλια και διακρίσεις. Είναι πολλοί αυτοί που δεν γνωρίζουν τις δραστηριότητες του ΝΟΛ, πρέπει να ξέρουν όμως πως δεν είναι αθλήματα μόνο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ στην πόλη μας.

Καλούμε και τους βουλευτές να έρθουν στο κολυμβητήριο του Αλκαζάρ, για να διαπιστώσουν τη σοβαρή δουλειά που γίνεται. Όσον αφορά στην ομάδα μας, έγιναν σπουδαίες μεταγραφές και είναι οι εξής: Ευγενία Πουσνίκοβα (αμυντικός από τη Ρωσία), Μελίνα και Ηρώ Καρυπίδου (περιφερειακές από το Ρέθυμνο), Μαρία Πετάση (περιφερειακή από τη ΝΕ Πατρών), Ελίζα Τερζή (φουνταριστή από Θεσσαλονίκη), Αθηνά Κολτσίδα (αμυντικός από το Ρέθυμνο) και αναμένεται Αμερικανίδα (Πόνη Μαγκί)».

Σε ερώτηση για το νέο σύστημα διεξαγωγής της Α1 Υδατοσφαίρισης Γυναικών, ο κ. Κουρέτας είπε πως η αλλαγή του προγράμματος δεν είναι σωστή, υπάρχουν αντιδράσεις από τις ομάδες και γίνεται προσπάθεια αλλάξει την απόφασή της η Ομοσπονδία.

Από την πλευρά του ο κ. Χρήστος Τουλουμτζίδης, τόνισε: «Τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει στήριξη παρά μόνο από τον δήμο, ουσιαστικά «τρέχουμε» μεταξύ μας την ομάδα, σίγουρα πρέπει να μας στηρίξουν και οι φορείς της πόλης, γιατί το αξίζουν τα κορίτσια με τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν.

Σιγά-σιγά αποκτούμε κουλτούρα εμείς οι Λαρισαίοι, έχουμε πάνω από 1.000 παιδιά στο κολυμβητήριο και είναι κίνητρο το καινούριο κολυμβητήριο στη Νέα Πολιτεία.

Φέραμε ένα πολύ μεγάλο όνομα, την Ευγενία Πουσνίκοβα και έγινε υπέρβαση για τον σύλλογο. Ο ΝΟΛ είναι επίσης η μοναδική ομάδα στην Α1 που παίζει πάνω από την Αθήνα, ομάδα που έφερε μετάλλια και διακρίσεις και το κολυμβητήριο Λάρισας είναι το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα που δεν έκλεισε ποτέ όλα αυτά τα χρόνια. Οι προπονήσεις γίνονται καθημερινά 7.30 – 10 το βράδυ στο Αλκαζάρ.

Θέλουμε να προβληθεί περισσότερο το άθλημα που έχει φέρει μετάλλια από παγκόσμια πρωταθλήματα στη χώρα μας».

*Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκε και ο Μιχάλης Αναστασίου, δημοτικός σύμβουλος, εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού, ο οποίος ανέφερε πως ο ΝΟΛ είναι ένας ιστορικός σύλλογος και από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα, τονίζοντας πως πρόθεση του Δήμου Λαρισαίων, που στέκεται αρωγός στην ομάδα, είναι να λειτουργήσει το ανοιχτό κολυμβητήριο στη Νέα Πολιτεία μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου και μετά θα κλείσει για δύο μήνες περίπου, ώστε να γίνει συντήρηση.

Ανέφερε ακόμη πως εάν πλαισιωθεί με το ανάλογο προσωπικό, τότε στα επόμενα χρόνια η λειτουργία του θα είναι συνεχόμενη.

Στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου ήταν παρόντες και ο κ. Στέλιος Χασιώτης με τον προπονητή κ. Σπύρο Τσιάρα που συνεχίζει το πετυχημένο έργο του.

*Αξίζει να αναφέρουμε πως η γυναικεία ομάδα πόλο του Ρεθύμνου έχει καταλύσει στο ξενοδοχείο «Metropol» για τριήμερη προετοιμασία στη Λάρισα μαζί με την ομάδα του ΝΟΛ. Οι δύο σύλλογοι θα τεθούν αντιμέτωποι στο νέο πρωτάθλημα της Α1.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Σημαντική ήταν η ενίσχυση του γυναικείου τμήματος πόλο, όπου έγιναν οι παρακάτω μεταγραφές:

-Ευγενία Πουσνίκοβα (Ρωσίδα αμυντικός): Έχει 200 συμμετοχές στην Εθνική και αγωνίστηκε από μικρές ηλικίες, 15-28 ετών. Είναι μια έμπειρη αθλήτρια, που είχε πέντε χρόνια παρουσίας στο καμπιονάτο της Ιταλίας και απάντησε θετικά στην πρόταση του ΝΟΛ, ο οποίος έχει υψηλές φιλοδοξίες.

-Μελίνα και Ηρώ Καρυπίδου (δίδυμες αδελφές - περιφερειακές παίκτριες): Ξεκίνησαν από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, έπαιξαν εκεί πολλά χρόνια και γνώρισαν σημαντικές διακρίσεις, ενώ για ένα χρόνο ήταν στο Ρέθυμνο.

-Μαρία Πετάση (περιφερειακή): Από τη Ν.Ε.Πατρών όπου έπαιξε για δύο χρόνια στην Α1 ήρθε στη Λάρισα, ενώ έχει αγωνιστεί με τον Τρίτωνα Αμαρουσίου για τέσσερα χρόνια επίσης στην Α1 Εθνική.

-Ελίζα Τερζή (φουνταριστή): Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ηρακλή και αγωνιζόταν πέρυσι στην ομάδα Οξυγόνο της Θεσσαλονίκης.

-Αθηνά Κολτσίδα (αμυντικός): Αναδείχτηκε από τα σπλάχνα του ΝΟΛ, αγωνιζόταν για τέσσερα χρόνια στην Γλυφάδα, ένα χρόνο στο Ρέθυμνο και επέστρεψε …σπίτι της.

ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ

Ο ΝΟΛ ενισχύεται και με την Αμερικανίδα Πόνη Μαγκή φουνταριστή, η οποία και αναμένεται να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια του λαρισινού συλλόγου.

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass