×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/240721

Auto moto

WRC: Πραγματική μονομαχία

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2019 15:03

Το σκληρό Ράλι Τουρκίας έδωσε νέο ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά στη μάχη του φετινού τίτλου στο WRC! Παρότι ήταν με την πλάτη στον τοίχο, καθώς υστερούσε κατά 7 βαθμούς του Thierry Neuville και 40 του Ott Tanak, ο Sebastien Ogier όχι απλά δεν λύγισε αλλά με μία καθοριστική εμφάνιση με το Citroen C3 WRC, μπήκε και πάλι για τα καλά στο παιχνίδι!

Εκμεταλλευόμενος τις ατυχίες και τα λάθη των αντιπάλων του, ο παγκόσμιος πρωταθλητής πέρασε δεύτερος στη βαθμολογία και μείωσε τη διαφορά από τον Tanak στους 17 πόντους. Όλα αυτά με τρεις ακόμα «στροφές» στο φετινό πρωτάθλημα, τα ράλι Μεγάλης Βρετανίας, Καταλονίας και Αυστραλίας. Αναλυτικά η βαθμολογία οδηγών:

Ott Tänak – 210

Sébastien Ogier – 193

Thierry Neuville – 180

Andreas Mikkelsen – 94

Kris Meeke – 86

Jari-Matti Latvala – 84

Teemu Suninen – 83

Esapekka Lappi – 80

Elfyn Evans – 78

Dani Sordo – 72

Κι ενώ στους οδηγούς οι διαφορές μειώθηκαν, στους κατασκευαστές η Hyundai κατάφερε να πάρει ανάσα και να αυξήσει το προβάδισμά της έναντι της Toyota στους 19 πόντους. Μάλιστα, μετά το 1-2 στην Τουρκία, η Citroen άρχισε να τους πλησιάζει. Αναλυτικά η βαθμολογία κατασκευαστών:

Hyundai WRT – 314

Toyota Gazoo Racing – 295

Citroën Total WRT – 259

M-Sport Ford WRT – 184

* * *

Αγώνες MOTOGP και F1 σήμερα

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΩΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ Η ΔΡΑΣΗ

2AGONES MOTOGP KAI F1 SHMERA

Μια ώρα νωρίτερα από το συνηθισμένο θα ξεκινήσει ο Αγώνας στην Aragon το μεθεπόμενο Σ/Κ και ο λόγος είναι η F1. Για να μην συμπέσει το GP της Ισπανίας με αυτό της Σινγκαπούρης για την F1, αποφασίστηκε ο Αγώνας στην Aragon να ξεκινήσει στις 13:00 τοπική ώρα, αντί για τις 14:00 που θα ξεκινούσε κανονικά. Η αρχή, ως συνήθως, θα γίνει με τον Αγώνα της Moto3 που θα ξεκινήσει κανονικά στις 11:00 το πρωί, ώρα Ισπανίας. Μετά θα ακολουθήσει ο Αγώνας της μεγάλης κατηγορίας και στη συνέχεια αυτός της Moto2, που θα ξεκινήσει στις 14:30. Όλο αυτό έγινε επειδή φέτος, πρώτη φορά, συνέπεσαν οι ημερομηνίες στα GP Aragon και Σινγκαπούρης. Μετά την Aragon, απομένουν 5 Αγώνες για το τέλος της σεζόν και στους τρεις από αυτούς θα έχουμε παράλληλα και Αγώνα F1. Η Αυστραλία πέφτει μαζί με το Μεξικό (F1), η Μαλαισία με τις Η.Π.Α. (F1) και η Valencia με τη Βραζιλία (F1). Ο Marc Marquez είναι έτοιμος για κάθε πρόκληση σε μια από τις πιο αγαπημένες του πίστες στο Ημερολόγιο Αγώνων. Ο Ισπανός έχει ένα προβάδισμα 93β από τον δεύτερο Andrea Dovizioso, όμως τονίζει ότι δεν θα αλλάξει τον τρόπο που θα προσεγγίσει και αυτό το GP. «Μετά τη φανταστική νίκη στο Misano, είμαι ενθουσιασμένος που θ’ αγωνιστούμε και πάλι αυτό το Σ/Κ». «Ειδικά στην Aragon, που πραγματικά νιώθω σαν στο σπίτι μου, μιας και είναι τόσο κοντά στην Cervera».«Είναι η πίστα στην οποία έρχονται οι περισσότεροι από την πόλη μου για να δουν Αγώνα και πάντα με βοηθούν να δώσω το κάτι παραπάνω». «Έχουμε ένα καλό προβάδισμα στη βαθμολογία, αλλά αυτό δεν αλλάζει τον τρόπο που θα προσεγγίσουμε και αυτό το GP». «Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε με στόχο το καλύτερο δυνατό. Θα δούμε τι θα γίνει στην Aragon λοιπόν!»

Φοβερός αγώνας θα γίνει στη Σιγκαπούρη. Αφού ολοκληρώθηκε η ευρωπαϊκή σεζόν, η Φόρμουλα 1 ταξιδεύει προς την Ασία και το σιρκουί της Μαρίνα Μπέι για το Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης, το πιο απαιτητικό σωματικά Γκραν Πρι της χρονιάς. Δεν φτάνει που ο αγώνας γίνεται μέσα στους δρόμους της πόλης υπό το φως των προβολέων και το παραμικρό λάθος σε στέλνει στις μπαριέρες, πρέπει να υπολογίσει κανείς και την αφόρητη υγρασία (άνω του 80%) και τη ζέστη, η οποία παρά το γεγονός ότι ο αγώνας γίνεται βράδυ, δεν πέφτει κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου, με τη θερμοκρασία μέσα στο κόκπιτ να φτάνει τους 60 βαθμούς, κάτι λιγότερο από μια σάουνα δηλαδή. Εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για όλους τους οδηγούς, οι οποίοι πρέπει επιπλέον να πέφτουν στα φρένα 15 φορές σε κάθε γύρο, περισσότερες απ’ ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο σιρκουί του πρωταθλήματος (στη Μόντσα οι οδηγοί φρενάρουν 6 φορές σε κάθε γύρο, ενώ στο εξαντλητικό Μονακό 11…), πιέζοντας το πεντάλ με μια δύναμη που ισοδυναμεί με 630 κιλά ανά λεπτό αγώνα. Εξουθενωτικό, ακόμη και να το διαβάζει κανείς, πολύ περισσότερο να το ζει… Στους δύο προηγούμενους αγώνες είδαμε τη Ferrari να επιβάλλεται στην Mercedes, αλλά αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο δεδομένων των χαρακτηριστικών του Σπα και της Μόντσα που βόλευαν την αεροδυναμική απόδοση και τελική ταχύτητα των κόκκινων μονοθεσίων. Το σιρκουί της Μαρίνα Μπέι όμως έχει ακριβώς τα αντίθετα χαρακτηριστικά (μικρές ευθείες και πολλές στροφές χαμηλής και μέσης ταχύτητας) τα οποία βολεύουν αυτοκίνητα που παράγουν μεγάλη αρνητική άντωση, όπως αυτά της Mercedes και της Red Bull. Επομένως, δεν θα ήταν παρακινδυνευμένο αν έλεγε κανείς ότι φαβορί για τη νίκη στη Σιγκαπούρη είναι τόσο τα «Ασημένια Βέλη» όσο και οι «Κόκκινοι Ταύροι», οι οποίοι έχουν πετύχει έτσι κι αλλιώς, ήδη δύο νίκες πριν την καλοκαιρινή διακοπή του πρωταθλήματος. Αυτό σημαίνει όμως ότι θα έπρεπε να υπολογίζει κανείς χωρίς τη Ferrari για την υπόθεση νίκης; Κάθε άλλο. Σήμερα λοιπόν στις 15.00.

------Οδηγός------

 

Gallery άρθρου

{gallery}240721{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass