Κόντρες στη σύσκεψη για το VAR

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2019 15:35

Ευρεία σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με θέμα «εφαρμογή του συστήματος VAR στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο», πραγματοποιήθηκε χθες στη ΓΓΑ. Εκ μέρους των διεθνών ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών συμμετείχαν οι Χούμπελ (εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA), Γεωργίου (μάνατζερ εθνικών ομοσπονδιών UEFA) και Φαν ντε Ροστ (επικεφαλής για το VAR στη FIFA).

Την ΕΠΟ εκπροσώπησαν οι Γραμμένος (πρόεδρος) και Δέδες (εκτελεστικός γραμματέας), ενώ εκ μέρους της ΚΕΔ συμμετείχαν οι Περέιρα και Μάριν. Το «παρών» έδωσαν επίσης η Super League (Λυσάνδρου, Λάιος), εκπρόσωποι των 14 ΠΑΕ, ο πρόεδρος της ΔΕΑΒ, εκπρόσωποι της υπεύθυνης εταιρείας για το VAR στην Ελλάδα, εκπρόσωποι της NOVA, της ΕΡΤ και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης στην εισαγωγή του τόνισε μεταξύ άλλων πως αν το VAR χρησιμοποιηθεί και λειτουργήσει σωστά, τότε τα πράγματα θα βελτιωθούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού θα το βοηθήσει να εξελιχθεί.

Το θέμα ορισμού του Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρης δημιούργησε ένταση όταν ο εκπρόσωπος των "κιτρινόμαυρων" διερωτήθηκε γιατί δεν ορίστηκε ξένος διαιτητής στην αναμέτρηση, με τον Θεόδωρο Καρυπίδη να αποκαλύπτει ότι είχε διαβεβαίωση για το αντίθετο από την ΕΠΟ. Η πλευρά του Πανιωνίου ζήτησε ν' αλλάξει η διαδικασία ορισμού των διαιτητών από την ΚΕΔ, ενώ κριτική στην ανάδοχο εταιρεία του VAR άσκησε η Super League. Ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς, αναφέρθηκε στο VAR υποστηρίζοντας ότι το «χειρίζονται άχρηστοι άνθρωποι ή εντολοδόχοι», το PAOK TV όπου αναρωτήθηκε για το εάν «μπορεί να υπάρξει αξιόπιστη και αποτελεσματική λειτουργία του VAR όταν δεν υπάρχουν ενιαίες συνθήκες παραγωγής και κάλυψης μιας τηλεοπτικής αναμέτρησης;», ενώ επιτέθηκε και στον Μέλο Περέιρα κατηγορώντας τον για επιλεκτικούς ορισμούς διαιτητών σε αγώνες, λέγοντας ότι όλοι γνώριζαν τον ορισμό του Σιδηρόπουλου από την περασμένη Δευτέρα. Αναφορικά με το θέμα του PAOK TV, απάντηση έδωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Χρυσόστομος Γκαγκάτσης λέγοντας ότι η παραγωγή γίνεται από ανεξάρτητη εταιρεία που καλύπτει αγώνες Champions League και Europa League στην Ελλάδα.

Για τα αποτελέσματα της σύσκεψης μίλησαν οι κ. Χούμπελ, Περέιρα και Παπαδόπουλος, με τον κ. Χούμπελ να συγχαίρει τον υφυπουργό Αθλητισμού για την πρωτοβουλία να συγκαλέσει την ευρεία σύσκεψη.

O πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ, Βίτορ Μέλο Περέιρα, είπε ότι το VAR είναι ακόμη καινούριο και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, ενώ αρνήθηκε να μιλήσει για την καθυστερημένη είσοδο του βαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» (Ολυμπιακός-Αστέρας), τονίζοντας πως «δεν μπορώ να το πω δημόσια. Έχουμε να χειριστούμε ένα project. Μαθαίνουμε, με πολλές τεχνολογίες και τεχνικούς να εμπλέκονται, οπότε το σημαντικό είναι για μας το αποτέλεσμα: λιγότερα λάθη και περισσότερο δίκαια αποτελέσματα».

Ανέφερε δε πως οι αποφάσεις μέχρι τώρα είναι θετικές, γεγονός που συμβάλλει στην επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass