Στο Μπακού με στόχο το Τόκιο

Η ΛΑΡΙΣΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΣΑΜΠΛ ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΙΑΤΖΙΑ - ΤΙ ΕΙΠΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2019 19:03

Η Λαρισαία αθλήτρια της ΓΕΛ μέλος της εθνικής ανσάμπλ Ιωάννα Τζιατζιά βρίσκεται από χθες στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, για να συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Αν το καταφέρει θα είναι η δεύτερη Λαρισαία αθλήτρια μετά τη Βασιλική Ζάχου που στο ίδιο άθλημα θα μετέχει σε Ολυμπιάδα.
Η Εθνική ανσάμπλ (Χρυσάνθη Αθανασακοπούλου, Χρύσα Μουτάφη, Κατερίνα Παγουλάτου, Χριστίνα Ρήγα, Ιωάννα Τζιατζιά, Δέσποινα Τούση) που αναχώρησε χθες τα ξημερώματα, θα μπει τελευταία στη «μάχη» και συνοδεύεται από τις ομοσπονδιακές τεχνικούς Φωτεινή Κωτσοπούλου, Σοφία Αϊβαθιάδου και τη διεθνή κριτή Έφη Πανταζίδου.
Στο πλευρό της ελληνικής αποστολής θα βρεθεί επίσης ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης.
Η ελληνική ομάδα θα κυνηγήσει την υπέρβαση στον σύνθετο αγώνα, ώστε να κατακτήσει ένα από τα πέντε απευθείας εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» ή εναλλακτικά μία από τις επιπλέον θέσεις που ενδέχεται να δοθούν σε επιλαχούσες ομάδες με την ολοκλήρωση της προ-Ολυμπιακής διαδικασίας.
Παρούσες στο Μπακού θα είναι συνολικά 24 εθνικές ομάδες, αλλά οι πραγματικές διεκδικήτριες της Ολυμπιακής πρόκρισης είναι 20 στον αριθμό, δεδομένου ότι οι υπόλοιπες τέσσερις έχουν ήδη εξασφαλισμένη συμμετοχή στο Τόκιο: Οι Ρωσία, Ιταλία και Βουλγαρία ως νικήτριες των μεταλλίων στο αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018, καθώς και η Ιαπωνία, ως «οικοδέσποινα».
Ο σύνθετος αγώνας του ανσάμπλ θα διεξαχθεί μεθαύριο Σάββατο (21/09) και η κατάταξη θα προκύψει από το άθροισμα της βαθμολογίας κάθε χώρας στα δύο προγράμματα (στα 3 στεφάνια / 4 κορύνες και στις 5 μπάλες).
Λίγο πριν αναχωρήσει η Λαρισαία αθλήτρια μίλησε στην «Ε»: «Πηγαίνουμε στο Μπακού με αισιοδοξία για την πρόκριση στην Ολυμπιάδα. Είμαστε όλες αποφασισμένες να τα καταφέρουμε και θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό. Ελπίζω το Σάββατο να χαρούμε μια μεγάλη πρόκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες που θα είναι ευεργετική για το άθλημα που κάθε χρόνο φέρνει πολλά μικρά κορίτσια στα ταπί της ρυθμικής».
Σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, μας είπε ότι ξεπέρασε απόλυτα τον τραυματισμό που την ταλαιπωρούσε (οστικό οίδημα) και για έναν μήνα απείχε από τις προπονήσεις με αποτέλεσμα να μην συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά της Γερμανίας.
Η Τζιατζιά θα μετέχει σε ένα από τα δύο προγράμματα και συγκεκριμένα σε αυτό με τα τρία στεφάνια και τις τέσσερις κορύνες, ενώ θα είναι αναπληρωματική στο πρόγραμμα με τις πέντε μπάλες.
Στους αγώνες βρίσκονται ακόμα οι τρεις αθλήτριες του ατομικού Ελένη Κελαϊδίτη, Μαρία Δερβίση, Ιωάννα Μαγοπούλου, οι προπονήτριες Έφη Μπλέκα, Μορφούλα Ντώνα, ο φυσικοθεραπευτής Δημήτρης Τσιαντούλας και η διεθνής κριτής Μαρία Πάχτα (σύζυγος του Λαρισαίου πρώην μπασκετμπωλίστα του ΓΣΛ Κώστα Μπελούλη).

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass