Με το μυαλό στην Τσεχία

Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ (69-53) ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΙΚΗ ΜΕ +12 ΠΟΝΤΟΥΣ ΑΥΡΙΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ (11:30) ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2019 15:33

Με εμφανώς βελτιωμένη την άμυνα, αλλά απογοητεύοντας στην επίθεση, η Εθνική Ανδρών έχασε την επαφή με τις ΗΠΑ στο δεύτερο δεκάλεπτο, χωρίς να μπορέσει να επιστρέψει στη διεκδίκηση ενός θριάμβου, ανάλογου του 2006...

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «έπεσε» με το τελικό 69-53 απέναντι στην Team USA, στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων των δύο ομάδων στη Β' φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η «γαλανόλευκη», η οποία θα έχει δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στην οκτάδα αύριο Δευτέρα (11:30 π.μ.) με αντίπαλο την Τσεχία (σ.σ. θέλει νίκη με +12 και νίκη των ΗΠΑ επί της Βραζιλίας), υπέστη τη δεύτερη ήττα της στη διοργάνωση, με τις ΗΠΑ να διευρύνουν το αήττητό τους σε 4-0 και να βρίσκονται με το... ενάμισι πόδι στα προημιτελικά.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε το καθήκον του γεμίζοντας τη... στατιστική του και πετυχαίνοντας ένα ακόμα νταμπλ-νταμπλ (15π., 13ασ.), ο Κώστας Σλούκας είχε κάποια θετικά ξεσπάσματα (13π.), αλλά οι υπόλοιποι διεθνείς είχαν το μυαλό τους στην... Τσεχία, μη μπορώντας να ακολουθήσουν τον ρυθμό του MVP της περσινής σεζόν στο ΝΒΑ.

Στον αντίποδα, ο Γκρεγκ Πόποβιτς βρήκε λύσεις από τον... πάγκο, πάτησε γκάζι με το χαμηλό σχήμα που επέλεξε στο δεύτερο δεκάλεπτο, ενώ με την άμυνα ζώνης «αποσυντόνισε» τη «γαλανόλευκη», παίρνοντας... δέκα με τόνο! Την ίδια στιγμή, ο Κέμπα Γουόκερ ηγήθηκε της επίθεσης, με τον άσο των Μπόστον Σέλτικς να τελειώνει τον αγώνα με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 38-25, 54-37, 69-53

ΗΠΑ (Γκρεγκ Πόποβιτς): Μπαρνς 9, Μπράουν 8, Χάρις 3 (1), Μίντλετον 4, Μίτσελ 10 (2), Πλάμλι, Σμαρτ 3, Τέρνερ 8, Γουόκερ 15 (3), Γουάιτ 9 (1).

ΕΛΛΑΔΑ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Αντετοκούνμπο Γ. 15 (1), Αντετοκούνμπο Θ. 1, Μπουρούσης 3 (1), Καλάθης 5, Λαρεντζάκης, Μάντζαρης 3 (1), Παπαγιάννης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου 7 (1), Πρίντεζης 6, Σλούκας 13 (3), Βασιλόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass