Auto moto

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2019 15:00
Marquez εναντίον Hamilton Marquez εναντίον Hamilton

ΜΑΧΗ ΜΕ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΟΥ MOTOGP ΚΑΙ ΤΗΣ F1

Μια μάχη ανάμεσα σε πιλότους του MotoGP και της F1 είναι πάντα συναρπαστική, πολύ δε περισσότερο όταν μιλάμε για τους Marc Marquez και Lewis Hamilton! Οι δύο αστέρες σε 2 και 4 τροχούς, έχουν οδηγήσει – ο μεν Marquez – μια Toro Rosso στο Red Bull πέρυσι, ενώ ο δε Hamilton μια SBK Yamaha πιο πρόσφατα.

Πριν από μερικές εβδομάδες, σε συνέντευξή του στην Daily Mail, ο Marc Marquez ήταν αυτός που πρώτος «πέταξε το γάντι». «Θα ήταν ωραία να δώσουμε μεταξύ μας μια μάχη. Πρώτα σε μονοθέσιο της F1 και μετά σε μοτοσικλέτα, γιατί ξέρω ότι ο Lewis οδηγεί και μοτοσικλέτες». Η απάντηση του Hamilton δεν άργησε να έρθει. Ο Βρετανός, μέσω Sky Sports, τόνισε:

«Παρακολουθώ όλους τους Αγώνες του MotoGP. Ελπίζω να καταφέρω να οδηγήσω μια τέτοια μοτοσικλέτα κάποια μέρα».«Η πρόκληση του Marquez; Ελπίζω να γίνει! Είμαι μεγάλος οπαδός του Marc! Αυτά που κάνει με τη μοτοσικλέτα είναι απίστευτα». «Στο μονοθέσιό μου; Νομίζω ότι θα του αρέσει…». Τόσο ο Marc, όσο και ο Lewis το θέλουν. Το αν θα δούμε ποτέ μια τέτοια «μάχη», είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία.

 

* * *

Επιστροφή στη δράση…

ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

2epistrofh sth drash PANELLHNIO

Ύστερα από έντεκα μήνες απουσίας από το Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας επιστρέφει στη γνωστή ασφάλτινη διαδρομή υποσχόμενο δυνατές μάχες και πλούσιο θέαμα. Στα SUPERBIKE, την κορυφαία κατηγορία των 1000 κυβικών και των 200 ίππων ο Σωτήρης Μπεγνής που προηγείται στη βαθμολογία πάνω στην καινούργια Yamaha R1 θέλει να αποδείξει ότι δεν πήρε τυχαία τις δύο πρώτες καρώ σημαίες της φετινής χρονιάς. Ο 11 φορές πρωταθλητής Ελλάδας Σάκης Συνιώρης θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει τη διαφορά των πέντε βαθμών που έχει από τον Μπεγνή με όπλο την Kawasaki ZX10RR, ενώ ο περσινός πρωταθλητής Λευτέρης Πίππος θέλει να αποδείξει ότι δεν φέρει τυχαία το Νο 1 πάνω στην Yamaha R1 του.

Ο Μιχάλης Κουτσουμπός (Ηοnda CBR 1000 RR SP-2) θέλει να αφήσει πίσω του τις φετινές ατυχίες ενώ υπολογίσιμοι είναι οι Δημήτρης Παπαγγέλου και Φώτης Τσαλίκης που διαθέτουν πιο παλιά αλλά ιδιαίτερα αξιόμαχα μοντέλα της ίδιας εταιρείας. Στη SUPERSPORT, την κατηγορία των 600 κυβικών ο Δημήτρης Καρακώστας (Honda CBR 600 RR) έχει μονοπωλήσει τις νίκες στους τρεις αγώνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής έχοντας διαφορά 23 βαθμών από τον ιδιαίτερα σταθερό Αλεξ Παπαγεωργίου (Yamaha R6). O περσινός πρωταθλητής Σταύρος Τριντής που έχει πρωταγωνιστήσει στα Μέγαρα στο παρελθόν μας υπόσχεται παρόμοια επίδοση, ενώ ο Γιάννης Τζωρτζόπουλος θέλει να παραμείνει μπροστά από τον Τάσο Σκυριανόγλου και τον Βασίλη Ευθυμίου που ξαναβρίσκει τον ρυθμό του πάνω στην πανέμορφη τρικύλιδρη MV AGUSTA F3 675.

Στη μικτή κατηγορία των RACING ο Λέανδρος Ντότσικας έχει κατακτήσει όλες τις μέχρι στιγμής καρώ σημαίες πάνω στη δίχρονη Yamaha TZ 250 με τους Χρήστο Παπανικολάου και Γιάννη Περιστερά να προσφέρουν ένα όμορφο θέαμα με τις μοναδικές στην Ελλάδα μονοκύλινδρες τετράχρονες Moto 3. Στα Supersport 300 o Γιώργος Γερακιανάκης (Yamaha R3) έχει διαφορά μόλις δύο βαθμών από τον Θωμά Σκούρτα (ΚΤΜ RC 390).

Στην κατηγορία των Νέων ο Γιάννης Περιστεράς του οποίου η συμμετοχή θεωρείται αμφίβολη ύστερα από τον πρόσφατο τραυματισμό του, δεν έχει μέχρι στιγμής κανένα αντίπαλο παίρνοντας τρεις καρώ σημαίες μπροστά από τον περσινό πρωταθλητή Χρήστο Παπανικολάου (Κawasaki Ninja 400). Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν οι ελεύθερες και χρονομετρημένες δοκιμές ενώ οι αγώνες της Κυριακής θα διεξαχθούν μετά τις 11:00.

 

* * *

Αλλαγή σελίδας στη F1

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ

3allaghs selidas sth formyla FORMULA1

Πολλά έχουμε ακούσει και διαβάσει για την αλλαγή σελίδας της Formula 1 από το 2021 και μετά, έχουμε όμως πλέον και μία… πρώτη ματιά στο μέλλον του σπορ! Η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού δείχνει ένα πρωτότυπο που βασίζεται στους κανονισμούς που αναμένεται να ισχύσουν από τη μεθεπόμενη σεζόν, να κάνει δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα. Το τεστ πραγματοποιείται στο Χινβίλ της Ελβετίας και την υπερσύγχρονη αεροδυναμική σήραγγα της Sauber Motorsport. Πρόκειται για μοντέλο κλίμακας 50% στο οποίο η τεχνική ομάδα της FIA, με επικεφαλής τον δικό μας Νικόλα Τομπάζη, δοκίμασε τις προτεινόμενες αλλαγές στην αεροδυναμική των μονοθεσίων.

Με γνώμονα, την αύξηση του θεάματος, επιτρέποντας στα μονοθέσια να ακολουθούν το ένα το άλλο χωρίς τις «βλαβερές συνέπειες» του ακάθαρτου αέρα. Ήδη από φέτος, με τις αλλαγές που έχουν γίνει, η κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά. Όμως και πάλι, το μονοθέσιο που ακολουθεί από κοντά ένα άλλο, χάνει περίπου το 50% της κάθετης δύναμης που κανονικά παράγει. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα. Το επόμενο, αυτό του 2021, δείχνει πως μπορεί να μειώσει την απώλεια κάθετης δύναμης στο εντυπωσιακό 10%! Παρότι πρέπει να τονιστεί πως ακόμα οι τεχνικοί κανονισμοί του 2021 -οπότε δεν έχουν οριστικοποιηθεί (το deadline μεταφέρθηκε Οκτώβριο). Με τροχούς 18 ιντσών και νέα ελαστικά χαμηλού προφίλ, ακόμα πιο απλοποιημένη εικόνα του σασί, με νέου σχεδιασμού sidepods, νέας φιλοσοφίας πάτωμα που θα εκμεταλλεύεται το φαινόμενο ground effect, νέας φιλοσοφίας πίσω αεροτομή που θα στέλνει ψηλότερα τον ακάθαρτο αέρα ώστε να μειώνεται η επίδραση στο μονοθέσιο που ακολουθεί κ.α. Όλα λοιπόν δείχνουν πως το σπορ είναι σε πολύ καλό δρόμο, η παγκόσμια ομοσπονδία σε συνεργασία με τη Liberty Media επιδιώκουν να διορθώσουν όλα τα κακώς κείμενα και το 2021 –πάντα με την υπογραφή Τομπάζη- να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

-----Οδηγός-----

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass