Η ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟ ΑΝΑΒΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Καλοκαιρινό δώρο ανόδου σε ερασιτεχνικές ομάδες

*Συγκρατημένη αισιοδοξία στις τάξεις της ΕΠΣΛ για παρουσία Λαρισαίου διαιτητή στη Σούπερ Λίγκα *Ξαφνική συνάντηση Γρηγορίου-Γκιρτζίκη χθες στην Αθήνα

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2015 10:57

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Ταξίδι αστραπή στην Αθήνα πραγματοποίησε χθες ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Ζήσης Γρηγορίου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας, Δημήτρη Μπουχλαριώτη και Στέλιο Νίτσα αντίστοιχα. Ο κ. Γρηγορίου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γκιρτζίκη και μέλη του Δ.Σ. αλλά και με υπηρεσιακούς παράγοντες της Ομοσπονδίας προκειμένου να συζητήσει θέματα που αφορούν άμεσα στο λαρισινό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες βασικός λόγος της ξαφνικής επίσκεψης στην Αθήνα ήταν το θέμα της τοποθέτησης Λαρισαίου διαιτητή στη Σούπερ Λίγκα με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση των πινάκων διαιτησίας για τη φετινή αγωνιστική σεζόν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συζητήσεις των δύο πλευρών έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και ότι η λαρισινή αντιπροσωπεία επέστρεψε με συγκρατημένη αισιοδοξία. Από την πλευρά της ΕΠΟ δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο τοποθέτησης –μετά από πολλά χρόνια- Λαρισαίου διαιτητή στην Σούπερ Λίγκα, ωστόσο επειδή τα τελευταία χρόνια η ΚΕΔ αρκείται μόνο στα καλά λόγια για τους Λαρισαίους διαιτητές χωρίς όμως να προχωρά σε περαιτέρω ενέργειες, η ΕΠΣΛ φαίνεται να είναι επιφυλακτική αν και τα μηνύματα από τη χθεσινή συνάντηση στην Αθήνα ήταν ενθαρρυντικά.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ

ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

Καλοκαιρινό δώρο στις ενδιαφερόμενες ομάδες αναμένεται να κάνει η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ η οποία ανάβει το πράσινο φως για την κάλυψη των κενών θέσεων στις τοπικές κατηγορίες. Παρά την απαγορευτική διάταξη του ΚΑΠ (τέθηκε σε ισχύ τον Ιούνιο) -σύμφωνα με την οποία τα κενά στις κατηγορίες από ενδεχόμενες συγχωνεύσεις ομάδων ή την αδυναμία δήλωσης συμμετοχής, δεν μπορούν να αναπληρωθούν από ομάδες των αμέσως μικρότερων κατηγοριών- η Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ φαίνεται ότι θα επιτρέψει να παρακαμφθεί η συγκεκριμένη διάταξη. Αυτό σημαίνει ότι για παράδειγμα η μη δήλωση συμμετοχής του Κεραυνού Παραποτάμου στην Α’ ΕΠΣΛ θα επιτρέψει την άνοδο σε τρεις ομάδες (μία από την Α1 ήτοι Ανάβρα, μία από την Β’ ήτοι Ροδιακός και μία από τη Γ’ ήτοι Υπέρεια) προκειμένου να αναπληρωθεί το κενό, ενώ αν υπάρξει κενό ή κενά στην Α1 ή και στην Β’ κατηγορία τότε το δρόμο της ανόδου θα πάρουν κι άλλες ομάδες (ήδη στην Α1 θεωρείται βέβαιη η μη συμμετοχή του Πλατυκάμπου).

Το συγκεκριμένο θέμα ετέθη χθες από τον κ. Γρηγορίου στη Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ και μάλιστα σήμερα η ΕΠΣΛ αναμένεται να στείλει σχετικό έγγραφο στην ΕΠΟ προκειμένου να λάβει εγγράφως την απάντηση η οποία θα επιτρέπει την κάλυψη των κενών θέσεων στις τοπικές κατηγορίες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την ερχόμενη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ, θα ληφθεί απόφαση και θα ανακοινωθεί επίσημα ποιες ομάδες θα πάρουν τον δρόμο της ανόδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν τελικά τα κενά που παρουσιαστούν είναι περισσότερα δεν αποκλείεται να διεξαχθούν και νέοι αγώνες μπαράζ σε Β’ και Γ’ ΕΠΣΛ προκειμένου να διευρυνθεί η ενιαία σειρά κατάταξης.

Τέλος σε ό,τι αφορά στη χθεσινή επίσκεψη της λαρισινής αντιπροσωπείας στην Αθήνα συζητήθηκε και το θέμα των τριών ομάδων της Γ’ Εθνικής από την Μαγνησία (Νίκη Βόλου, Ρήγας Φεραίος, Πύρασος), καθώς σύμφωνα με τον ΚΑΠ από τη στιγμή που έστω και προσωρινά ανήκουν στη δύναμη της ΕΠΣΛ πρέπει να αγωνίζονται σε γήπεδα του νομού Λάρισας. Το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ που θα αποφασίσει για το τι μέλει γενέσθαι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass