Κορυφαία αθλητική Περιφέρεια στην Ελλάδα η Θεσσαλία

*ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ ΝΕΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΤΟΥ 2020 *ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ STATUS ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ *ΕΡΓΑ ΥΨΟΥΣ 8,7 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ, ΕΝΩ ΠΕΡΙ ΤΙΣ 150 ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2019 22:09

Την είσοδο της Λάρισας και γενικότερα της Θεσσαλίας σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία στον αθλητισμό, με σύγχρονες και ασφαλέστερες αθλητικές υποδομές που αφενός βελτιώνουν τις συνθήκες άθλησης των πολιτών της και αφετέρου δίνουν τη δυνατότητα στην περιοχή να αναδείξει τα μεγάλα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, υπόσχονται τα έργα αναβάθμισης αθλητικών χώρων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας που βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2020.

Έργα ύψους 8,7 εκατ. ευρώ που αφορούν σε γήπεδα ποδοσφαίρου, κλειστά γυμναστήρια, γήπεδα τένις, ΕΑΚ, αυλές δημοτικών σχολείων κ.ά., αλλάζουν το αθλητικό status στον νομό και δίνουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό αθλητικό περιβάλλον.

Παράλληλα, οι άρτιες και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις παρέχουν τη δυνατότητα ανάληψης μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. Ήδη το 2019 υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας διοργανώθηκαν περί τις 150 αθλητικές εκδηλώσεις, ενώ το μεγάλο στοίχημα για το 2020 είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων-Νεανίδων που θα διεξαχθεί σε Λάρισα και Βόλο.

Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο αθλητισμός, όπως εξηγεί ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Απασχόλησης και Διά βίου Μάθησης Νίκος Λιούπας, αποτελεί φιλοσοφία ζωής και ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα τόνωσης της τοπικής οικονομίας μέσα από τον αθλητικό τουρισμό.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ

Ο ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Όντως τον τελευταίο χρόνο η Θεσσαλία και ειδικότερα ο νομός Λάρισας έχει μετατραπεί σε αθλητικό εργοτάξιο. Ήδη "τρέχει" ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων. Έχουμε ως στόχο να δημιουργήσουμε σύγχρονες και ασφαλέστερες αθλητικές εγκαταστάσεις τις οποίες θα παραδώσουμε στη νεολαία του τόπου μας. Πολλές φορές οι παρεμβάσεις μας γίνονται και στους Δήμους -αν και δεν έχουμε αρμοδιότητα- μετατρέποντας τις αυλές των δημοτικών σχολείων σε ασφαλείς χώρους άθλησης για τους μαθητές» επισήμανε ο κ. Λιούπας και πρόσθεσε:

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, αφορά στην ανακατασκευή 21 γηπέδων ποδοσφαίρου στον νομό (τοποθέτηση χλοοτάπητα, καθισμάτων στις κερκίδες, ηλεκτροφωτισμού, ανακαίνιση αποδυτηρίων, περίφραξη κ.ά.), τη βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων 10 κλειστών γυμναστηρίων (τοποθέτηση παρκέ, ηλεκτροφωτισμού, αντικατάσταση ορόφων, εγκατάσταση συστημάτων ψύξης-θέρμανσης, ανακαίνιση αποδυτηρίων και WC, χρωματισμοί κ.ά.) και την κατασκευή γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ σε 17 σχολικές αυλές (ενώ παράλληλα τοποθετήθηκαν παγκάκια, περίφραξη κ.ά.).

Τα γήπεδα ποδοσφαίρου σε όλο τον νομό αλλάζουν όψη. Είμαστε σύμμαχοι, στηρίζουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε η νεολαία να έρθει στο γήπεδο και να μείνει μακριά από το διαδίκτυο, το facebook κ.λπ. Να καταπολεμήσουμε την παχυσαρκία, γιατί κάθε χρόνο είμαστε πρωταθλητές στην παχυσαρκία και γενικότερα θέλουμε να ωθήσουμε τα παιδιά στον αθλητισμό».

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΠΟΛΟ ΝΕΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Το μεγάλο στοίχημα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων-Νεανίδων που θα διεξαχθεί σε Λάρισα και Βόλο το 2020.

«Μπροστά μας έχουμε ένα πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός που δεν έχει πάρει ακόμα την έκταση που θα έπρεπε. Είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων-Νεανίδων που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο του 2020 στη Λάρισα και τον Βόλο. Πρόκειται αναμφισβήτητα για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στη Θεσσαλία που καταφέραμε να πάρουμε μετά από προσπάθειες του περιφερειάρχη κ. Αγοραστού, σε συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Συνολικά 60 ομάδες από όλο τον κόσμο θα φιλοξενηθούν στη Θεσσαλία. Στη Λάρισα θα διεξαχθούν οι αγώνες των Νέων με τη συμμετοχή 24 ομάδων και στον Βόλο οι αγώνες των Νεανίδων, με την παρουσία 36 ομάδων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιούπας, για να προσθέσει λέγοντας πως «η Θεσσαλία έχει καταφέρει να γίνει το κέντρο της αθλητικής Ελλάδας.

Λόγω της γεωγραφικής θέσης της Θεσσαλίας στο κέντρο της Ελλάδας που την καθιστά εύκολα προσβάσιμη από Βορρά και Νότο, έχουμε διοργανώσει πολλές μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις. Η αγάπη προσωπικά του περιφερειάρχη κ. Αγοραστού αλλά και η δική μας για τον αθλητισμό μάς ωθεί στο να φέρνουμε συνεχώς εκδηλώσεις στη Θεσσαλία, αξιοποιώντας παράλληλα τις σύγχρονες αθλητικές υποδομές που διαθέτουμε.

Πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου, Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ Κ18, πρωταθλήματα τζούντο, εκδηλώσεις δρομικού χαρακτήρα, ποδηλασίας, Πανελλήνια τουρνουά βόλεϊ κ.ά. είναι ορισμένα από τα αθλητικά γεγονότα που φιλοξενήθηκαν στη Θεσσαλία. Μόνο στη Λάρισα κάθε χρόνο διοργανώνουμε ή υποστηριζουμε περί τις 150 αθλητικές εκδηλώσεις, οι οποίες φέρνουν πολύ κόσμο στην πόλη. Πιστεύω ότι είναι ένας μεγάλος αριθμός και αν μη τι άλλο επιβεβαιώνει την ευαισθησία μας προς τον αθλητισμό.

Φέτος ειδικά και συγκριμένα το Σάββατο 12 Οκτωβρίου θα διοργανώσουμε για πρώτη φορά στη Λάρισα νυκτερινό αγώνα δρόμου. Είναι μία εκδήλωση που έως τώρα πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη με πολύ μεγάλη επιτυχία αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Είναι ένα αθλητικό γεγονός το οποίο θέλουμε να συνδυάσουμε και με κάποιες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ούτως ώστε να γίνει ένα πολύ ωραίο event. Θα διεξαχθούν δύο αγώνες, των 10 και των 3 χλμ. και ένας παιδικός αγώνας των 850 μ. Θα είναι μία ευκαιρία να τρέξουμε στην πόλη μας και να δούμε τα μνημεία κάτω από το φως του φεγγαριού».

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Όλες αυτές οι προσπάθειες» όπως επισημαίνει ο κ. Λιούπας «ενισχύουν τον αθλητικό τουρισμό που είναι ένα σημαντικό κομμάτι για την περιοχή μας και ιδιαίτερα για τον νομό Λάρισας, στον οποίο δεν έχουμε τα μεγάλα «brand names» που έχουν άλλες περιοχές όπως οι Σποράδες, τα Μετέωρα κ.λπ. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στον αθλητικό τουρισμό. Όλες οι διοργανώσεις που φιλοξενούνται στην πόλη φέρνουν πολλούς αθλητές, συνοδούς και φιλάθλους, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Είναι ένα από τα κομμάτια που έχουμε στο στόχαστρο να αναπτύξουμε στην επόμενη θητεία μας».

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ

10 ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ: Φαλάνης, Αγιάς, Τυρνάβου, Γιάννουλης, Αργυροπουλίου, Φαρσάλων, Βερδικούσιας, Δομένικου, Χάλκης, Πλατυκάμπου.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ: Ξύλινο δάπεδο (παρκέ), αντικατάσταση οροφών και πλαγιοκάλυψης, χρωματισμοί, σύστημα ψύξης θέρμανσης, ανακαίνιση αποδυτηρίων και WC, ηλεκτροφωτισμός.

21 ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ: Τερψιθέας, Μάνδρας, Ελευθεραί (Βοηθητικό), Φιλιππούπολης, Ανάβρας, Φαρσάλων, Ελασσόνας, Βλαχογιαννίου, Τσαριτσάνης, Μεγ. Ελευθεροχωρίου, Μελισσοχωρίου, Ομορφοχωρίου, Μελίας, Ν. Περιβολίου, Μακρυχωρίου, Συκουρίου, Παραποτάμου, Καλοχωρίου, Ακαδ. Τυρνάβου, Δαμασίου, Ροδιάς.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ: Κατασκευή αρδευτικού συστήματος, εγκατάσταση χλοοτάπητα, ηλεκτροφωτισμός, ανακαίνιση αποδυτηρίων και WC, εσωτερικοί και εξωτερικοί χρωματισμοί, καθίσματα κερκίδων, περιφράξεις.

ΕΡΓΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ: 1ο Δημοτικό Αγιάς, 2ο Δημοτικό Αγιάς, Γυμνάσιο-Λύκειο Αγιάς, 1ο Δημοτικό Φαρσάλων, Σταυρός Φαρσάλων, Βαμβακού Φαρσάλων, Δομένικο Ελασσόνας, Ευαγγελισμός Ελασσόνας, Βερδικούσια Ελασσόνας, Βλαχογιάννι Ελασσόνας, Γυμνάσιο-Λύκειο Ελασσόνας, Δημοτικό Γλαύκης, Γυμνάσιο-Λύκειο Μακρυχωρίου, Γυμνάσιο-Λύκειο Πυργετού, Δημοτικό Γόννων, Αργυροπουλίου, Αμπελώνα.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ: Κατασκευή γηπέδων μπάσκετ-βόλεϊ, προμήθεια μπασκετών, προμήθεια σετ βόλεϊ, παγκάκια, εξωτερικοί χρωματισμοί, περιφράξεις.

ΕΑΚΛ (ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ) ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΝΙΣ

ΕΡΓΑΣΙΕΣ: Εξωτερικοί και εσωτερικοί χρωματισμοί, περιφράξεις, τσιμεντοστρώσεις, λοιπές επισκευές.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass