Εντυπωσιακός χθες ο Αετός Μακρυχωρίου

*Νίκησε στην Ελασσόνα τον ΠΟΕ με 4-0 σε ένα δυνατό φιλικό *Ζ. Ζιάγκας: «Δεν μπήκαμε στο παιχνίδι» *Κ. Κατσάρας: «Στο πρωτάθλημα θα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα»

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2019 22:48

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Εντυπωσιακή εικόνα παρουσίασε στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι στην Ελασσόνα ο Αετός Μακρυχωρίου ο οποίος επικράτησε του ΠΟΕ με 4-0.

Ήταν ένα «crass test» και για τις δύο ομάδες που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ, με τους «κιτρινόμαυρους» να αφήνουν πολλές υποσχέσεις, σε αντίθεση με τον ΠΟΕ που έδειξε ότι θα πρέπει να διορθώσει κάποια πράγματα ακόμα. Ιδιαίτερα για την ομάδα της Ελασσόνας το χθεσινό φιλικό παιχνίδι θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβα τζενεράλε ενόψει του αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στο γήπεδο Ελασσόνας (17:00) με αντίπαλο το Σούλι Παραμυθιάς (ομάδα Γ’ Εθνικής), ωστόσο κάτι τέτοιο δεν στάθηκε δυνατό.
Η εικόνα της αναμέτρησης στα πρώτα λεπτά ήταν εντελώς διαφορετική σε σχέση με αυτό που επακολούθησε. Ο ΠΟΕ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, ήλεγχε τον ρυθμό, είχε την κυκλοφορία της μπάλας και προσπαθούσε να βρει διαδρόμους στην αντίπαλη περιοχή. Επιθετικά όμως οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν επικίνδυνοι γι’ αυτό και η υπεροχή τους στα πρώτα 20 λεπτά αποδείχθηκε άκαρπη.
Από την άλλη πλευρά ο Αετός Μακρυχωρίου άρχισε να πιέζει περισσότερο, αναγκάζοντας τον αντίπαλο να υποπέσει σε λάθη τα οποία αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο.
Έτσι στο 28’ από λάθος της άμυνας του ΠΟΕ, ο Γκιουρσάνης έγινε κάτοχος της μπάλας, πάσαρε στον 16χρονο Μπενεχούτσο και ο τελευταίος με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έγραψε το 0-1.
Στο 31’ ο Αετός έφτασε πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ όταν η κεφαλιά του Σιάτρα αποκρούστηκε σε κόρνερ προ της γραμμής από αμυνόμενο παίκτη.
Ο ΠΟΕ προσπάθησε να απαντήσει στο 33’ όταν ο Αθανασούλης έβγαλε τη σέντρα στον Ματούλα, αλλά την τελευταία στιγμή παρενέβη ο Κουμπούρας, παραχωρώντας κόρνερ.
Στο 36’ ένα ακόμα λάθος των γηπεδούχων αποδείχθηκε μοιραίο. Αυτή τη φορά ο Κολοβός κέρδισε την μπάλα, προχώρησε και με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του .
Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους σημειώθηκε στο 41’ όταν ο Χάμος, ελίχθηκε στο ύψος του πέναλτι και σούταρε υπό πίεση, αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 60’ ο ΠΟΕ άγγιξε το γκολ, όταν ο Ματούλας μπήκε από τα αριστερά στη μεγάλη περιοχή, πάσαρε στον Αντ. Παναγιώτου ο οποίος με δυνατό σουτ από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σταμέλο, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ματούλας με κοντινό σουτ υπό πίεση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον Σταμέλο να πραγματοποιεί μία ακόμα καθοριστική απόκρουση.
Κι ενώ ο ΠΟΕ πίεζε στην προσπάθειά του να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, ο Αετός σε μία γρήγορη επιθετική ενέργεια στο 63’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 0-3. Ο Γκιουρσάνης τροφοδότησε τον υπό μεταγραφή Κωστόπουλο, ο οποίος προχώρησε, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με πλασέ στην κλειστή γωνία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Το τελικό 0-4 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ιωαννίδης με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.
«Θα θέλαμε το φιλικό αυτό να ήταν πρόβα τζενεράλε ενόψει του αγώνα για το κύπελλο Ελλάδας αλλά με την εικόνα που είχαμε ήμασταν ακόμα στις διακοπές. Δεν μπήκαμε στο παιχνίδι και σίγουρα πρέπει να βελτιώσουμε πάρα πολλά πράγματα αν θέλουμε να είμαστε μία ανταγωνιστική ομάδα» σχολίασε ο τεχνικός του ΠΟΕ, Ζήσης Ζιάγκας μετά το παιχνίδι και πρόσθεσε:
«Παίξαμε με μία πολύ καλή ομάδα που είδε το παιχνίδι πιο σοβαρά από εμάς. Ήταν καλό που έγινε νωρίς, για να δούμε τις αδυναμίες μας και κυρίως να μάθουμε ότι από τη στιγμή που μπαίνουμε στο γήπεδο πρέπει να σεβόμαστε την ομάδα και τους ανθρώπους που τρέχουν καθημερινά γι’ αυτήν».
Από την πλευρά του ο τεχνικός του Αετού Μακρυχωρίου, Κώστας Κατσάρας τόνισε:
«Μετά το πρώτο 20λεπτο ήμασταν καλύτεροι, αλλά το σκορ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα του αγώνα. Ήταν ένα παιχνίδι μεταξύ δύο ισάξιων ομάδων που θα διαδραματίσουν πρωτεύοντα ρόλο στο πρωτάθλημα.
Σίγουρα στο πρωτάθλημα θα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα γιατί στα φιλικά δεν υπάρχει το άγχος και η πίεση. Εντούτοις, εμείς συνεχίζουμε, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, αλλά δεν παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Παραμένουμε ταπεινοί».
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Μπουρουζίκας με βοηθούς τους κ. Πάτση και Δρυστέλλα.

ΠΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Ζ. Ζιάγκας): Γούπος (30’ λ.τ. Γκουτζουρέλας), Αθανασούλης, Νταμπώσης (46’ Γκαντούνας), Μπούσιας (65’ Καραγκιόζης), Λαγός (80’ Ι. Μπαρλαγιάννης), Πεπκολάι (70’ Μουστάκας), Πετάνι (46’ Αντ. Παναγιώτου), Χάμος (80’ Πετάνι), Ν. Μπαρλαγιάννης (70’ Χατζηβασίλης), Ματούλας, Καργκούνης (70’ Π. Παναγιώτου).
ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ (Κ. Κατσάρας): Σουπεκιώτης (46’ Σταμέλος), Γκαμπέτας (57’ Κλούρας), Φορτομάρης (75’ Λάλας), Σιάτρας (80’ Ιωαννίδης), Κουμπούρας, Μητρούσκας (70’ Γουλούλης), Ντιντής (80’ Πούζι), Γκιουρσάνης (70’ Παπαδόπουλος), Μάντζαρης (66’ Ιλ. Τζίκα), Κολοβός (57’ Κωστόπουλος), Μπενεχούτσος (46’ Μπέτσιος).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass