Ο ΤΖον Φαν Σιπ νέος προπονητής της Εθνικής ποδοσφαίρου

ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2019 15:45

Τον Ολλανδό Τζον Φαν Σιπ θα εμπιστευθεί η ΕΠΟ για τον ρόλο του νέου προέδρου της Εθνικής Ομάδας, στη θέση του Άγγελου Αναστασιάδη.

Γεννημένος στον Καναδά, παιδί του Άγιαξ, ο Φαν Σιπ έχει κάνει σημαντική καριέρα στον Αίαντα και την Τζένοα. Έπαιξε ποδόσφαιρο 15 χρόνια, μέτρησε πάνω από 270 εμφανίσεις στον Αίαντα, προτού μετακομίσει στην Ιταλία. Παράλληλα, ήταν 41 φορές διεθνής με την Ολλανδία και σημείωσε δύο τέρματα, αγωνιζόμενος στα πλάγια.

Ως ποδοσφαιριστής, ο 55χρονος κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα (1982, 1983, 1985 και 1990) και τρία Κύπελλα Ολλανδίας (1983, 1986 και 1987), ενώ ήταν μέλος της ομάδας του Άγιαξ που σήκωσε το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1987 και το Κύπελλο UEFA το 1992.

Ως προπονητής υπήρξε βοηθός στον Άγιαξ, έχει διατελέσει προπονητής στην Τβέντε και μετέπειτα στο Μεξικό (Τσίβας Γουαδαλαχάρα) και την Αυστραλία (Μέλμπουρν Χαρτ, Μέλμπουρν Σίτι), ενώ η Τσβόλε αποτέλεσε την τελευταία του ομάδα τη σεζόν 2017-18.

Επίσης, η ΕΠΟ κατέληξε στην πρόσληψη δύο τεχνικών διευθυντών, του Τάκη Φύσσα και του Κώστα Κωνσταντινίδη.

Σημειώνεται πως η πρόσληψη του Τζον Φαν Σιπ, αλλά και των τεχνικών διευθυντών θα περάσει από την αυριανή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Εκτός από τον Άγγελο Αναστασιάδη, παρελθόν θα αποτελέσουν ακόμη οι Μπασινάς, Γιαννακόπουλος, Τερζής και Δημητρακόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass