Auto moto

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2019 15:00

«Τελειωμένο το πρωτάθλημα του MOTOGP»

Εδώ και τέσσερις αγώνες – σύμφωνα με τον Cal Crutchlow – η μάχη για τον φετινό τίτλο έλαβε τέλος. Αυτή είναι η γνώμη του Βρετανού, που δήλωνε: «Όλα τέλειωσαν πριν από 4 γύρους… στο Mugello, που ο Marquez δυσκολευόταν πολύ τα προηγούμενα χρόνια, όταν και τερμάτισε δεύτερος». Ο Marc Marquez, που μαζί με τους υπόλοιπους αναβάτες ετοιμάζονται για το δεύτερο μισό της σεζόν, έκανε τις διακοπές του απολαμβάνοντας μια διαφορά 58 βαθμών από τον Dovi.

Ειδικά ο τελευταίος, πάλι σύμφωνα με τη γνώμη του Crutchlow, δεν οδηγεί τόσο καλά όσο στο παρελθόν. «Δεν είναι τόσο καλός όσο πέρυσι και δεν μπορώ να ξέρω τι συμβαίνει στο γκαράζ… νομίζω, όμως, ότι είναι καλύτερος όταν δεν οδηγεί για τον τίτλο, αλλά για νίκες». «Θεωρώ ότι πλέον έχασε τον δρόμο του. Για να είμαι ειλικρινής, στους τελευταίους Αγώνες δεν ήταν γρήγορος και δεν εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες της μοτοσικλέτας του».

«Ο Dovi είναι φανταστικός οδηγός και καλός μου φίλος, αλλά πιστεύω ότι στις πίστες που θα μπορούσε να πάρει πλεονέκτημα επί του Marc, δεν το έκανε κι έχασε την ευκαιρία του». «Ελπίζω πάντως ότι θα καταφέρει να είναι πιο γρήγορος, γιατί θέλουμε το Πρωτάθλημα να είναι καλύτερο από την τωρινή διαφορά των βαθμών». «Αξίζουν συγχαρητήρια στον Marc, μιας και οδηγεί καλύτερα από ποτέ φέτος. Άλλωστε, νομίζω ότι η μοτοσικλέτα δεν είναι τόσο καλή, σε ορισμένους τομείς, όπως στο παρελθόν». «Τα καταφέρνει όμως και την κάνει να δουλεύει καλά. Για μένα, το Πρωτάθλημα έχει τελειώσει… νομίζω αυτό πιστεύετε κι εσείς, αλλά δεν το λέτε».

 

* * *

Σε δημοπρασία Ferrari του Schumacher

Η Ferrari που… οδήγησε τον Michael Schumacher στον πέμπτο του τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 βγαίνει σε δημοπρασία στις 30 Νοεμβρίου, από τον οίκο RM Sotheby’s στο Abu Dhabi. Το μονοθέσιο με κωδικό αριθμό F2002 no.219 παρουσιάστηκε στον τρίτο αγώνα της χρονιάς του 2002 και έγραψε ξανά το βιβλίο των επιτυχιών και της κυριαρχίας σε μία σεζόν. Συνολικά το αυτοκίνητο πέτυχε 15 νίκες σε 19 αγώνες (το 2002 και το 2003). Ο Michael Schumacher οδήγησε την F2002 σε 11 νίκες και ο συναθλητής του Rubens Barichello σε άλλες τέσσερις.

Το 2002 η Ferrari F2002 (με αριθμό πλαισίου 219) ήταν το κορυφαίο μονοθέσιο της σεζόν, στην οποία ο Michael Schumacher ήταν κυρίαρχος (τερμάτιζε πρώτος ή δεύτερος) και οι υπόλοιποι οδηγοί πάλευαν για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Με τη «no. 219» ο Γερμανός κέρδισε μεταξύ άλλων τα Grand Prix στην Imola, στο Zeltweg και το Magny Cours. Το τελευταίο έδωσε στον Schumi τον πέμπτο παγκόσμιο τίτλο του, με έξι αγώνες να απομένουν. Αυτή ήταν η ταχύτερη κατάκτηση πρωταθλήματος στα χρονικά της F1. Η Ferrari εκείνη τη χρονιά κατέκτησε και την ανώτερη διάκριση στους κατασκευαστές με πρώτες και δεύτερες θέσεις μόνο. Ένα από τα συστατικά της επιτυχίας του ήταν ο νέος για το 2002 κινητήρας Ferrari 051 V-10, που απέδιδε ως και 900 ίππους σε qualifying tune. Στη συνέχεια η F2002 έγινε αυτοκίνητο δοκιμών και αποσύρθηκε την επόμενη χρονιά. Για έναν περίεργο λόγο η Scuderia την πούλησε σε ιδιώτη συλλέκτη το 2004 (δεν έμεινε στο μουσείο της) και από τότε το μονοθέσιο άλλαξε πολλά χέρια. Ο οίκος RM Sotheby’s περιμένει στη δημοπρασία η πώληση της F2002 να του αποφέρει (περίπου) από 4.900.000 ως 6.700.000 ευρώ (5.500.000 ως 7.500.000 δολάρια). Μέρος των εσόδων θα δοθεί στο ίδρυμα «Keep Fighting», το οποίο ιδρύθηκε από την οικογένεια του Michael Schumacher και επιδιώκει να συνεχίσει τη φιλανθρωπική εργασία του Γερμανού για την επίτευξη πολιτιστικών και κοινωνικών σκοπών.

 

* * *

Formula E:

Πάλι ο Vergne πρωταθλητής της

Ο Jean-Eric Vergne έγινε ο πρώτος οδηγός στην ιστορία της Formula E που κατέκτησε δεύτερο τίτλο – και μάλιστα συνεχόμενο! Ο Γάλλος πήγε στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, όπου έγινε ο διπλός τελευταίος αγώνας, έχοντας σημαντικό βαθμολογικό προβάδισμα. Και παρότι στον πρώτο δεν κατάφερε να σφραγίσει την υπεράσπιση, στον δεύτερο έκανε ακριβώς ό,τι έπρεπε!

Απέφυγε τα προβλήματα και τα ρίσκα, δεν αντιμετώπισε κάποιο τεχνικό πρόβλημα και τερματίζοντας έβδομος αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής του θεσμού με τα ηλεκτρικά μονοθέσια και για τη σεζόν 2018/1019. Μαζί του και η DS TECHEETAH κατέκτησε τον τίτλο στους κατασκευαστές. «Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο υπερήφανος για την ομάδα μου. Πέρυσι κάναμε φανταστική δουλειά, όντως μία ιδιωτική ομάδα, χωρίς τη δυνατότητα δοκιμών, με περιορισμένους πόρους. Φέτος, με την είσοδο της DS, εξελιχθήκαμε σε μία επιτυχημένη εργοστασιακή ομάδα», είπε ο Vergne. Τη νίκη στην τελευταία μάχη της σεζόν πανηγύρισε ο Robin Frijns για λογαριασμό της Envision Virgin Racing, μία επιτυχία που ήρθε με κόπο, αφού χρειάστηκε να επιβληθεί του pole man Alexander Sims (BMW i Andretti Motorsport) και του Sebastien Buemi (Nissan e.dams) που συμπλήρωσαν το βάθρο.

 

* * *

Netflix και Formula 1

Η εντυπωσιακή σειρά ντοκιμαντέρ «Formula 1: Drive to Survive» θα συνεχιστεί και το 2020! Όπως ανακοινώθηκε, μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης σεζόν, η Liberty Media και η παγκόσμια συνδρομητική πλατφόρμα έφτασαν σε συμφωνία για το… δεύτερο μέρος. Ήταν αναμενόμενο άλλωστε, αφού τα τηλεοπτικά συνεργεία του Netflix ήταν ήδη στα paddock των πρώτων δέκα αγώνων του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Έτσι, λοιπόν, το κοινό θα έχει ξανά πρόσβαση σε αθέατες πλευρές του σπορ, πιο ανθρώπινες, πιο προσωπικές, πιο… επεισοδιακές και μάλιστα στον δεύτερο κύκλο θα συμμετέχουν όλες οι ομάδες! Κι αυτό διότι η πρωταθλήτρια Mercedes και η Ferrari, πιθανώς βλέποντας την απήχηση του «Formula 1: Drive to Survive», αποφάσισαν αυτή τη φορά να ανοίξουν και τις δικές τους πόρτες. Την παραγωγή του δεύτερου κύκλου υπογράφουν ξανά ο βραβευμένος James Gay Rees και ο Paul Martin για την Box to Box Films.

 

------Οδηγός------

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass