Γκοΐκοβιτς τριετίας στην ΑΕΛ...

* ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ «Ε» * ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΜΠΟΥΣΤΟΣ

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2019 22:46

Πριν ακόμα τελειώσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ΠΑΕ ΑΕΛ στο Καρπενήσι, η διοίκηση σε συνεργασία με τον τεχνικό επιτελείο αποφάσισε την ενίσχυση της ομάδας με δύο προσθήκες (αυτό σημαίνει και δύο αποχωρήσεις;) αυτή του Αργεντινού Τζόναθαν Μπούστος (γράψαμε σχετικά χθες) και την επιστροφή του Αλεξάντερ Γκοΐκοβιτς.

Ο Γκοΐκοβιτς χθες ήταν στη Λάρισα γιατί έπρεπε να περάσει εργομετρικά και ιατρικές εξετάσεις και όταν τον συναντήσαμε, μας αποκάλυψε ότι ο λόγος που επέστρεψε είναι γιατί ο μεγαλομέτοχος Αλέξης Κούγιας του πρότεινε τριετές συμβόλαιο καθώς τα προηγούμενο τελείωνε το ερχόμενο καλοκαίρι. Η ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών «σφραγίστηκε» με την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου και ο Γκοΐκοβις μας είπε ότι του αρέσει η πόλη, οι άνθρωποι αλλά και το κοινό της ομάδας. Ο ίδιος είχε πάνω από δέκα προτάσεις να συνεχίσει την καριέρα του ενώ πληροφορίες τον ήθελαν να συζητάει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο της συνεργασίας με την πρωταθλήτρια Ιράν την Περσέπολη. Ο Γκοΐκοβιτς στις 18 Αυγούστου κλείνει τα 31 του χρόνια και πέρυσι με την ομάδα της ΑΕΛ έπαιξε 17 αγώνες και δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες και μια κόκκινη. Γενικά είχε πολύ καλή παρουσία στα περισσότερα παιχνίδια. Δεν θα μεταβεί στο Καρπενήσι, αφού η ομάδα επιστρέφει την Κυριακή και θα μπει στο προπονητικό πρόγραμμα από Δευτέρα.

Ο ΜΠΟΥΣΤΟΣ

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε χθες και επίσημα την απόκτηση του Αργεντινού Τζόναθαν Μπούστος που ήταν από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Αργεντινής αλλά τραυματισμοί τον έφεραν πίσω στην καριέρα του. Πέρυσι αγωνιζόταν σε ομάδα που διεκδικούσε άνοδο στην Α’ εθνική Αργεντινής και είχε καλή παρουσία στα παιχνίδια που αγωνίσθηκε. Η ανακοίνωση της ΑΕΛ που γράφει ακόμα και για τους τραυματισμούς του παίκτη αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε την απόκτηση για τα επόμενα 3 χρόνια του Αργεντίνου Jonathan Bustos. Ο Jonathan Bustos είναι 25 ετών κι έχει παίξει στην Αργεντινή μόνο σε δύο ομάδες. Ξεκίνησε την καριέρα του από τη γνωστή Club Atletico Huracan, όπου έγινε επαγγελματίας σε ηλικία 17 ετών και παρά το νεαρό της ηλικίας του είχε 29 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα. Μεταγράφηκε στη γνωστή ομάδα του Μπουένος Άιρες Club Atletico Platense, της οποίας έγινε αμέσως βασικό στέλεχος και ανακηρύχτηκε ως ένας από τους 10 καλύτερους νέους ποδοσφαιριστές της Αργεντινής. Τραυματίστηκε πολύ σοβαρά την περίοδο 2017-18 κι ενώ είχε συμφωνηθεί η μεταγραφή του στη Ρίβερ Πλέιτ και λόγω υποτροπής στον τραυματισμό του (έκανε εγχείριση χιαστού κι αμέσως μετά την αποκατάσταση του τραυματισμού στο πρώτο παιχνίδι υπέστη πάλι ρήξη χιαστού στο ίδιο πόδι και χειρουργήθηκε από τον γιατρό της Εθνικής Αργεντινής) παρέμεινε εκτός επισήμων αγωνιστικών εκδηλώσεων μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018. Επανήλθε απόλυτα υγιής και αγωνίστηκε σε 15 επίσημους αγώνες πρωταθλήματος μέχρι τον Μάιο του 2019 με την Club Atletico Platense, βοηθώντας την ομάδα του να διεκδικήσει την άνοδο στην Α’ Εθνική της Αργεντινής, όπου τελικώς ανήλθε η πολύ γνωστή διεθνώς ομάδα της Άρσεναλ Σαραντί, καταλαμβάνοντας τελικώς η ομάδα του την 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με διαφορά 2 βαθμών από τις θέσεις ανόδου σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και όπου η Platense άφησε πίσω τις πολύ γνωστές ομάδες διεθνώς της Αργεντινής, όπως η Κίλμες, Ραφαέλα και άλλες. Ο Bustos είναι κλασικό νοτιοαμερικάνικο αριστεροπόδαρο δεκάρι (παλιάς κοπής) με μεγάλες δυνατότητες στο ένας εναντίον ενός, γρήγορη ποδοσφαιρική σκέψη, μικρές και μεγάλες μπαλιές στην πλάτη των αμυντικών και είναι ένας παίκτης τον οποίο η ΑΕΛ ψάχνει εδώ και 5 χρόνια και είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας. Ο παίκτης εξετάστηκε διεξοδικά επί 2 ημέρες από το ιατρικό τιμ της ΑΕΛ με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Μπασδέκη, όπου βρέθηκε σε άριστη κατάσταση όσον αφορά στην υγεία του ορθοπεδικά και επίσης ήταν άριστες και οι εργομετρικές του εξετάσεις (19 διάδρομος και πολύ μεγάλη πρόσληψη οξυγόνου). Ο ποδοσφαιριστής θα βρίσκεται το απόγευμα στο Καρπενήσι για να ενσωματωθεί με την ομάδα. Η απόκτησή του ήταν απαίτηση του κ. Πέτριτς και των συνεργατών του, οι οποίοι τον ανέλυσαν και τον ενέκριναν πριν η ΑΕΛ τον αποκτήσει».

ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Ο Μπούστος έφθασε χθες το βράδυ στο Καρπενήσι όπου γνώρισε τους νέους του συμπαίκτες και σίγουρα θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής κυρίως όσον αφορά στη γλώσσα, αφού εκτός των ισπανικών δε μιλάει καμία άλλη. Αυτή του ποδοσφαίρου όμως είναι κοινή για όλους…

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΔΗΛΩΣΗ

Μια περίεργη προσωπική δήλωση έκανε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας που, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής: «Εβαλαν σε φιλικό παιχνίδι της Παναχαϊκής στο Βέλγιο με ξένα ονόματα να παίξουν ένα «εργαλείο» στόπερ από τον Πύργο, που δεν έχει δελτίο στην Παναχαϊκή και έναν Λαρισαίο που έφυγε από την ΑΕΛ με προσφυγή επί Πηλαδάκη σε μικρή ηλικία…. Έχω στη διάθεσή μου τις φωτογραφίες από αυτόν τον αγώνα, όπου τα δύο αυτά «φρούτα» του ελληνικού ποδοσφαίρου προσπαθούν να αποφύγουν τις φωτογραφίες, είτε κρυπτόμενοι πίσω από άλλους ποδοσφαιριστές είτε βάζοντας τα χέρια στο κεφάλι για να μην τους αναγνωρίσουν, αλλά δυστυχώς η αλήθεια δεν κρύβεται…. Τώρα κατάλαβα γιατί η Παναχαϊκή, που δεν έχει ρόστερ ούτε για να παίξει ένα οικογενειακό διπλό, πήγε στο Βέλγιο για προετοιμασία».

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass