Αλλαγές στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΛ

*ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019-2020 *ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2019 22:10

Αλλαγές στα τοπικά πρωταθλήματα ως προς την άνοδο και τον υποβιβασμό, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2019-2020, προτείνει η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΠΣΛ. Την τελική ωστόσο απόφαση για το αν οι αλλαγές αυτές ισχύσουν ή εάν τροποποιηθούν περαιτέρω θα πάρει το Δ.Σ. της Ένωσης στη συνεδρίαση που έχει προγραμματισθεί για την ερχόμενη εβδομάδα.

Μία από τις βασικές παραμέτρους της πρότασης της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΣΛ είναι η αύξηση του αριθμού των ομάδων που θα προβιβασθούν από την Α1 στην Α’ κατηγορία, γεγονός που σημαίνει ότι θα αυξηθεί αυτομάτως και ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβασθούν από την Α’ στην Α1 κατηγορία.

Θα πρέπει ωστόσο να τονισθεί ότι ανεξάρτητα από το τι θα αποφασισθεί, θα προγραμματιστούν συγκεντρώσεις με τα σωματεία της Α’ και της Α1 κατηγορίας προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της διεξαγωγής ή μη των πλέι οφ και πλέι άουτ.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες η  ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων (την οποία αποτελούν οι κ. Γρηγοριάδης, Μίχος, Ιωακείμ) έχει ως εξής:

Α’ Κατηγορία: Σχετικά με την άνοδο είναι δεδομένο ότι ο πρωταθλητής προβιβάζεται στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Από την Α’ στην Α1 θα υποβιβασθούν 3 ομάδες (δηλαδή μία περισσότερη σε σχέση με φέτος) συν όσες υποβιβασθούν από τη Γ’ Εθνική.

Α1 Κατηγορία: Είναι γνωστό ότι φέτος το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΛ θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 16 ομάδων. Θα προβιβασθούν 4 συνολικά ομάδες. Εάν δεν αποφασισθεί η διεξαγωγή πλέι οφ, οι ομάδες που θα προβιβασθούν στην Α’ θα είναι οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο.

Στην περίπτωση που διεξαχθούν πλέι οφ, τότε την άνοδο θα κερδίσουν απευθείας οι πρωταθλητές των δύο ομίλων, ενώ σε κάθε όμιλο θα παίξουν πλέι οφ οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις από 2 έως 5. Από τα πλέι οφ θα προκύψουν δύο ακόμη ομάδες, μία από κάθε όμιλο, προκειμένου να συμπληρωθεί η τετράδα της ανόδου.

Σχετικά με τον υποβιβασμό, την Α1 κατηγορία θα αποχαιρετήσουν 7 συνολικά ομάδες, οι οποίες θα υποχωρήσουν στη Β’ κατηγορία.

Εάν δεν διεξαχθούν πλέι άουτ θα υποβιβασθούν οι 3 τελευταίες ομάδες από κάθε όμιλο, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 13η θέση θα παίξουν αγώνα μπαράζ για τον υποβιβασμό μιας ακόμα ομάδας. Αγώνας κατάταξης θα γίνει και μεταξύ των ομάδων που τερματίσουν στη 12η θέση για να είναι γνωστή -εάν χρειαστεί- η ομάδα που θα υποβιβασθεί στη Β’ ΕΠΣΛ στην περίπτωση που υποβιβασθούν και οι δύο ομάδες της Λάρισας από τη Γ’ Εθνική.

Β’ Κατηγορία: Στην Α1 κατηγορία θα προβιβασθούν 8 συνολικά ομάδες. Στην περίπτωση που το πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΛ διεξαχθεί σε 4 ομίλους, τότε θα προβιβασθούν οι 2 πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο. Εάν το πρωτάθλημα –λόγω μικρού αριθμού συμμετοχής ομάδων- διεξαχθεί σε 3 ομίλους τότε θα προβιβασθούν οι 2 πρώτες από κάθε όμιλο, ενώ οι τρίτες θα παίξουν αγώνες μπαράζ για την άνοδο άλλων 2 ομάδων.

ΕΝΑΡΞΗ

Ως ημερομηνίες έναρξης των πρωταθλημάτων θα προταθούν οι εξής:

Α’ και Α1 ΕΠΣΛ: Εάν έχουμε πλέι οφ και πλέι άουτ στις 14-15 Σεπτεμβρίου. Εάν δεν διεξαχθούν πλέι οφ και πλέι άουτ τότε στις 21-22 Σεπτεμβρίου.

Β’ ΕΠΣΛ: Στις 5-6 Οκτωβρίου

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σχετικά με τις δηλώσεις συμμετοχής οι ημερομηνίες που προτείνονται είναι οι εξής:

Α’ ΕΠΣΛ: Μέχρι 9 Αυγούστου

Α1 ΕΠΣΛ: Μέχρι 19 Αυγούστου

Β’ ΕΠΣΛ: Μέχρι 2 Σεπτεμβρίου

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass