Στον τελικό του Ρολάν Γκαρός ο Τιμ

ΝΙΚΗΣΕ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΚΑΙ... ΒΡΟΧΗ

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2019 15:35

Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα που τυπικά ολοκληρώθηκε σε ένα... 24ωρο και ουσιαστικά σε κάτι περισσότερο από τέσσερις ώρες (4 ώρες και 13 λεπτά), ο Ντομινίκ Τιμ έκανε την έκπληξη και απέκλεισε από τον τελικό (σ.σ. όπου... περιμένει ο Ράφα Ναδάλ) του Ρολάν Γκαρός τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 6-2, 3-6, 7-5, 5-7 και 7-5.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την πρόκριση του Αυστριακού στον τελικό προέκυψε... επανάληψη του 2018 στο κορυφαίο τουρνουά, όταν ο Ισπανός επικράτησε άνετα του Τιμ με 6-4, 6-3 και 6-2 σετ.

Ο χρονικά δεύτερος ημιτελικός (σ.σ. στον πρώτο ο Ράφα Ναδάλ νίκησε άνετα με 3-0 τον Ρότζερ Φέντερερ) άρχισε...προχθές, αλλά διεκόπη λόγω έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή των Παρισίων κι ενώ οι δύο τενίστες είχαν πάρει από ένα σετ. Ο Αυστριακός το πρώτο με 6-2 και ο Σέρβος το δεύτερο με 6-3.

Αφού ο καιρός το επέτρεψε οι δύο πρωταθλητές μπήκαν χθες στο κορτ και όπως προκύπτει από το υψηλότατο επίπεδό τους, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι και το τελευταίο γκέιμ. Ο Τιμ προηγήθηκε με 2-1 στα σετ, επικρατώντας στο τρίτο με 7-5, ενώ πανομοιότυπη ήταν η «απάντηση» του «Νόλε» που ισοφάρισε σε 2-2, επίσης με 7-5.

Στο πέμπτο και καθοριστικό σετ, ο Αυστριακός κατάφερε να προηγηθεί με 4-1 γκέιμ. Κι ενώ στο έκτο γκέιμ το σκορ ήταν 40-40, η βροχή έκανε και πάλι την εμφάνισή της! Μετά από μία ώρα και δέκα λεπτά, ο ημιτελικός ξανάρχισε με τον Τζόκοβιτς να κρατά το σερβίς του, να μειώνει σε 4-2 και να μην σταματά εκεί, καθώς αμέσως μετά έκανε μπρέικ και έφθασε σε «απόσταση αναπνοής» (4-3).

Εκεί ακριβώς ο Αυστριακός έβγαλε... αντίδραση κι έσπασε το σερβίς του Τζόκοβιτς (5-3), ο οποίος, όμως, δεν είχε «πει την τελευταία λέξη», καθώς με νέο μπρέικ, μείωσε σε 5-4. Με την ψυχολογία υπέρ του, ο «Νόλε» ισοφάρισε σε 5-5, αλλά ο Τιμ εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι σέρβιρε πρώτος, επανέκτησε προβάδισμα (6-5) και με το τελευταίο μπρέικ του εντυπωσιακού ημιτελικού, έφθασε στη σπουδαία νίκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass