Ελλάδα εναντίον Ιταλίας

*ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ (21:45) ΓΙΑ ΤΟ EURO 2020

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2019 15:17

Μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση της σεζόν στην Ευρώπη με τον τελικό του Champions League στη Μαδρίτη και τη νίκη (2-0) της Λίβερπουλ απέναντι στην Τότεναμ, αλλά και σχεδόν 2,5 μήνες μετά την έναρξη της προκριματικής διαδρομής του EURO 2020 (με τις πρώτες δύο αγωνιστικές), οι εθνικές ομάδες της Ευρώπης επιστρέφουν στο γήπεδο.

Ανάμεσά τους και η εθνική ομάδα της Ελλάδας, που σήμερα θα υποδεχθεί (21:45) στο ΟΑΚΑ την πρωτοπόρο του 10ου ομίλου Ιταλία, ενώ την Τρίτη, πάλι στο Μαρούσι θα υποδεχθεί την Αρμενία.

Η Ιταλία είναι μία από τις εννέα εθνικές ομάδες που έχουν καταφέρει να κερδίσουν και τα δύο πρώτα τους παιχνίδια. Οι άλλες είναι οι Αγγλία, Β. Ιρλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία, Πολωνία, Γαλλία, Τουρκία και Βέλγιο.

Όπως είναι γνωστό, οι 55 ομάδες είναι χωρισμένες σε δέκα ομίλους των πέντε ή έξι ομάδων. Τέσσερις από τους πέντε ομίλους περιλαμβάνουν μια ομάδα που έχει προκριθεί για τους τελικούς της UEFA Nations League, που διεξάγονται στην Πορτογαλία.

Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο, προκρίνονται για την τελική φάση. Οι τέσσερις τελευταίες θέσεις για το EURO 2020 θα βρουν τον κάτοχο τους, μέσω ευρωπαϊκών προκριματικών, μεταξύ των 16 νικητών των ομάδων Nations League (οι τέσσερις νικητές ομίλων σε καθένα από τα τέσσερα γκρουπ).

Εάν ο νικητής έχει ήδη προκριθεί, το εισιτήριο «μεταβιβάζεται» στην επόμενη καλύτερη ομάδα. Καμία ομάδα δεν έχει εξασφαλίσει αυτόματα, χωρίς αγώνες, την παρουσία της στη διοργάνωση που θα φιλοξενήσουν 12 πόλεις, ισάριθμων ευρωπαϊκών χωρών, από 12 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου 2020.

ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗ ΝΙΚΗ

Ο Άγγελος Αναστασιάδης πιστεύει στους ποδοσφαιριστές του, θεωρεί ότι είναι σε θέση να νικήσουν σήμερα τους φημισμένους Ιταλούς αντιπάλους τους και εκτιμά ότι κάποια στιγμή η Εθνική ομάδα θα μπορέσει να ξαναγεμίσει το ΟΑΚΑ.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου με τη squadra azzura, ο Έλληνας εκλέκτορας υπογράμμισε ότι «το ζητούμενο για μας από την πρώτη στιγμή ήταν να αλλάξουμε τη φιλοσοφία, να την επαναφέρουμε στο προ του 2004 εποχή: μια ομάδα που θα πιστεύει στον εαυτό της, αγαπημένη, που θα προσπαθούν όλοι μαζί για να καταφέρουν πράγματα. Εκεί έπεσε το βάρος. Τα παιδιά είχαν ανάγκη να εμπιστευτούν τους εαυτούς τους και τους διπλανούς τους. Είναι μια καλή αναμέτρηση η αυριανή για να το αποδείξουμε αυτό».

Ερωτηθείς για το αν το όνομα του αντίπαλου αποτελεί από μόνο του ένα πολύ ισχυρό κίνητρο, απάντησε: «Η ομάδα μας έπρεπε να πιστέψει έναν στόχο: την πρόκριση στους τελικούς. Με μια προϋπόθεση, να περάσεις το μήνυμα ότι όλα τα παιχνίδια έχουν τρεις πόντους. Για μένα η πρόκριση θα παιχθεί στο τελευταίο παιχνίδι. Είναι θέμα ημέρας, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι θα παλέψουμε να νικήσουμε αύριο και ο κόσμος θα δει 11 παιδιά που θα μπουν στο γήπεδο για να ματώσουν. Τους σεβόμαστε αλλά δεν τους φοβόμαστε. Δεν το έχω καταφέρει 100% σε όλα τα παιδιά, αλλά είμαι ευχαριστημένος».

Όσο για το πώς θα αντιμετωπίσει το 4-3-3 του Ρομπέρτο Μαντσίνι; «Δεν με ενδιαφέρει τόσο ο αντίπαλος, όσο το τι θα κάνει η δική μου ομάδα. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει να είμαστε, πειθαρχημένοι και δώσουμε αυτά που μπορούμε, πιστεύω ότι τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα από αυτό που φαίνεται τώρα. Η Ιταλία είναι μεγάλη δύναμη, τη σεβόμαστε και θα δούμε πώς θα την αντιμετωπίσουμε, ανάλογα με το παιχνίδι».

Ταυτόχρονα, έστειλε μήνυμα στον κόσμο: «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους ευχαριστήσουμε. Είναι υποχρέωση όλων. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε να έρθουν, είναι αυτονόητο. Ελπίζω και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να γεμίσουμε αυτό το γήπεδο».

ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι τρέφει απεριόριστο σεβασμό για την Εθνική Ελλάδας, όπως υπογράμμισε ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας της Ιταλίας στη συνέντευξη Τύπου:

«Η Ελλάδα έχει αλλάξει την ποιότητα των παικτών της τους τελευταίους μήνες. Μπορεί να υπάρξουν στιγμές δύσκολες, μπορεί να χρειαστεί να αμυνθούμε σε κάποια σημεία, αλλά εμείς αυτό που θέλουμε είναι να βγούμε στο γήπεδο και να κάνουμε το παιχνίδι μας», σχολίασε ο Μαντσίνι για τον αγώνα με τη squadra azzura, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του EURO 2020.

Στη συνέχεια, ο Ιταλός τεχνικός απάντησε στις ερωτήσεις του Τύπου για το:

Αν τον ανησυχεί περισσότερο το σύστημα ή το ξεκίνημα της Ελλάδας στο παιχνίδι: «Δεν ξέρουμε πώς θα παίξει η Ελλάδα. Η αντίπαλός μας έχει παίκτες με τεχνική και αξία. Εμείς δουλεύουμε το δικό μας σύστημα, τη δική μας ομάδα».

Πού θεωρεί ότι οφείλεται η πτώση της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια: «Δεν μπορώ να απαντήσω 100%. Είδα την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, νομίζω ότι παίζει καλά, πως προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Χρειάζεται λίγη υπομονή, κάποιοι παίκτες χρειάζονται λίγο χρόνο για να αποδώσουν. Το ίδιο συμβαίνει και με εμάς άλλωστε, ψάχνουμε τα πατήματά μας».

Αν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στην ομάδα του: «Όχι, έχουμε παίκτες με εμπειρία αλλά και νιάτα. Έχουμε μεγάλη εμπειρία, οπότε αύριο ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Ελπίζω πως θα είναι μια πολύ όμορφη βραδιά στην Αθήνα και οι παίκτες μας θα απολαύσουν το παιχνίδι σε αυτό το εκπληκτικό στάδιο».

Τι δεν πρέπει να κάνει η Ιταλία στους δύο επόμενους αγώνες της (με Ελλάδα και Βοσνία): «Στόχος μας είναι να παίζουμε με την ίδια νοοτροπία, γι' αυτό και είμαι ήσυχος. Θέλω να βελτιωνόμαστε, αυτή η πρόοδος να συνεχίζεται παιχνίδι με παιχνίδι. Είπα ότι ο αγώνας θα είναι δύσκολος, αλλά είμαστε η Ιταλία και θα μπούμε στο γήπεδο για να νικήσουμε».

Αν η απουσία της Ιταλίας (πρώτη φορά) από το Μουντιάλ (το 2018) δημιουργεί πίεση ή αποτελεί έξτρα κίνητρο για τους παίκτες: «Δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, είμαστε λυπημένοι γι' αυτό που συνέβη, αλλά ξεκάθαρα για εμάς αποτελεί κίνητρο. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και η ομάδα μας να βελτιώνεται συνεχώς».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα για την 3η και την 4η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του EURO 2020 στον 10ο όμιλο που μετέχει η Εθνική :

ΣΗΜΕΡΑ

08/06/2019 21:45 ΕΛΛΑΔΑ-Ιταλία

ΤΡΙΤΗ

21:45 ΕΛΛΑΔΑ-Αρμενία

21:45 Ιταλία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη

21:45 Λιχτενστάιν-Φινλανδία

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγ.)

Ιταλία  8-0     6

Ελλάδα         4-2     4

Βοσνία/Ερζεγοβίνη   4-3 4

Φινλανδία      2-2     3

Αρμενία         1-4     0

Λιχτενστάιν    0-8     0

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass