Σε αναπτυξιακό πρόγραμμα της UEFA η ΕΠΣΛ

ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ «GRASSROOTS» ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2019 22:14

Στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της UEFA με την επωνυμία «Grassroots» θα πάρει μέρος η ΕΠΣΛ. Πρόκειται για ένα τουρνουά ποδοσφαίρου με στόχο τη διάδοση του αθλήματος στις μικρές κυρίως ηλικίες.

Οι αγώνες που θα διεξαχθούν έχουν διασκεδαστικό χαρακτήρα και απώτερο σκοπό τη γνωριμία και εξοικείωση των αυριανών πρωταγωνιστών με το λαοφιλές άθλημα του ποδοσφαίρου. Με άλλα λόγια πρόκειται για ποδοσφαιρικές γιορτές μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται η κοινωνική διάσταση του αθλήματος μακριά από κάθε είδους διακρίσεις και διαχωρισμούς. Επιπλέον μέσω αυτών των εκδηλώσεων δίδεται η ευκαιρία δημιουργίας ισχυρών δεσμών μεταξύ των φορέων των τοπικών κοινωνιών και παράλληλα πραγματοποιείται ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση του ανοίγματος στην κοινωνία που επιχειρεί η ΕΠΟ σε συνεργασία με τις ΕΠΣ.

Στις ομάδες που θα μετέχουν στο τουρνουά «Grassroots» θα αποσταλεί το απαιτούμενο υλικό, ήτοι μπάλες μπλουζάκια, διακριτικά αγώνων, σημαίες κ.λπ.

Η ΕΠΣΛ κατέθεσε πρόταση για τη διοργάνωση δύο τουρνουά το πρώτο το διάστημα 23-30 Σεπτεμβρίου 2019 με τη συμμετοχή ομάδων στις ηλικιακές κατηγορίες Κ12, Κ14 και Κ16 και το δεύτερο την εβδομάδα μετά το Πάσχα του 2020 με τη συμμετοχή ομάδων στις ηλικιακές κατηγορίες μίνι, τζούνιορ και προτζούνιορ (Κ6, Κ8 και Κ10).

Στα πλάνα της ΕΠΣΛ είναι να δοθεί Πανθεσσαλικός χαρακτήρας στις συγκεκριμένες διοργανώσεις, για τον λόγο αυτό θα υπάρξει επικοινωνία με τις υπόλοιπες ΕΠΣ της Θεσσαλίας.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της ΕΠΣΛ, Λευτέρης Γρηγοριάδης.

«Πιστεύω ότι επειδή η ΕΠΣΛ είναι μία από τις μεγαλύτερες Ενώσεις της Ελλάδας θα ήταν κρίμα να μην φιλοξενήσει ένα τέτοιο τουρνουά και παράλληλα να επικαρπωθεί τα οφέλη της UEFA, η οποία θα προσφέρει δωρεάν αθλητικό υλικό στις ομάδες που θα μετέχουν. Μπορούμε να πάρουμε το ρίσκο της διοργάνωσης μιας τέτοιας εκδήλωσης, η οποία δεν έχει ξαναγίνει όχι μόνο στη Λάρισα αλλά σε επίπεδο Θεσσαλίας.

Υπάρχει πιστεύω ο χρονικός ορίζοντας και θα συγκροτηθεί συγκεκριμένη ομάδα που θα τρέξει το θέμα. Θα είμαστε σε συνεχή επαφή με τις ομάδες, όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία με την ΕΠΟ. Είμαι σίγουρος ότι κατά 99% θα είμαστε μέσα στις τέσσερις Ενώσεις που θα επιλεγούν για τη διοργάνωση του πρώτου τουρνουά τον Σεπτέμβριο. Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν λίγο πριν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα στην Ένωσή μας και πιστεύω ότι αυτό είναι ό,τι το καλύτερο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγοριάδης και στη συνέχεια αναφέρθηκε για τον Πανθεσσαλικό χαρακτήρα που θέλει η ΕΠΣΛ να δώσει στη διοργάνωση:

«Θα μιλήσουμε και με τις άλλες Ενώσεις της Θεσσαλίας. Εάν μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή ομάδων και εκτός νομού θα είναι ακόμα καλύτερο. Τουλάχιστον για το πρώτο τουρνουά του Σεπτεμβρίου. Θα το συζητήσουμε στο Δ.Σ. και θα δούμε. Πάντως εμείς θέλουμε να το επεκτείνουμε. Εάν το πετύχουμε θα μιλάμε για συμμετοχή 100 περίπου ομάδων.

Έχουμε την εμπειρία από τα τουρνουά που διοργανώσαμε για το «Χαμόγελο του Παιδιού» που επιβεβαιώνει παράλληλα το άνοιγμα προς την κοινωνία που επιχειρεί η ΕΠΟ και είναι μία από τις προϋποθέσεις για την ανάληψη της διοργάνωσης».

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass