Οι Ράπτορς στους τελικούς απέκλεισαν τους Μπακς

ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΑ "ΕΛΑΦΙΑ" ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ * ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ Ο ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΔΟΥΣ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2019 15:31

Όνειρο ήταν και... πάει για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Μιλγουόκι Μπακς. Τα «ελάφια» ηττήθηκαν με 100-94 μέσα στην έδρα τους από τους Τορόντο Ράπτορς -στον 6ο τελικό της ανατολικής περιφέρειας- και αποκλείσθηκαν από τους τελικούς του ΝΒΑ.

Η ομάδα του Καναδά, που πέτυχε μία εκπληκτική ανατροπή, δεδομένου πως έχανε με 2-0 και κατάφερε να τελειώσει την σειρά με 4-2, θα διεκδικήσει -για πρώτη φορά στην Ιστορία της- το «δακτυλίδι», με αντίπαλο τους πρωταθλητές Ουόριορς από το Γκόλντεν Στέιτ.

Πρωταγωνιστής -και αυτού του τελικού- ήταν ο Κάουϊ Λέοναρντ, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 27 πόντους και 17 ριμπάουντ, οδήγησε τους Ράπτορς στην ιστορική πρόκριση.

«Η νίκη επί των Μιλγουόκι Μπακς και η επιστροφή στους τελικούς, είναι κάτι πολύ δυνατό για εμένα. Θέλω απλά να νικήσω, θέλω σαν τρελός να γίνω ο καλύτερος παίκτης, θέλω να είμαι στην καλύτερη ομάδα», δήλωσε... εκστασιασμένος ο Λέοναρντ, που το 2014 κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Ο αγώνας κρίθηκε ουσιαστικά στην τρίτη περίοδο, καθώς οι Ράπτορς με ένα εντυπωσιακό σερί 17-2, κάλυψαν την διαφορά των 15 πόντων, με την οποία έχαναν στο ημίχρονο.

Οσον αφορά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους, στάθηκε στο καθοριστικό τρίτο παιχνίδι της σειράς: «Επαιξαν πολύ καλά, κι εμείς χάσαμε την ευκαιρία. Προηγηθήκαμε με 2-0 στις νίκες και θα μπορούσαμε να νικήσουμε στο τρίτο ματς. Οφείλουμε να βελτιωθούμε τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο. Δεν είναι, παρά η αρχή μίας μεγάλης διαδρομής».

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (31/5) ανοίγει η αυλαία των τελικών του ΝΒΑ, με τη διεξαγωγή του Game 1 της σειράς και τους Τορόντο Ράπτορς να υποδέχονται τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε το πλήρες πρόγραμμα των τελικών, με το νικητή να αναδεικνύεται στις 4 νίκες (η σειρά είναι best of seven).

Στην πέμπτη διαδοχική παρουσία τους σε τελικούς ΝΒΑ, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς αναζητούν το τέταρτο δακτυλίδι του πρωταθλητή στις τελευταίες πέντε διεκδικήσεις τους και τρίτο διαδοχικό. Στον αντίποδα, οι Τορόντο Ράπτορς θα παλέψουν για το παρθενικό τους τρόπαιο του πρωταθλητή, στην ιστορική πρώτη τους συμμετοχή σε τελικούς ΝΒΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τορόντο ετοιμάζεται για τους τελικούς, μετρώντας 2/2 νίκες επί των Ουόριορς στην κανονική περίοδο του ΝΒΑ.

Το πρόγραμμα των τελικών του ΝΒΑ, σε ώρες Ελλάδας:

Game 1: Τορόντο Ράπτορς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Παρασκευή 31/5 (04:00πμ)

Game 2: Τορόντο Ράπτορς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Δευτέρα 3/6 (03:00πμ)

Game 3: Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Τορόντο Ράπτορς, Πέμπτη 6/6 (04:00πμ)

Game 4: Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Τορόντο Ράπτορς, Σάββατο 8/6 (04:00πμ)

Game 5: Τορόντο Ράπτορς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Τρίτη 11/6 (04:00πμ) *

Game 6: Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Τορόντο Ράπτορς, Παρασκευή 14/6 (04:00πμ) *

Game 7: Τορόντο Ράπτορς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Δευτέρα 17/6 (03:00πμ) *

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass