ΑΕΛ και Ηρακλής Λ. στον τελικό της Κ-16

ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ 4-3 (0-0 κ.α.) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥΣ/ΘΥΕΛΛΑ 1-0, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ - ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΑΝΤΙΧΕΙΡΑ ΥΠΕΣΤΗ Ο ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ ΤΗΣ ΑΕΛ ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΥ ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2019 22:23

Η ΑΕΛ και ο Ηρακλής Λάρισας θα αναμετρηθούν στον τελικό του πρωταθλήματος της Κ-16, μετά την πρόκριση που πήραν στους χθεσινούς ημιτελικούς αγώνες που διεξήχθησαν στα γήπεδα «Γ. Μητσιμπόνα» και Νεάπολης, αντίστοιχα.


Οι «βυσσινί» επικράτησαν στα πέναλτι με 4-3 της Ανθούπολης, ενώ στην κανονική διάρκεια ο αγώνας τελείωσε ισόπαλος 0-0 και οι «κυανόλευκοι» κέρδισαν την ομάδα των Ατρομήτων-Θύελλας, με 1-0. Αναλυτικά οι δύο χθεσινές αναμετρήσεις:

 

ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ Η ΑΕΛ
Η ΑΕΛ στην «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, κερδίζοντας την αξιόμαχη Ανθούπολη, με 4-3.
Στα πέναλτι, το ματς στιγματίστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του τερματοφύλακα της ΑΕΛ, Λάμπρου Αντωνόπουλου (εξάρθρωση αντίχειρα) στην πρώτη απόκρουση πέναλτι, με τους «βυσσινί» να του αφιερώνουν την πρόκριση αυτή, εκφράζοντας τις θερμές τους ευχές για ταχεία ανάρρωση.
Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, με την Ανθούπολη να έχει δύο καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, ενώ η ΑΕΛ περισσότερο είχε την κατοχή της μπάλας.
Όμως στην επανάληψη οι «βυσσινί» ήταν φανερά καλύτεροι του αντιπάλου τους, δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν, με αποκορύφωμα το σουτ του Κούκου στο 65’, που τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Βαρνά.
Τελικά οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι, εκεί όπου η ΑΕΛ αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη, με τους Λάμπρο Αντωνόπουλο και Πρόδρομο Αναστασίου (σ.σ. γεννήθηκε μία ημέρα μετά την κατάκτηση από την Ελλάδα του EYRO 2004) να αποκρούουν από ένα πέναλτι ενώ για την Ανθούπολη και ο πορτιέρο Βαρνάς απέκρουσε ένα.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Μίχος με βοηθούς τους κ.κ. Σούρλα και Γκάγκα.
ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (Βάιος Καραφέρης): Βαρνάς, Καφανέλης, Τσιαμπαλής, Μασούρας, Μπακανιάρης, Λατσινέι, Χριστοδούλου, Χατζήνας, Μόσιαλος, Κυριάκος, Νίκου, Υζάι, Γραβάνης, Ταμουρίδης, Πιτσαρής, Δημολιός, Μπεκίρι, Τσιάρας.
ΑΕΛ (Γιάννης Βασιλείου): Αντωνόπουλος, Γκιάτα, Λυγούρας, Χριστόπουλος, Παπακωνσταντίνου, Σιάτρας, Τσιούπρος, Μπουχλαριώτης, Κούκος, Χουλιαρόπουλος, Γκαλομπογκίνης, Πετσούλας, Κυρίτσης, Κοτσάκι, Παρασκευούδης, Γκαμπούρας, Αναστασίου, Αθάνατος, Τσακνάκης.
*Οι άνθρωποι της ΑΕΛ και ιδιαίτερα ο πατέρας του άτυχου Λάμπρου, Μάκης Αντωνόπουλος αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν δημόσια τον χειρούργο ορθοπεδικό, Γιάννη Τέντζερη για την άμεση αντιμετώπιση του τραυματισμού του νεαρού πορτιέρο.

 

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΒΡΗΚΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ 70’
Ντέρμπι με τα όλα του διεξήχθη στο γήπεδο της Νεάπολης, όπου ο Ηρακλής Λάρισας κατάφερε δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας να κερδίσει την ομάδα των Ατρομήτων/Θύελλας με 1-0 και να περάσει στον τελικό.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 70’ ο Αχιλλέας Μούλιας, αξιοποιώντας την ασίστ του Παπαδάκου, σε ένα παιχνίδι όπου κυριάρχησαν οι δυνατές προσωπικές μονομαχίες, με ευκαιρίες εκατέρωθεν ανάμεσα σε δύο ομάδες και τον κόσμο να παρακολουθεί με αγωνία την εξέλιξη του αγώνα.
Αξίζει να αναφέρουμε πως στην εκπνοή του α’ μέρους οι Ατρόμητοι πέτυχαν γκολ με τον Μπενεχούτσο, αλλά ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ μετά από υπόδειξη του πρώτου βοηθού κ. Θύμιου και υπήρξαν διαμαρτυρίες.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αστέριος Κοσμάνος με βοηθούς τούς Πέτρο Θύμιου και Βασίλη Σιαπλούλη.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ/ΘΥΕΛΛΑ 1 (Τηλέμαχος Ζιάκας): Τζιγκούρας, Κουκλομένος, Γεροφώτης, Τσιπνής, Θεοχάρης, Κρικώνης, Μαριγκούδης, Μπάγκας, Μπενεχούτσος, Μπουλασίκης, Στεργίου, Παπαδόπουλος, Χατζής, Τζιλέτας, Παυλόπουλος, Χριστιώτης, Τσαμάγκος, Αρβανίτης.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Θάνος Τριανταφυλλόπουλος): Ριζόπουλος, Μπαλαμώτης, Γιωτόπουλος, Αθανασιάς, Κουμπούρας, Ζιάρρας, Μπλάντας, Παπαδάκος, Χριστακέας, Δάσκαλος, Μούλιας, Γκιτσάκης, Γκούτσης, Παυλίδης, Στάθης, Προβίδας, Πανάγος, Μαγγόλας, Γκολοβάγκας.

 

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Κ-12 - ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
17:00 Ακαδ. Τυρνάβου-Ακαδ. Ολύμπικ (2)
Γηπ. Αμπελώνα
Κ-14 - ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
17:30 Νίκη Μιχαήλ-Αστραπή Πολιτείας
Γηπ. Μαυροβουνίου

 

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass