Αύξηση εκ των έσω στη Σούπερ Λίγκα 2

- ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ - ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ ΣΤΗ ΝΕΑ FOOTBALL LEAGUE ΗΡΟΔΟΤΟΣ ΚΑΙ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ - ΜΕΡΙΚΗ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ 10η ΘΕΣΗ

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2019 15:09

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Football League επικύρωσε μερικώς, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του, τη βαθμολογία του πρωταθλήματος για την αγωνιστική περίοδο και συγκεκριμένα την κατάταξη για τις θέσεις 1-10. Έτσι, ο Βόλος ΝΠΣ κατέκτησε την πρώτη θέση στη βαθμολογία και την απευθείας άνοδο στη Super League 1, ενώ ο δεύτερος Πλατανιάς θα δώσει αγώνες μπαράζ με τον ΟΦΗ για τον προβιβασμό στα «μεγάλα σαλόνια». Επίσης, το Δ.Σ. της διοργανώτριας πρότεινε ομόφωνα στη χθεσινή συνεδρίαση, εφόσον η ΕΠΟ αποφασίσει να μετέχουν 14 αντί για 12 ομάδες στη Super League 2, να μετάσχουν στη νέα διοργάνωση ο 11ος και ο 12ος της Football League, ενώ ο 13ος και ο 14ος της κατάταξης να λάβουν μέρος στη νέα Football League.


Σε αυτή την περίπτωση ευνοούνται Ηρακλής και Τρίκαλα που θα βρεθούν στη Σούπερ Λίγκα 2, ενώ γλιτώνουν τον επιπλέον υποβιβασμό και οι Ηρόδοτος, Αιγινιακός. Έτσι, δηλαδή από το φετινό πρωτάθλημα, θα πέσουν ακόμα πιο κάτω μόνο Αήττητος και Σπάρτη. Αυτό βέβαια δεν είναι δεδομένο, αλλά πρόταση.
Στο μεταξύ, λίγη ώρα πριν από τη μερική επικύρωση της βαθμολογίας, η ΠΑΕ Κέρκυρα τιμωρήθηκε με αφαίρεση δύο βαθμών για ληξιπρόθεσμες οφειλές, ποινή που είναι εφέσιμη. Επίσης, η ΠΑΕ Σπάρτη τιμωρήθηκε για τη μη διεξαγωγή των αναμετρήσεων με Απόλλωνα Πόντου και Αιγινιακό με αφαίρεση συνολικά έξι βαθμών και πρόστιμο 16.000 ευρώ.
Η ανακοίνωση της Football League για τη μερική επικύρωση της βαθμολογίας έχει ως εξής:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Football League με απόφασή του στη συνεδρίαση της Τετάρτης 15 Μαΐου, προχώρησε σε μερική επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 έως και τη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Ως εκ τούτου, η ΠΑΕ Ν.Π.Σ. Βόλος καταλαμβάνει την 1η θέση στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος και προβιβάζεται στη Super League 1.
Η ΠΑΕ Α.Ο. Πλατανιάς καταλαμβάνει τη 2η θέση στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος Football League 2018-2019. Εκκρεμεί η διεξαγωγή αγώνων κατάταξης μεταξύ της ΠΑΕ Α.Ο. Πλατανιάς και της ΠΑΕ που κατέλαβε τη 13η θέση στο βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος της Super League αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019. Θα διεξαχθούν δύο αγώνες (έκαστος στην έδρα κάθε ομάδος). Η ομάδα με τα καλύτερα αποτελέσματα θα αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα Super League 1 αγωνιστικής περιόδου 2019 - 2020, ο δε ηττημένος στο Πρωτάθλημα Super League 2 αγωνιστικής περιόδου 2019 - 2020.
Σύμφωνα με το άρθρο 8 της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Football League αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019, οι κάτωθι ΠΑΕ κατέλαβαν την 3η έως και τη 10η θέση στον βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος της Football League και ως εκ τούτου την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020 θα αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα Super League 2.
Την 3η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας
Την 4η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ Εργοτέλης
Την 5η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ Παναχαϊκή
Την 6η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ Κισσαμικός
Την 7η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου
Την 8η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ Δόξα Δράμας
Την 9η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ ΑΟ Κασσιόπη
Τη 10η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ Καραϊσκάκης».
Η πρόταση του Δ.Σ. της Football League για την κάλυψη των... κενών στη Super League 2 από ομάδες της Football League έχει ως εξής:
«Το Δ.Σ. της Football League στη συνεδρίασή του της Τετάρτης 15/5/2019, ομόφωνα προτείνει:
Σε περίπτωση που η ΕΠΟ, μετά τις δηλώσεις του Υφυπουργού κ. Βασιλειάδη, αναπροσαρμόσει τον αριθμό των ομάδων που θα μετέχουν στη Super League 2 από 12 σε 14, θεωρούμε δίκαιο και εύλογο ο αριθμός των συμμετεχουσών ομάδων να συμπληρωθεί από τις ομάδες της Football League που κατέλαβαν την 11η και 12η θέση και στη νεοσυσταθείσα Football League τη νέα αγωνιστική περίοδο να μετάσχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν τη 13η και 14η θέση του πρωταθλήματος της Football League, μετά την οριστική επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass