Ο Ηρακλής Λάρισας γύρισε σελίδα

*Άθλο χαρακτήρισε τη φετινή επιτυχία της ομάδας ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Ιωακείμ, ο οποίος προανήγγειλε την ανανέωση της συνεργασίας με Χατζηλιάδη-Τριανταφυλλόπουλο *Χρ. Χατζηλιάδης: Τίποτα δεν ήταν τυχαίο φέτος στον Ηρακλή

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2019 22:30

Ο Ηρακλής Λάρισας γύρισε σελίδα. Οι «κυανόλεκοι» μετά από 21 χρόνια επιστρέφουν σε Εθνική κατηγορία (την περίοδο 1997-98 αγωνίστηκαν για τελευταία φορά στην τότε Δ’ Εθνική) και για πρώτη φορά θα δώσουν το «παρών» στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Η κατάκτηση του φετινού τίτλου στην «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ ήταν η επισφράγιση των προσπαθειών που έγιναν τα τελευταία χρόνια στον σύλλογο και η δικαίωση των κόπων των ανθρώπων που απαρτίζουν την ποδοσφαιρική οικογένεια του Ηρακλή Λάρισας, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Λάμπρο Ιωακείμ.

«Αναμφισβήτητα είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία, πέραν των ιστορικών διαστάσεων που αποκτά. Έτσι όπως είχαν έρθει τα πράγματα, έπρεπε να σηκώσουμε τον σύλλογο όσο πιο ψηλά μπορούσαμε και νομίζω το πετύχαμε» σχολίασε ο προπονητής των «κυανολεύκων» Χρήστος Χατζηλιάδης και πρόσθεσε:

«Σαν στόχος, η κατάκτηση του πρωταθλήματος, ξέραμε ότι μόνο εύκολος δεν θα ήταν και έπρεπε σαν ομάδα να συνειδητοποιήσουμε τον βαθμό δυσκολίας. Ήμασταν ένα από τα φαβορί και κάθε Κυριακή έπρεπε να το αποδεικνύουμε. Πιστεύω ότι δικαιωθήκαμε γιατί ήμασταν προετοιμασμένοι για όλα αυτά που θα βρίσκαμε μπροστά μας».

Ο Χρήστος Χατζηλιάδης μίλησε και για το τι κρύβεται πίσω από αυτήν την επιτυχία του Ηρακλή λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Κρύβεται η φοβερή οργάνωση που είχαμε σαν σωματείο με τη βοήθεια του προέδρου κ. Ιωακείμ αλλά και η άψογη επικοινωνία μεταξύ του γεν. αρχηγού Γιάννη Κυριάκη και των υπόλοιπων μελών του προπονητικού τιμ, του συνεργάτη του Θάνου Τριανταφυλλόπουλου και του γυμναστή Κώστα Λιάπη. Αυτή η πεντάδα -πρόεδρος, γεν. αρχηγός και προπονητικό τιμ- ήμασταν ενωμένοι σαν μία γροθιά και αυτό θέλαμε να περάσουμε στους παίκτες μας. Τα παιδιά το αντιλήφθηκαν γρήγορα και συνέχισαν όλοι μαζί σαν μία οικογένεια».

Σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα ο τεχνικός των «κυανολεύκων» υπογράμμισε:

«Η χρονιά φέτος ήταν εντελώς διαφορετική από την περσινή. Η ομάδα πέρσι υπέστη σοκ χάνοντας το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ και γι' αυτό είπαμε φέτος να αποφύγουμε την ψυχοφθόρο διαδικασία των πλέι οφ. Να πάρουμε δηλαδή το πρωτάθλημα απευθείας.

Μας επηρέασαν οι ήττες από Σμόλικα και Φαλανιακό που είχαν ως αποτέλεσμα η ομάδα από την 8η αγωνιστική να βρεθεί στο -4.

Ήταν πάρα πολύ δύσκολο ν' ανατρέψουμε την κατάσταση, ωστόσο δείξαμε χαρακτήρα σαν ομάδα, δουλέψαμε πάρα πολύ τα Χριστούγεννα, οι μεταγραφές των Κακαβίτση και Μανιώτη μάς βοήθησαν πάρα πολύ στην αγωνιστική χημεία και το σημαντικότερο ήταν ότι είχαμε διάρκεια. Η διάρκεια πιστεύω μας έβγαλε πρωταθλητές.

Για να πετύχεις έναν στόχο χρειάζεται πίστη και αυτοπεποίθηση. Αυτά τα στοιχεία δεν έλειψαν από την ομάδα. Τίποτα δεν ήταν τυχαίο φέτος στον Ηρακλή. Ακόμα και οι μεταγραφές που κάναμε, τις μελετήσαμε και δουλέψαμε με πλάνο».

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΕ

ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΗ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ

«Η ποδοσφαιρική μου ηθική δεν μου επιτρέπει να μην ζητήσω την ανανέωση της συνεργασίας με τον Χρήστο Χατζηλιάδη και τον Θάνο Τριανταφυλλόπουλο, με τους οποίους θα συζητήσουμε τις επόμενες ημέρες. Η διάθεσή μας ως διοίκηση είναι να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας και πιστεύουμε πως δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα προς αυτή την κατεύθυνση». Με τα παραπάνω λόγια ο πρόεδρος του Ηρακλή Λάρισας, Λάμπρος Ιωακείμ σκιαγράφησε την επόμενη ημέρα στην ομάδα, καθώς η διοίκηση των «κυανολεύκων» προσανατολίζεται στην ανανέωση της συνεργασίας με το δίδυμο Χατζηλιάδη-Τριανταφυλλόπουλου.

Ο κ. Ιωακείμ μίλησε και για την ιστορικών διαστάσεων επιτυχία της ομάδας λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Θεωρώ ότι ο Ηρακλής έκανε έναν άθλο. Δύο χρονιές πρωταγωνίστησε στην Α’ κατηγορία. Πέρσι ο τίτλος χάθηκε την τελευταία στιγμή, ενώ φέτος από το -4 η ομάδα πήρε πρωτάθλημα χωρίς να πάει στα πλέι οφ. Είναι λοιπόν ένας άθλος τον οποίο πιστώνονται κυρίως οι παίκτες με τους προπονητές και δευτερευόντως εμείς οι παράγοντες».

Τι σημαίνει όμως αυτή η επιτυχία; Ο κ. Ιωακείμ τονίζει χαρακτηριστικά:

«Οι ιστορικές διαστάσεις αυτής της ανόδου πρέπει να μας κάνουν να σκεφτούμε καλά πώς να επενδύσουμε σ’ αυτή την επιτυχία. Να πάμε στη Γ’ με φερέλπιδες νέους ποδοσφαιριστές, με ποιότητα, που να δείξουν τι έχει το λαρισινό ποδόσφαιρο. Έχουμε μία ακαδημία που πρέπει να στηρίξει τη μεγάλη ομάδα. Γενικότερα στόχος μας είναι να γνωρίσουμε τη νέα κατηγορία, τη Γ’ Εθνική και να παραμείνουμε σ’ αυτήν.

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τους κ. Θάνο Σανίδα και Μιχάλη Ανατολίτη για την εμπιστοσύνη και την αμέριστη βοήθεια που είχα. Είναι τιμή να έχεις τέτοιους συμπαραστάτες. Αντέχεις και μπορείς να ξεπεράσεις περισσότερες δυσκολίες. Επίσης θέλω να συγχαρώ την ΕΠΣΛ για τη φετινή διοργάνωση καθώς το πρωτάθλημα κύλησε πιο ομαλά, χωρίς τις εντάσεις της περσινής σεζόν».

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass