Το Street Volley σε πρώτο πλάνο

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2019 15:09

Σε μια προσπάθεια ανάπτυξης του βόλεϊ μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων έπαιξαν Street Volley στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας όπου είχαν δημιουργηθεί δύο υπαίθρια γήπεδα βόλεϊ, σε μια εκδήωλση που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Δήμος Λαρισαίων και η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (παράρτημα Λάρισας).


«Ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση» είπε ο γυμναστής Θόδωρος Μπαλωτής ενώ επίσκεψη στον χώρο έκανε και ο δήμαρχος Λαρισαίων Αποστόλης Καλογιάννης, με συνοδεία δημοτικών συμβούλων (ανάμεσά τους ο εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού Γ. Κωσταρόπουλος) λέγοντας ότι «στόχος είναι όλη η Λάρισα να αθλείται και αυτό το μήνυμα πρέπει να καλλιεργηθεί από τη μικρή ηλικία. Αυτός είναι και ο στόχος που ο Δήμος Λαρισαίων δημιουργεί πολλούς χώρους ιδανικής άθλησης εκμεταλλευόμενος κάθε κομμάτι της πόλης».
Ο πρόεδρος του παραρτήματος νομού Λάρισας της ΠΕΠΦΑ Κώστας Τσιτώτας είπε ότι στόχος είναι η ανάπτυξη κάθε αθλήματος κάτω από την επιστημονική καθοδήγηση των γυμναστών που στηρίζουν τις δράσεις ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός του βόλεϊ Βασίλης Παπαδημητρίου είπε « Έχω δουλέψει μέχρι σήμερα με 500 περίπου παιδιά και έχω αντιληφθεί πέραν των γνωστών ευεργετικών για την υγεία πλεονεκτημάτων, ότι μας δίνει τη δυνατότητα να καταλάβουμε αν ένα παιδί μπορεί να προχωρήσει και μαθησιακά ή το πιο σημαντικό πώς θα βελτιωθεί η ικανότητά του στον τομέα αυτό. Κανονικά στο σχολείο οι γονείς, όταν θέλουν να ρωτήσουν για την πρόοδο του παιδιού τους, θα πρέπει, πρώτα, να απευθύνονται στους γυμναστές».
Τέλος αυτός που έσπειρε την ιδέα ήταν ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΚΕΛ Αστέριος Πατσιαούρας, καθηγητής των ΤΕΦΑΑ Τρικάλων που είπε ότι «στόχος είναι το βόλεϊ να αναπτυχθεί και να καλλιεργηθεί στα σχολεία. Η Λάρισα με την άνοδο του Φιλαθλητικού στην Α2 γυναικών φέτος είχε μια σημαντική επιτυχία» ενώ είπε ότι και «η ΕΑΛ στους άνδρες ανεβαίνει επίπεδο και φέτος πήγε στην τελική φάση της ανόδου για την Α2».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass