«Μονομελής» η εκπροσώπηση του Νομού Λάρισας

Στη Γ' Εθνική την τελευταία τριετία

Δημοσίευση: 30 Απρ 2019 15:31

Καθεστώς αποτελούσε - κατά κανόνα - η πολυάριθμη εκπροσώπηση του Νομού Λάρισας στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Κατηγορίας (με ρεκόρ τις 6 ομάδες του 2013-2014) και η κατάσταση αυτή ίσχυσε μέχρι και την περίοδο 2015-2016, οπότε και οι τρεις εκπρόσωποι του λαρισαϊκού ποδοσφαίρου (Οικονόμος Τσαριτσάνης, Δωτιέας Αγιάς, Τύρναβος 2005) υποβιβάστηκαν μετέχοντας στον 2ο όμιλο, σε μία χρονιά κατά την οποία προβλεπόταν συνολικά η πτώση των 8 από τις 17 ομάδες που λάμβαναν μέρος.

Για την ιστορία, πρωταθλητής του ομίλου αναδείχθηκε ο Αιγινιακός, ενώ τον δρόμο προς τα τοπικά πρωταθλήματα πήραν επίσης ο Πύρασος Νέας Αγχιάλου, ο Αχέρων Καναλακίου, ο Οπούντιος Μαρτίνου, η ΑΕ Φαρκαδόνας και ο Φωκικός.

Από το σημείο εκείνο έχουμε αλλαγή σκηνικού, καθώς η εκπροσώπηση του νομού μας γίνεται «μονομελής», ενώ - κατά τις τρεις περιόδους που μεσολάβησαν - σημειώθηκαν και οι τρεις δυνατές καταλήξεις της προσπάθειας των ομάδων (άνοδος, παραμονή, υποβιβασμός).

Κατά την περίοδο 2016-2017, στον 2ο όμιλο της Γ' Εθνικής ως πρωταθλητής της ΕΠΣ Ν. Λάρισας μετείχε ο Απόλλων της Φιλιππούπολης, ο οποίος κατέλαβε την 1η θέση και ανήλθε στη Β' Εθνική, συγκεντρώνοντας 73 βαθμούς (23 νίκες - 4 ισοπαλίες - 3 ήττες), ενώ τον ακολούθησε στην άνοδο αργότερα (λόγω δημιουργίας κενών) και η δευτεραθλήτρια ΑΕ

Καραϊσκάκης. Υποβιβάστηκαν οι Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου, η Αμβρακία Κωστακιών, ο Εθνικός Φιλιππιάδας, ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας και ο Αστέρας Πετριτή.

Την επόμενη περίοδο (2017-2018), τη σκυτάλη πήρε ο Αχιλλέας Φαρσάλων, ο οποίος δεν κατάφερε να διατηρηθεί στην κατηγορία, καθώς κατέλαβε την 11η θέση με 20 βαθμούς (5 νίκες - 5 ισοπαλίες - 14 ήττες) και υποβιβάστηκε μαζί με τον Ρήγα Φεραίο Βελεστίνου, τον Διγενή Νεοχωρίου, τον Οπούντιο Μαρτίνου και το Βελούχι Καρπενησίου, ενώ πρωταθλητής στον 4ο όμιλο αναδείχθηκε ο ΝΠΣ Βόλος (δημιουργήθηκε μετά τη μεταφορά της έδρας και την αλλαγή επωνυμίας από Πύδνα Κίτρους).

Κατά την περίοδο που ολοκληρώνεται με τους αγώνες μπαράζ των δευτεραθλητών, εκπρόσωπος του Νομού Λάρισας ήταν ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, που - παρά το υποτονικό ξεκίνημα στον πρώτο γύρο - παρέμεινε στη Γ' Εθνική, με συγκομιδή 35 βαθμών (8 νίκες - 11 ισοπαλίες - 7 ήττες), ενώ ισοβάθμησε στην 7η θέση με τον Πιερικό και τον Θησέα Αγριάς. Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου, ενώ την πικρία του υποβιβασμού γεύθηκαν ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας, ο Απόλλων Μακρυχωρίου, ο ΑΟ Στυλίδας, ο Φωκικός και η Αναγέννηση Καρδίτσας (αποχώρησε κατά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass