Μια νίκη από τον τίτλο ο ΠΑΟΚ

«Τυφώνας» ο Ολυμπιακός σάρωσε τον Παναιτωλικό (5-0)

Δημοσίευση: 08 Απρ 2019 15:08

Την 24η νίκη του σε 27 αγώνες πέτυχε ο ΠΑΟΚ που ξεπέρασε και το εμπόδιο της Λαμίας με 3-0, χάρη σε γκολ των Πέδρο Ενρίκε (34'), Εβγκέν Σάκχοφ (78') και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (83'). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» «αγκάλιασε» κυριολεκτικά τον τίτλο του φετινού πρωταθλητή, μετά από αυτή τη νίκη. Στην κατάμεστη Τούμπα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε στο σημαντικό «τρίποντο», μετά από μια εμφάνιση με πολλά καλά στοιχεία, καθώς και πλούσιο θέαμα, κυρίως στο τελευταίο τέταρτο, όταν «σφράγισε» τη νίκη.

Η Λαμία μπήκε ορμητικά στο παιχνίδι και με γρήγορες επιθέσεις έδειξε τις διαθέσεις της. Μόλις στο 3', η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία καταγράφηκε στο ενεργητικό της, όταν ο Μπαράλες απείλησε με κεφαλιά την εστία του ΠΑΟΚ, αλλά εξουδετέρωσε ο Πασχαλάκης. Στο 13', ο ΠΑΟΚ πλησίασε στα καρέ της Λαμίας με τρόπο ασυνήθιστο: Ο Μπεχαράνο έκανε κεφαλιά προς τα πίσω, αλλά ο Σαράνοφ μάζεψε την μπάλα πριν αυτή περάσει προς την εστία του. Στο 18', μια κεφαλιά του Βαρέλα πέρασε σύρριζα το οριζόντιο δοκάρι του Σαράνοφ και έφυγε άουτ. Η Λαμία δεν κλείστηκε και στο 19' ήρθε μια πολύ σημαντική στιγμή για την ομάδα της Στερεάς, όταν το σουτ του Ασούμπρε πέρασε εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του ΠΑΟΚ. Στην εξέλιξη του πρώτου μέρους, η Λαμία έδειξε θετικά στοιχεία, με σωστή κυκλοφορία και σωστή αμυντική λειτουργία, ενώ αντίθετα ο ΠΑΟΚ έδειχνε «φλυαρία» στο παιχνίδι του, περιορισμένες τελικές και επανάπαυση πως το γκολ αργά ή αργότερα... κάποια στιγμή θα έρθει. Και αυτό το γκολ ήρθε σύντομα! Στο 34', με γωνιακό δυνατό σουτ του Ενρίκε που «τρύπησε» την εστία του Σαράνοφ, δημιουργώντας παράλληλα και παράπονα στους Λαμιείς γιατί θεώρησαν πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν τήρησαν το "fair play", σε έναν επιδερμικό τραυματισμό του Μπαράλες, δευτερόλεπτα νωρίτερα. Στο 41' πάλι, ο Ενρίκε βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε δυνατά, αλλά ο Σαράνοφ, με διπλή επέμβαση κατάφερε να μπλοκάρει. Το ίδιο συνέβη και στο 43', με τον Ακπομ στο τελικό σουτ, αλλά από πλάγια θέση.

Στην επανάληψη, η Λαμία μπήκε στο γήπεδο με λογικές απαιτήσεις. Στο 58' έχασε μάλιστα την καλύτερη ευκαιρία της για γκολ. Η κεφαλιά από πλεονεκτική θέση του Ασούμπρε, αποκρούστηκε στη γραμμή της άδειας εστίας από τον Βιεϊρίνια που έτσι διατήρησε το μηδέν παθητικό της ομάδας του. Η εδραίωση της νίκης του ΠΑΟΚ ήρθε στο 78', από κεφαλιά του Σάκχοφ, μετά από καλά «ζυγισμένη» σέντρα του Μπίσεσβαρ. Με το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, η Τούμπα πήρε «φωτιά» και οι θερμοί φίλοι του ΠΑΟΚ αποθέωναν την ομάδα τους εν χορώ. Ομως, ο ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε εκεί. Στο 83', ο Μπίσεσβαρ με ωραίο γωνιακό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και φανερώνοντας τις δυνατότητες της ασταμάτητης ομάδας του στον δρόμο της προς το πρωτάθλημα. Αυτή ήταν και η πρώτη ήττα της Λαμίας στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα.

Διαιτητής: Τάσης (Ηπείρου)

Κίτρινες: Κρέσπο, Ελ Καντουρί, Βάντερσον, Μπεχαράνο, Μπερτόλιο, Ασίγκμπα,

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Ολιβέιρα, Σάκχοφ, Πέλκας (60' Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Ενρίκε (73' Μίσιτς), Άκπομ (64' Σφιντέρσκι).

Λαμία (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βάντερσον, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Ασίγμπα (84' Καραγκούνης), Δημούτσος, Μπεχαράνο (64' Μπλάζιτς), Ρόμανιτς, Μπερτόλιο, Ασούμπρε, Μπαράλες (74' Τσούκαλος).

«ΤΥΦΩΝΑΣ» Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός διατήρησε τις όποιες ελπίδες του να πιάσει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή της Super League, μετά την επιβλητική νίκη του στο Αγρίνιο με 5-0 επί του Παναιτωλικού. Σκόρερ των «ερυθρολεύκων» που έκαναν σπουδαία εμφάνιση παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο οι Μασούρας (9’), Χασάν (50’), Γκιλιέρμε (62’), Καμαρά (70’) και Ελαμπντελαουί (78’).

Ο Παναιτωλικός δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα, όταν στο 6ο λεπτό ο Μάζουρεκ έκανε την προβολή στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Σα. Ακολούθησε στο 9’ το γκολ με το οποίο πήρε προβάδισμα ο Ολυμπιακός, το οποίο σημείωσε με κεφαλιά από κοντά ο Μασούρας, για να φθάσει φέτος τα δέκα τέρματα στο πρωτάθλημα, με Πανιώνιο και Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι στο πρώτο 45λεπτο, είχαν τον έλεγχο του αγώνα κι έχασαν και άλλες ευκαιρίες να σκοράρουν. Στο 25’, από κεφαλιά χωρίς πίεση του Φορτούνη, η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 44’, σουτ του Ποντένσε έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Κυριακίδης.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και στο β’ μέρος, με στόχο να «καθαρίσει» το παιχνίδι και τα κατάφερε σημειώνοντας τέσσερα ακόμη τέρματα. Στο 50’ από κάθετη μεταβίβαση του Φορτούνη στην άμυνα του Παναιτωλικού, ο Χασάν πλάσαρε ιδανικά με το δεξί τον τερματοφύλακα Κυριακίδη και σημείωσε το ένατο τέρμα του στο πρωτάθλημα.

Στο 62’ ακολούθησε και τρίτο τέρμα από τους φιλοξενούμενους, όταν και πάλι από σέντρα του Φορτούνη ο Γκιλιέρμε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το 0-4 έκανε ο Καμαρά από κοντά στο 70’, έπειτα από απόκρουση του Κυριακίδη σε κεφαλιά του Ντίας, ενώ στο 78’ ο Ελαμπντελαουί με δυνατό σουτ νίκησε με τη σειρά του τον Κυριακίδη που βρήκε την μπάλα με τα χέρια, αλλά δεν κατάφερε να αποσοβήσει το γκολ.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 81’ με τον Μπαΐροβιτς, το πλασέ του οποίου έδιωξε ο Σα και έτσι δεν κατάφεραν να σημειώσουν το γκολ της... παρηγοριάς και βέβαια να αποφύγουν τη βαριά ήττα μέσα στην έδρα τους.

Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Κίτρινες κάρτες: Μαρινάκης

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Λιάβας, Μαλής, Τσοκάνης (38’ Μαρινάκης), Αμαράλ, Τσιγγάρας, Μάρκος Πάουλο, Λουσέρο (53’ Μπαΐροβιτς), Μανά, Ντίας (69’ Ντουάρτε), Μάζουρεκ.

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Σισέ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (66’ Καμαρά), Γκιλιέρμε, Φορτούνης, Μασούρας (60’ Ζιλ Ντίας), Ποντένσε, Χασάν (70’ Σολδάνο).

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ «Χ»ΑΡΗΚΕ

Το αποτέλεσμα που δεν βόλευε καμία από τις δύο ομάδες (0-0) ήταν αυτό που «σφράγισε» τις προσπάθειες των παικτών του Αστέρα Τρίπολης και του Λεβαδειακού.

Η «λευκή» ισοπαλία στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» δεν ικανοποίησε τόσο τους Αρκάδες, αλλά κυρίως τους Βοιωτούς, που έφτασαν στους 21 βαθμούς και παραμένουν στην προτελευταία θέση. Έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα, τρεις στροφές πριν το φινάλε μόνο με θαύμα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Και η πελοποννησιακή ομάδα, όμως, δεν αισθάνεται καθόλου μα καθόλου σίγουρη στους 28. Η ομάδα του Παράσχου ήθελε πάση θυσία τη νίκη για να αισθάνεται πολύ πιο άνετα όσον αφορά την παραμονή της, ωστόσο, δεν τα κατάφερε και παραμένει σε δύσκολη θέση, μιας και ακολουθούν τα εκτός έδρας ματς με ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ, που επίσης δίνουν μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού (στο φινάλε θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο που είναι αδιάφορος).

Οι γηπεδούχοι συμπλήρωσαν πέντε ματς χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ για πρώτη φορά μετά από έξι σερί νίκες απέτυχαν να φτάσουν στην 7η εντός έδρας με αντίπαλο τον Λεβαδειακό.

Η ομάδα του Καραγεωργίου με τον βαθμό που απέσπασε εξακολουθεί να ψάχνει ένα θαύμα για να κρατηθεί στην κατηγορία. Μετά από τρεις σερί ήττες κατάφερε να μην χάσει, χωρίς, πάλι να σκοράρει, ενώ αγνοεί το τρίποντο από τα τέλη Φλεβάρη και το διπλό που είχε πετύχει στην Ξάνθη.

Ήρωας για τον Λεβαδειακό εξελίχθηκε ο Μπάγιτς, ο οποίος στο 95’ έκανε σωτήρια επέμβαση σε σουτ του Καλτσά.

Διαιτητής: Πραξιτέλης, Ζαχαριάδης

Κίτρινες: Ρόλε, Μουνάφο, Τριανταφυλλόπουλος, Τσιλιανίδης, Καλτσάς - Μαρκόβσκι, Λιάγκας, Νίκας

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος (68’ Τασουλής), Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μουνάφο, Βαλιέντε, Ρόλε (58’ Τσιλιανίδης), Καλτσάς, Μανιάς, Φερνάντεζ (73’ Αραβίδης)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Αντιλέχου, Ντιόγκο, Λιάγκας, Τσαμπούρης, Χατζηλάμπρος, Καραχάλιος, Μητρόπουλος (83’ Ομο), Νίκας, Μαρκόβσκι(86’ Ζησόπουλος), Γιακουμάκης (70’ Σαβαντογκό)

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ

Μέσα σε ένα δίλεπτο η ΑΕΚ ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και με γκολ των Οικονόμου στο 68' και Πόνσε στο 69' εδραίωσε την σημαντική νίκη της απέναντι στην Ξάνθη στα Πηγάδια με 1-3. Η ακριτική ομάδα προηγήθηκε με ωραία κεφαλιά του Κάστρο στο 32' και στο 90+2' ο Μπογέ πέτυχε το τρίτο γκολ των νικητών με κοντινό πλασέ που πρώτα βρήκε το δοκάρι του Ζίβκοβιτς και κατέληξε στα δίχτυα.

Μια δυνατή μονομαχία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο Γήπεδο Πηγαδιών της Ξάνθης οι θεατές της αναμέτρησης μεταξύ της γηπεδούχου Ξάνθης και της ΑΕΚ που έληξε με νικήτρια την Ένωση. Η ομάδα του Χιμένεθ πήρε εξ αρχής την πρωτοβουλία και στο 4' είχε την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία της για γκολ.

Στο 15' η ΑΕΚ σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σαν οφ-σάιντ. Αρχικά το σουτ έγινε από τον Κλωναρίδη, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε, και ο εκτεθειμένος Μάνταλος σκόραρε αλλά ο ρέφερι σωστά το ακύρωσε. Στο 32' η Ξάνθη πήρε προβάδισμα με ωραία καρφωτή κεφαλιά του Κάστρο, από το σημείο του πέναλτι, μετά από σέντρα ακριβείας του Κασάδο από αριστερά.

Η ΑΕΚ συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο στο παιχνίδι αλλά η Ξάνθη με έξυπνη τακτική συνέχισε μέχρι τέλους του ημιχρόνου να κρατά καλά την αμυντική της λειτουργία και το απόρθητο της εστίας της.

Στην επανάληψη η Ξάνθη εφθασε πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ από κακή συνεννόηση των αμυντικών της ΑΕΚ με τον τερματοφύλακα Τσιντώτα στο 48' αλλά ο κίνδυνος για τους φιλοξενούμενους ξεπεράστηκε από την παρέμβαση του Οικονόμου.

Η ΑΕΚ συνέχισε επιθετικά και στο 52' έχασε μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση. Στην ωραία σέντρα του Χουλτ, ο Μάνταλος έπιασε κεφαλιά ψαράκι αλλά ο Ζίφκοβιτς δεν αιφνιδάστηκε και με πλονζόν εξουδετέρωσε τον κίνδυνο...

Η ΑΕΚ συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο στον αγώνα κι έφτασε στην ισοφάριση στο 68' με κοντινή προβολή του Οικονόμου μετά από σουτ του Μάνταλου και τυφλή απόκρουση του Κοβάσεβιτς. Η ενέργεια της ΑΕΚ ανέβηκε κατακόρυφα και στο 69' διπλασίασε τις επιτυχίες της με τον Πόνσε, που έστρωσε την μπάλα με το στήθος και με μονοκόματο σουτ παραβίασε την εστία του Ζίβκοβιτς.

Η ΑΕΚ συνέχισε να απειλεί. Στο 75' ο Λιβάγια έκανε την κάθετη πάσα αριστερά για τον Πόνσε, ο Αργεντινός πρόλαβε τον Ζίβκοβιτς, και μοίρασε στον Χουλτ, αλλά ο Κοβάτσεβιτς απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 76' ο Μελιόπουλος με το δεξί επιχείρησε να παραβιάσει την εστία του Τσιντώτα αλλά ο γκολκίπερ της Ενωσης διατήρησε το προβάδισμα της ομάδας του με πολύ θετική επέμβαση.

Η Ξάνθη σε μια από τις λιγοστές ευκαιρίες της στο 88' πλησίασε στην ισοφάριση αλλά στο 88' το σουτ του Μπρίτο πέρασε άουτ και η αναμέτρηση ουσιαστικά ολοκληρώθηκε με το τρίτο γκολ της ΑΕΚ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με ενέργεια που ξεκίνησε από τον Λιβάγια, και κατέληξε με ωραίο πλασέ από τον Μπογέ, που πλάσαρε στην εστία του Ζίβκοβιτς και έστειλε την μπάλα αρχικά στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα για το τελικό 1-3.

Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο, είχε ποιότητα και με την είσοδο των Μπογέ και Λιβάγια έκανε εύκολη υπόθεση όχι μόνο την ανατροπή του εις βάρος της σκορ αλλά και την καθαρή νίκη απέναντι σε μια υποτονική και άνευρη Ξάνθη που έπαιξε ικανοποιητικά μόνο στο πρώτο ημίχρονο.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Κίτρινες: Γέντρισεκ, Μπαριέντος, Γκάλο, Μάνταλος, Λιβάγια, Μπογέ.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κασάδο, Καμαρά (74' Μελιόπουλος), Ντα Κόστα, Μπαριέντος, Γέντρισεκ (58' Καντά), Κάστρο, Ντίρσταμ, Κοβάσεβιτς, Λισγάρας, Ντε Αμορίμ (78' Μπρίτο)

AEK (Mανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Σβάρνας, Οικονόμου, Χουλτ, Αλέφ, Γαλανόπουλος (79' Σιμόες), Μάνταλος, Κλωναρίδης (55' Λιβάγια), Αλμπάνης (66' Μπογέ), Πόνσε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass