Οταν οι Λαρισαίοι βγήκαν στους δρόμους...

Κ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΔΡΟΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2019 22:25

Οι Λαρισαίοι και οι Λαρισαίες κάθε ηλικίας αποφάσισαν προχθές να βγουν στους δρόμους, αυτή τη φορά όχι για καφέ και για τσίπουρο αλλά για να αθληθούν και να κάνουν μια διαφορετική βόλτα στους δρόμους της θεσσαλικής πρωτεύουσας.


Ένα ανθρώπινο «ποτάμι» ξεχύθηκε στους δρόμους στο φετινό Run Greece που ανέδειξε για μια ακόμα φορά τη δύναμη του δρομικού κινήματος αλλά και την ανάγκη του μαζικού αθλητισμού.
Η συμμετοχή ήταν το ζητούμενο (ανεξάρτητα αν ήρθε και το ρεκόρ από τον Μάριο Αναγνώστου στα 5 χιλιόμετρα) και το γεγονός ότι πάνω από 5.500 άτομα βρέθηκαν στην Κεντρική πλατεία (4.918 αθλητές και οι υπόλοιποι μέλη των εθελοντικών ομάδων) σίγουρα δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός.
Μάλιστα ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Χρήστος Χαλίτσιος μας είπε ότι σε λίγο διάστημα αυτός ο δρόμος θα είναι σημείο αναφοράς για τη χώρα μας αν συνεχίσει τη διαρκώς αυξανόμενη πορεία των συμμετεχόντων.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός χαρακτήρισε τον αγώνα τον πιο πετυχημένο που έγινε στη Λάρισα και πλέον ανέλαβε τη δέσμευση να τον συνεχίσει αλλά και να τον βελτιώσει αφού τέτοια αθλητικά γεγονότα αποτελούν πρεσβευτή της Θεσσαλίας. Μάλιστα του έκανε εντύπωση η μαζική συμμετοχή από πολλές περιοχές της Θεσσαλίας στη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Τέλος ιδιαίτερα αισιόδοξος είναι ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ για την πορεία του δρομικού κινήματος που ανέφερε: «Είναι βέβαιο ότι το δρομικό κίνημα στην Ελλάδα θα συνεχίσει να μεγαλώνει. Δεν πρόκειται για «μόδα». Πρόκειται για στάση ζωής. Όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι το τρέξιμο συνιστά διαβατήριο για καλύτερη υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής και προτρέπουν οικογένεια, φίλους, γνωστούς να το εντάξουν στην καθημερινότητά τους.
Στον ΣΕΓΑΣ είμαστε υπερήφανοι για τη συμβολή μας στην εξέλιξη αυτή, αλλά και για το κλίμα συνεργασίας που προωθήσαμε με τους Συλλόγους Δρομέων, την Πολιτεία, την Αυτοδιοίκηση, τους χορηγούς και υποστηρικτές μας, πολλές και σημαντικές ΜΚΟ, εθελοντές, εργαζόμενους, συνεργάτες. Η συνεργασία αυτή, το μεγάλο «όπλο» του Μαραθωνίου της Αθήνας, διευκόλυνε πολύ τόσο την εντυπωσιακή εξέλιξη του αγώνα όσο και την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass