Ενας διαφορετικός αγώνας μπάσκετ

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΝΩΣΑΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2019 22:12

Το κοινωνικό πρόσωπο του Αθλητισμού ανέδειξαν χθες στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης οι ομάδες μπάσκετ γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και της Ολύμπια. Σ’ έναν αγώνα που ξεπερνά τα όρια του Αθλητισμού, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Ολύμπια Λάρισας, με την αρωγή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, έδειξαν εμπράκτως τη στήριξή τους στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, ενισχύοντας το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Όπως επισήμανε ο επικεφαλής της αποστολής της ομάδας μπάσκετ γυναικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπλοίαρχος κ. Γ. Μαργιωλάκης «με χαρά ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση για τον συγκεκριμένο φιλανθρωπικού χαρακτήρα αγώνα, γιατί με τη συμμετοχή μας σε τέτοιες διοργανώσεις υποστηρίζουμε τον τοπικό Αθλητισμό και παράλληλα δείχνουμε προς τα έξω ότι και εμείς οι ένστολοι είμαστε ένα κομμάτι της κοινωνίας. Η ομάδα μπάσκετ των γυναικών είναι πολύ καλή και μας χαροποιεί το γεγονός ότι παίρνουμε μέρος σε έναν τέτοιο αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στο ποδόσφαιρο γυναικών έχουμε μία αξιόλογη ομάδα, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Βέλγιο για τα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος».

Παρούσα στη χθεσινή εκδήλωση ήταν και η Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ το 2000 και παγκόσμια πρωταθλήτρια στην Ιαπωνία το 1999, Κατερίνα Θάνου η οποία ως στέλεχος του Γραφείου Αθλητισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δήλωσε τα εξής:

«Ήρθαμε στη Λάρισα για έναν αγώνα φιλανθρωπικό με αντίπαλο την Ολύμπια, καθώς για μας είναι πολύ σημαντικοί τέτοιου είδους αγώνες γιατί θέλουμε να στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες. Κάνουμε αντίστοιχους αγώνες σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά και στο ποδόσφαιρο».

Από την πλευρά της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, κ. Νίκος Λιούπας τόνισε πως «η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται πάντα αρωγός σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις. Η σημερινή διοργάνωση έχει διπλό σκοπό. Είναι ένας αγώνας μπάσκετ, ο οποίος συνδυάζεται όμως με τη φιλανθρωπία. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και γι' αυτό θα πρέπει ο καθένας από την πλευρά του όπως μπορεί να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες».

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ο δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος σε θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής, υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου, κ. Μιχάλης Αναστασίου υπογράμμισε πως «θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες μας γι' αυτή τη προσφορά στήριξης και αλληλεγγύης σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Πρέπει όλοι να δείχνουμε την αγάπη και το ενδιαφέρον μας σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Αυτό έκαναν σήμερα όλοι αυτοί που βρίσκονται εδώ και τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας. Προσωπικά είμαι διπλά χαρούμενος γιατί σήμερα βρίσκομαι κοντά στην αγαπημένη μου ομάδα, την Ολύμπια, που την υπηρέτησα 5 χρόνια στην Α1 Εθνική».

Τέλος, εκ μέρους της Ολύμπια, ο συνεργάτης του προπονητή Πάρη Λόφτι, Ευάγγελος Γκάρας είπε ότι σκοπός αυτού του αγώνα ήταν η στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου και παράλληλα η ανάδειξη του γυναικείου μπάσκετ το οποίο, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, δεν υπολείπεται του ανδρικού.

Το «παρών» στην εκδήλωση πλην των προαναφερομένων έδωσαν ο εκπρόσωπος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, πατέρας Βαρθολομαίος, ο δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος σε Θέματα Αθλητισμού κ. Γιώργος Κωσταρόπουλος, ο προϊστάμενος του τμήματος Αθλητισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και γ. γραμματέας της Ολύμπια κ. Σταύρος Χατζηλάκος κ.ά.

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Πριν την έναρξη του αγώνα έγιναν βραβεύσεις τόσο από την πλευρά της Ολύμπια όσο και από το Υπουργείο Εθνική Άμυνας. Συγκεκριμένα η λαρισινή ομάδα βράβευσε το Υπουργείο Εθνική Άμυνας, την ομάδα μπάσκετ γυναικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, τη Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και την κορυφαία αθλήτρια της Ολύμπια, Ασημίνα Κουτσουνούρη.

Το Υπουργείο Εθνική Άμυνας βράβευσε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, τη Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και την ομάδα της Ολύμπια.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό μέρος η ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας νίκησε με 88-45. Τα δεκάλεπτα τελείωσαν 15-24, 28-44, 36-68, 45-88. Τον αγώνα διηύθυναν η κ. Βόντζα και ο κ. Καρακώστας, ενώ στη Γραμματεία ήταν η κ. Ανδρέου και ο κ. Παπαδημητρίου. Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι μαζορέτες του Προμηθέα.

ΟΛΥΜΠΙΑ (Λόφτι): Μιχαηλίδου, Μοδέα, Τσιούρβα, Σουλιώτη, Σολωμού, Λιάσκου, Σκαρλή, Πατούνη, Κουτσουνούρη, Τέλιου, Μπαζούκη, Μαργαρίτη, Κλεισιάρη.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Νανάκος): Χαιριστανίδου, Τελίδου, Μπενέκη, Μπρούλια, Δροσοτάκη, Λαουλιάκου, Σολωμού, Λιάγκα, Κοσμά, Λαγοπάτη, Κιουρτζίδου, Καραβασίλη.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass