ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΝΕΩΝ

Η Λάρισα κατέκτησε τη Ρωσία

*Τι αναφέρουν δημοσιεύματα απεσταλμένων ΜΜΕ

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2015 8:09

 

 

 

Του Σωτ. Κέλλα

Με τη βοήθεια του φωτογράφου της «Ε» Λεωνίδα Τζέκα που γνωρίζει τη ρωσική γλώσσα διαπιστώσαμε ότι η Λάρισα μέσω της φιλοξενίας του ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Νέων 2015 στο Ael Fc Arena κατάφερε να κατακτήσει τα ΜΜΕ της Ρωσίας γνωρίζοντας μια απίστευτη προβολή χωρίς μάλιστα να υπάρχει μια οργανωμένη προσπάθεια από φορείς της περιοχής για να εκμεταλλευτεί τη συγκεκριμένη διοργάνωση που έφερε στη θεσσαλική πρωτεύουσα πάνω από 800 ξένα άτομα(αριθμός ρεκόρ και κάτι ανόλογο είχαμε να δούμε στα αθλητικά δρώμενα από το φάιναλ φορ γυναικών μπάσκετ που είχε γίνει πριν είκοσι περίπου χρόνια).

 Τα δημοσιεύματα που κατέκλυσαν τον γραπτό Τύπο αλλά κυρίως τις ηλεκτρονικές σελίδες παρουσίαζαν τη Λάρισα ως την πόλη όπου πέθανε ο Ιπποκράτης, που έχει ένα εκπληκτικό Αρχαίο Θέατρο ενώ αρκετοί απεσταλμένοι ΜΜΕ(έστω και χωρίς ξεναγό) το επισκέφθηκαν, που γεννήθηκαν δυο αστέρες του αθλητισμού ο Φάνης Γκέκας του ποδοσφαίρου και ο Βασίλης Σπανούλης του μπάσκετ.

Μάλιστα παρότρυναν να δούνε όσοι επισκεφθούν τη Λάρισα και αγώνες ποδοσφαίρου γιατί υπάρχει ένα εκπληκτικό γήπεδο το Ael Fc Arena και αναρωτιόταν γιατί δεν έγινε σε αυτό ο τελικός και προτιμήθηκε το μικρό της Κατερίνης(υπενθυμίζουμε ότι στον προχθεσινό τελικό οι Ρώσοι έχασαν από τους Ισπανούς με 2-0).

Αναφορά κάνουν και στην ομάδα της ΑΕΛ που αναφέρουν ότι είχε οικονομικά προβλήματα αλλά επισήμαναν ότι είναι η μοναδική περιφερειακή ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας ενώ μίλησαν για το 2007 που η ΑΕΛ αντιμετώπισε τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης τη χρονιά που η ρωσική ομάδα πήρε το Γιουρόπα Λιγκ.

Επίσης εγκωμιαστικά  σχόλια έκαναν για την αθλητική εγκατάσταση και για το φίλαθλο κόσμο της Λάρισας ο προπονητής Χόμουχα και ο ποδοσφαιριστής Ντιμίτρι Μπαρίνοφ.

Τελικά οι διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις είναι οι μοναδικές που μπορεί να ενισχύσουν την προβολή της περιοχής και της πόλης (αφού δεν υπάρχει χώρα που τα ΜΜΕ αυτής να μην ασχολούνται με τον αθλητισμό). Ας το εκμεταλλευτούν οι αρμόδιοι…

  Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, uefa.com, φιλοξενεί σε άρθρο της τις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα του επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής και Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ, Παυσανία Παπανικολάου, για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων 2015. Στο συγκεκριμένο άρθρο η UEFA επέλεξε να βάλει φωτογραφίες μόνο από το AEL FC ARENA.

Αναλυτικά το μεταφρασμένο κείμενο έχει ως εξής:

Με την τελική φάση του Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 19 να έχει ολοκληρωθεί την Κυριακή το βράδυ, ρίχνοντας την αυλαία σε ένα πυρετώδες δεκαπενθήμερο στην Ελλάδα,  η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μπορεί να κοιτάξει πίσω με περηφάνια για τη δουλειά που έγινε.

«Ήταν ένα επιτυχημένο τουρνουά και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι»,  δήλωσε στο uefa.com ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής και Εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΠΟ, Παυσανίας Παπανικολάου.

«Ήταν δύσκολη και κουραστική διαδικασία για όλους μας, αλλά το αποτέλεσμα μας αποζημίωσε, καθώς επιτύχαμε όλους τους στόχους που είχαμε θέσει».

Η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή (LOC) αρχικά αποτελείτο από 10 άτομα, τα οποία αυξήθηκαν σε 28, όσο το τουρνουά πλησίαζε. «Όλοι μας είχαμε προηγούμενη εμπειρία από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, τον τελικό του Champions League του 2007 και αρκετούς γύρους προκριματικών σε τουρνουά της UEFA», εξήγησε ο Παπανικολάου. «Είναι ένα πολύ καλό μήνυμα για την Ομοσπονδία και τις τοπικές αρχές ότι κατορθώσαμε να φέρουμε σε πέρας ένα τουρνουά πολύ υψηλών απαιτήσεων».

Με παραπάνω από 70.000 θεατές στους 15 αγώνες της τελικής φάσης, το τουρνουά αποδείχθηκε μεγάλη επιτυχία. «Είναι ένας εντυπωσιακός αριθμός, αν λάβουμε υπ’ όψιν τις υψηλές θερμοκρασίες και την κατάσταση στη χώρα», είπε ο Παπανικολάου, που περιέγραψε τον εαυτό του «ως ενθουσιασμένο και υπερήφανο», καθώς τα πλήθη συνέρρεαν σε Κατερίνη, Λάρισα και Βέροια.

«Ωστόσο, ήμασταν σίγουροι ότι οι Έλληνες θα αγκάλιαζαν το τουρνουά. Η χώρα μας αγαπά το ποδόσφαιρο και το κοινό των τριών πόλεων παρακολούθησε από κοντά με ενθουσιασμό το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τους παίκτες που είναι ήδη αστέρια στις ομάδες τους και θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια».

«Αυτό το project ξεκίνησε ως ιδέα πριν πέντε χρόνια, όταν υποβάλαμε πρόταση για να οργανώσουμε το τουρνουά στη Βόρεια Ελλάδα», πρόσθεσε. «Αυτή η τοποθεσία ήταν ιδανική εξαιτίας των σταδίων, η γειτνίαση με το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, η αφθονία ξενοδοχείων και ο ζήλος των τοπικών αρχών και των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων».

Ο αναπληρωτής διευθυντής του τουρνουά, Αιμίλιος Αποστολόπουλος, υπογράμμισε τη συνεργασία με την UEFA, λέγοντας: «Το  know-how τους ήταν ουσιώδες και μας βοήθησε σημαντικά να αναζητήσουμε λύσεις σε πολύπλοκες καταστάσεις. Έψαχναν την ουσία και μας καθοδηγούσαν αναλόγως».

Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα ήταν μια επιπλέον πρόκληση για τους τοπικούς οργανωτές, που ανταποκρίθηκαν με εξαιρετική αποτελεσματικότητα.

«Ενεργήσαμε με ταχύτητα», λέει ο Αποστολόπουλος. «Επιπλέον, η προετοιμασία που είχαμε κάνει και το γεγονός ότι πρακτικά ήμασταν έτοιμοι πριν από την κρίση, σήμαινε ότι δεν έμειναν εκκρεμότητες. Όλα λειτούργησαν σαν ρολόι».

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η Οργανωτική Επιτροπή του UEFA EURO U19 Championship Greece 2015 συνεχάρη την Εθνική Ισπανίας για την κατάκτηση του τίτλου, όπως επίσης και την Εθνική Ρωσίας για την πορεία της ως τον τελικό της διοργάνωσης, στον οποίο έφτασε αποκλείοντας στα ημιτελικά την ελληνική ομάδα.

Επίσης, η Επιτροπή ευχαρίστησε και συνεχάρη το φίλαθλο κοινό της Λάρισας, της Βέροιας και της Κατερίνης για την αθρόα προσέλευσή του στα γήπεδα διεξαγωγής των αναμετρήσεων της διοργάνωσης και για την υποδειγματική συμπεριφορά του.

Όπως υπογραμμίζεται «...η θερμή υποστήριξη που απόλαυσαν οι διαγωνιζόμενες Εθνικές ομάδες και κυρίως η πέραν κάθε προσδοκίας μαζική συμμετοχή των φιλάθλων, ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών που κατεβλήθησαν εκ μέρους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για την άρτια οργάνωση του UEFA EURO U19 Championship Greece 2015. Οι αξιωματούχοι της UEFA εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίησή τους, τόσο για την οργανωτική επιτυχία του τουρνουά όσο και για το άριστο επίπεδο συνεργασίας με την Οργανωτική Επιτροπή».

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαρίστησε, επίσης, τις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις και τις τοπικές αρχές (Περιφέρειες, Δήμους, Σώματα Ασφαλείας) των τριών περιοχών, που συνέδραμαν τα μέγιστα στην υλοποίηση του σχεδιασμού της Οργανωτικής Επιτροπής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass